Mustafa Kara: ''CHP, Üsküdar'ın önünü kesiyor!''

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Flashaber gazetesine açıklamalarda bulundu.

Mustafa Kara: ''CHP, Üsküdar'ın önünü kesiyor!''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Flashaber gazetesine açıklamalarda bulundu. Başkan Kara, çocuk üniversitesinden, Marmaray Projesi'ne, CHP'li ilçe yönetimi ile aralarındaki mahkeme sürecine ilişkin pek çok konuya netlik kazandırdı. Kara, CHP'nin ise yapılan tüm güzel çalışmalara muhalefet ederek Üsküdar'ın önünü kestiğini söyledi.

''Üsküdar, tarih ve kültür şehridir!''
Üsküdar'ın bir tarih ve kültür şehri olduğunu hatırlatan Başkan Kara, ''Bir yandan tarihi kültür yapılarını koruyacaksınız, bir yandan çağın gerekliliği olan tüm problemlerin önüne geçeceksiniz. Yollarda yapılan düzenlemelerle trafiğin rahatlamasını sağladık, parklar ve bahçelerle ise Üsküdar'ın çehresinde yeni bir görünüm yaratmaya çalıştık. Trafiğe çok kesin çözümler getirdik. Altyapı çalışmalarına çok önem verdik ve gerekli eksikleri uzun süren çalışmalar neticesinde bitirdik. Fiziki belediyecilik anlamında her alanda büyük bir yenilenme başlattık. Yol medeniyettir'' dedi.

''Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz!''
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yerel seçim çalışmaları ile ilgili olarak, ''Seçim için değil, nesiller için çalışıyoruz'' dedi. Kara; yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak şunları söyledi: ''Milli Eğitim ile işbirliği yapıyoruz. Sporu tabana yaymaya çalışıyor ve gelecek nesiller için çalışıyoruz. Belli bir tempoda projelerimizin doğru yürümesini istiyoruz. Gündemimiz seçimden ziyade nasıl daha fazla hizmet edebiliriz olmalı! 4 tane yapımları devam eden spor salonu projemiz var. Ve bu salonların içerisinde kültürel etkinlikler yapılmasını, çok amaçlı salonlarda, erkek ve bayanlara ayrı spor alanları kurarak sporun çok geniş kesimlere ve halk isteğine göre yaygınlaşmasını sağladık. Buralara Yaşam Merkezi ismini verdik. Çamlıca kapalı spor salonumuzu Eylül ayında açacağız''.

''Çocuk üniversitemiz büyük ilgi gördü''
Çocuk üniversitesi projesine de değinen Belediye Başkanı Kara, ''Çocuk üniversitesi projesi, Bilgi Evleri ve çocuk akademilerinde deha düzeyinde çocukların olduğunu gördük. Kendilerini ifade etme sıkıntısı yaşadıklarını görünce bir üniversite ile ortaklaşa bir proje yürüttük ve çeşitli desteklerle çocuklarımızın kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri için böyle bir projeyi hayata geçirdik'' dedi.

''Marmaray'da test sürüşleri başlıyor''
Başkan Mustafa Kara, açılışı merakla beklenen ve İstanbullunun trafik sorununu ciddi biçimde azaltacağı tahmin edilen Marmaray Projesi için de şunları söyledi: ''Marmaray'da Temmuz ayı içerisinde test sürüşleri başlayacak. Şu an bir aksilik gözükmüyor. Fatih'te bildiğiniz gibi Batık gemi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Üsküdar- Ümraniye- Sancaktepe metro inşaatı Marmaray'a büyük destek verecek ve ulaşım müthiş derecede hızlanacak''.

''CHP, sürekli muhalefet ile hizmetleri engelliyor!''
CHP'nin bir daha Üsküdar'ı alamayacakları gerekçesiyle sürekli hırçınlaştığını söyleyen Kara, ''CHP Üsküdar'ı engelliyor'' dedi. Kara, ''Belediyeler, çöp toplamak, yol yapmak ve şehrin görüntüsü ile ilgilenmek dışında sürekli yeni projelerle şehre farklı bir soluk kazandırmak zorundadır. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi bir Vakıf üniversitesi oluşunun yanı sıra sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü olduğu için bir nevi devletin üniversitesidir. Ana muhalefet partisi, yapılan her icraata karşı çıkıyor. Muhalefet, küçük parti oyunları ile iktidar olabilmek için Türkiye'nin önünü tıkıyor. Her yatırımımız halk kesimince takdir görüyor! Belediye binamızın bulunduğu alanı bir meydana çevireceğiz. Başarılı belediyecilik anlayışımız nedeniyle CHP Üsküdar'ı engelliyor'' diyerek rahatsızlıklarını ifade etti.

''Üsküdar'ı trafiğe kapatmadığımız için problem yaşanıyor!''
Daha önce yapmış olduğumuz ?Horhor durağındaki trafik kaosu' haberini kabul ettiğini söyleyen Mustafa Kara, bu noktadaki sorunun neden çözülemediğini şöyle açıkladı: ''Günde 1 milyon yolcu, toplu taşıma araçlarını kullanıyor burada. Marmaray çalışmalarını yaparken Üsküdar'ı trafiğe kapamadığımız için bu sorun devam ediyor. Ulaşımda çözüm konusunda elimiz kolumuz bağlı. Yapımı süratle devam eden köklü projeler sona erdikten sonra her şey daha farklı olacak'' diyerek bu konuyu da uzun vadede çözeceklerinin mesajını verdi.''Bu sene sahile ineceğiz!''

Üsküdar'daki kültürel etkinliklerin diğer belediyelere nazaran daha sönük kaldığı eleştirilerine katılmadığını söyleyen Mustafa Kara; ''2012 yılında ?2012 etkinlik' adında kültürel faaliyetler oluşturduk. Bu yıl Üsküdar'da sadece belediye değil, vakıflar, camialar ve dernekler kültür faaliyetlerine katılıyor. Bağlarbaşı Kültür Merkezi hem sempozyumlara, hem de 5 adet farklı salonu ile aynı anda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bir yer. Bu yıl etkinliklerimiz Bağlarbaşı ile sınırlı kalmayacak ve sahile doğru ilerleyeceğiz'' dedi.

''Ak Parti belediyeciliği, bir okuldur!''
Ak Parti belediyeciliğin artık bir marka olduğunu söyleyen Kara, ''Türkiye'nin milli kaynakları yıllardır sömürüldü. Bir dönem raylarımız söküldü. Şimdi çok zaman ve çok ciddi bir bütçe harcayarak bu sorunları çözüyoruz. Bunların çözümü sırasında, halk desteği almak bizi daha güçlü kılıyor. Ak Parti belediyeciliği bir okuldur ve bu okulun devam edeceğine inanıyoruz!'' dedi.


Flash Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir