3. Köprü'den geçmenin fiyatı belli oldu

İstanbul'a yapılacak 3. köprü ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, köprü geçiş ücretleri hakkında bilgilendirme yaptı

3. Köprü'den geçmenin fiyatı belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'a yapılacak 3. köprü ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Köprü geçiş ücretleri 3 dolar karşılığında Türk Lirası olacak'' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarıyla temeli atılacak olan 3'üncü köprü ile ilgili açıklama yaptı.

Yıldırım özetle şunları söyledi:
''İstanbul'a 3. köprünün temel atma töreni yarın, tören öncesi hazırlıkları yerinde görmek için buradayız. Çok yoğun bir hazırlık çalışması var. Köprünün ayaklarının gireceği temel yerler hazırlanmış vaziyette. Her türlü hazırlık planlandığı şekilde sürüyor. Köprü ve otoyol, yeni bir çevre yolunu teşkil ediyor.

'TRAFİK SIKIŞIKLIĞININ MALİYETİ YILDA 3 MİLYAR LİRA'
İstanbul'daki trafik sıkışıklığının maliyeti yılda 3 milyar lira. Bu köprü geç başlanmış bir projedir. Dünyanın en geniş köprüsünü yapıyoruz. Şerit sayısı 8, iki de demir yolu 10 şerit. Otoyol da 8 şeritli. Ekolojik bir proje, amacımız dokuyu korumak. İhalede geçen yıl 20 Nisan'da teklifler alındı. Temmuz'un ilk haftası değerlendirildi. Toplam dolgu 70 milyon metreküp. Köprü ile birlikte 45 altgeçit ve 63 üstgeçit yapılacak. Köprü tamamlandığında transit trafik buradan yapılacak. TIR'lar ve kamyonlar 3. köprüden geçecek. 7 tepeli İstanbul 7 büyük projeyle taçlanacak.

3. KÖPRÜ'NÜN GEÇİŞ ÜCRETİ
Geçiş ücretleri şöyle; belirlediğimiz tavan ücretleri var. Otomobil eşdeğeri oluyor. Kamyonsa, TIR'sa 3-4 otomobile eşdeğeridir. Dingil sayısına göre değişiyor. Yolda kilometre başına 0.8 cent, doların 10'da birinden az. Köprü geçiş ücreti de 3 dolar karşılığı Türk lirası olacak. Bunlar tavan ücretlerdir. Trafik durumuna göre bu ücretleri aşamaz ancak bu ücretlerin altında bir tarife uygulamasına da mani bir hal yok. İşletmecinin kendir kararıdır. İşletmeci, trafiği artırıp sürümden kazanmak için tarifeyi belirlenen sınırların altında tutabilir.''


Radikal


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir