İstanbul'da Topbaş Yüzde 55, AK Parti Yüzde 52.4

AK Parti'nin oy potansiyeli yüzde 52.4 iken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kişisel oy desteği yüzde 55 çıktı.

İstanbul'da Topbaş Yüzde 55, AK Parti Yüzde 52.4
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Partisinin milletvekilleriyle bölgelerine göre gruplar halinde görüşen Erdoğan, İstanbul milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

TOPBAŞ YÜZDE 55, AK PARTİ YÜZDE 52.4

Erdoğan toplantının başında Kanal İstanbul'dan, Marmaray'a, 3. köprüden, Taksim meydanı düzenlemesine kadar İstanbul'da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek projelere ilişkin detaylı bir değerlendirme yaptı. Ardından toplantıda, İstanbul geneli ve ilçeler bazında partinin ve belediye başkanlarının oy durumlarına ilişkin son seçim anketinin sonuçlarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre İstanbul genelinde AK Parti'nin oy potansiyeli yüzde 52.4 iken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kişisel oy desteği yüzde 55 çıktı. CHP'nin oy oranının ise yüzde 29,3 olduğu vurgulandı.

Anket sonuçlarına göre Belediye Başkanlıklarının CHP'de olduğu Adalar, Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş dışındaki tüm ilçe belediyelerinde AK Parti'nin önde olduğu kaydedilirken, CHP'li belediyelerin olduğu pek çok ilçede AK Parti'nin oy oranının daha yüksek çıktığı ifade edildi. Avcılar'da AK Parti'nin oy oranının yüzde 46, CHP'nin yüzde 38 olduğu, Silivri'de oranın yüzde 46'ya yüzde 34 olduğu ifade edilirken, parti oyu bazında CHP'ye büyük fark atılan ilçeler de, Esenler, Sultanbeyli olarak sıralandı.

Sultanbeyli'de AK Parti'nin oy oranının yüzde 69, CHP'nin ise yüzde 8 olarak görüldüğü, Esenlerde bu paylaşımın AK Parti yüzde 68, CHP yüzde 14, Arnavutköy'de AK Parti yüzde 67 CHP yüzde 13, Bağcılar'da da AK Parti yüzde 63 CHP yüzde 17 olarak görüldüğü kaydedildi.

SARIGÜL FARK ATIYOR

Anket sonuçlarının CHP'den İstanbul Belediye Başkanlığı için adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kişisel oy potansiyelinin yüzde 70 olduğunu ortaya koyduğu, bu ilçede CHP'nin oy oranının yüzde 43, AK Parti'nin oy oranının ise yüzde 38 olduğunu gösterdiği öğrenildi.

''ANKETLERE BAKIP GEVŞEMEYİN''

Milletvekillerinden İstanbul'a yaptıkları ve yapılacak hizmetleri ''ev ev, kapı kapı'' dolaşarak anlatmalarını isteyen Erdoğan, ''Anketlere şuna buna bakarak gevşemeyeceğiz. Çok çalışmaya devam edeceğiz. Sivil toplum örgütleri ile diyaloğumuzu kesmeyeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli ve biz bu seçimleri Allah'ın izniyle alacağız'' şeklinde konuştu.

''EMSAL DEĞER UYGULAMASINDA HATA GÖRÜRSENİZ UYARIN''

Toplantıda çok sayıda milletvekili Erdoğan'ın da kısa süre önce gündeme getirdiği ''emsal değer'' uygulamalarıyla yapılan yüksek binalara ilişkin yakınmalarını dile getirdi. Erdoğan'ın bu yakınmalar üzerine, ''Ben gördüğüm zaman uyarıyorum. Son açıklamam da buna yönelik bir tepki niteliğindeydi. Ama benim her şeyi görme imkanım yok. Siz de İstanbul'u dolaşın ve hatalı uygulamaları gördüğünüzde de uyarın'' dediği öğrenildi.

AK PARTİ 1 MİLYON 272 BİN ÜYESİNİ EVİNDE ZİYARET ETTİ

İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da toplantıda partiye üye kaydı ve üyelerin ziyaretlerine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İstanbul'da 1 milyon 800 bin üyeleri bulunduğunu belirten Babuşçu, 1 milyon 272 AK Parti üyesinin evlerinin ziyaret edildiğini, bunlardan 160 binin ziyaret sırasında evlerinde bulunamadığını, 270 bin üyenin ikametini değiştirdiğini tespit ettiklerini, 4 bin üyenin de vefat ettiğini öğrendiklerini söyledi.


Haberler.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir