STK'lar ''Çözüm Süreci''ne destek için Üsküdar'da bir araya geldi

Üsküdar'da İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu'nun organizasyonuyla bir araya gelen STK başkanları, belediye başkanları ve işadamları çözüm sürecine destek verdiler.

STK'lar ''Çözüm Süreci''ne destek için Üsküdar'da bir araya geldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu tarafından organize edilen ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen STK başkanları, belediye başkanları ve ünlü iş adamlarının katılımıyla dün akşam Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde çözüm sürecine katkıda bulunma adına zirve toplantısı yapıldı.

Üsküdar'da İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu'nun organizasyonuyla bir araya gelen STK başkanları, belediye başkanları ve işadamları çözüm sürecine destek verdiler.

Toplantıya katılanlar arasında AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan, Üsküdar Rizeliler Derneği başkanı Mustafa Dereci, Üsküdar Rizeliler Derneği İstişare Kurulu Başkanı Mahmut Ekşi, Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ve Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu başkanı Hasan Ekşi de programa katılanlara arasındaydı.

AB Bakanı Bağış, Başbakan'ın mesaisinin büyük kısmını, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarına çözüm sürecini anlatmak için farklı yerlerde toplantılara katıldığını söyledi.

AB Bakanı Bağış, Başbakan'ın mesaisinin büyük kısmını, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarına çözüm sürecini anlatmak için farklı yerlerde toplantılara katıldığını söyledi.

Bakan Bağış, aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın ''Akil Adamlar'' haricinde İTO Gençlik Platformunun ''Çözüm Süreci''ne destek vererek Türkiye'nin önemli STK temsilcileri ile gerçekleştirdiği zirve toplantısı için de mutluluk duyduğunu ve teşekkürlerini iletti. Türk milletinin birlikteliğe gerçekten hazır ve karar verdiğini ifade eden Bağış, 63 kişiyi çözüm sürecini anlatılması için sembolik olarak seçtiklerini ancak bu toplantıdan sonra daha çok emin olduğunu ve şuan Türkiye'de 75 milyon akil insan olduğunu belirtti.

İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise ''Türkler; Kürtlerle, Çerkezlerle, Lazlarla, Kafkaslarla bir bütün olmuş birlikten çocukları olmuştur ayrılmaları asla mümkün değildir'' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara

İTO Gençlik Platformu Başkanı Fatih Güner de, ''Türkiye'de ilk defa STK'ların en büyük katılımlı toplantısını düzenledik. Çözüm Sürecine katkı sağlamak için daha kapsamlı çalışmalarımız devam edecek'' dedi.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan, ''Barış sürecinin Türkiye'ye fayda getireceğine inanıyorum. Bu sürece katkı sağlamak ve barışa evet demek için bu organizasyona katıldık. Hükümetimizin doğru yolda olduğuna inanıyoruz'' derken, Van Gölü ve Çevresi Dernek Başkanı İş adamı Yusuf Tuncil ise, ''Allah bütün peygamberlerini bizim bölgeye göndermiş. Nuh'un gemisi Cudi'ye inip sizler, dünya ya buradan yayıldığınız için hepiniz, bizim kardeşimizsiniz. Anadolu'da yaşayan herkes, birbirinin elini tutarak oynar. Halay, horon ve bar öyledir. Bizler, madem birbirimizin elini tutarak oynayacaksak, biz Güney Doğulu kardeşleriniz, size barış elimizi uzatıyoruz. Tutun elimizi, bu ülkeye barış ve kardeşlik gelsin. Yaşasın barış'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir