Bayat: Üsküdar'ı Alacağız!

SP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, 'Allah'ın yardımıyla Saadet Partisinin adayı olarak seçimleri kazanacağımızı inanıyorum.'

Bayat: Üsküdar'ı Alacağız!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Daha önce Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nden Belediye Başkanı iken Üsküdar'ın çehresini değiştirip yaşanılacak ilçe konumuna getiren Yılmaz Bayat, ilçenin kaderini tekrar değiştirmeye hazırlanıyor.

AKP belediyeciliğinden umduğunu bulamayan Üsküdarlının tekar umudu olduğunu söyleyen Yılmaz Bayat'ın yapılan kamuoyu yoklamalarında seçim yarışını açık ara önce götürdüğü biliniyor.

Arkadaşımız Talha Kolcu, Üsküdar eski belediye başkanı ve 29 Mart mahalli idareler seçimlerinde Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat ile seçim süreci, üsküdar, yeni dönem ve projeleri ile Milli Görüş Belediyeciliğini konuştu....

Talha Kolcu / İstanbul

İşte o röportaj:


* 
Üsküdar Belediye Başkanlığına yeniden aday oldunuz ne diyeceksiniz?

Saadet Partimizin İl ve İlçe Teşkilatına; 4 sene aradan sonra bana güven duyarak yeniden Üsküdar Belediye başkanlığına aday gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu saatten sonra, Üsküdar ve Üsküdarlıların (belediyeyi) kazanmak için, bütün gücümüzle çalışmamız gerekiyor.

*
2004 Seçimlerinde ne kadar oy almıştınız. Bu seçimlerde ne bekliyorsunuz?

2004 Mahalli idareler seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanlığı için;
 
Biz (SP) 42.924  %17,11)
oy almıştık.
AKP      110.264 %43,95
CHP       60.254 % 24.02
 oy almışlardı.
 
Biliyorsunuz 3 Kasım 2002 milletvekili seçimlerinden 2 yıl sonra yapılan yerel seçimlerde Seçmenler şu düşüncelerle sandık başına gittiler;

1-Hükümet daha yeni,  henüz bir şey de yapamadı, arkasında duralım da belki bir şeyler yapabilir düşüncesi vardı. Bu düşünce ile sandık başına giden seçmen Türkiye genelinde olduğu gibi Üsküdar da da AKP ye oy verdi. Daha önce RP ve Fazilet Partili olan belediyeler artarak AKP haline dönüştüler. Artık karşımızda 2 yıllık bir şey yapabilir mi diye beklenen bir iktidar değil, ne yapıp ne yapamayacağı, bilinen 7 yıllık bir iktidar var artık.

2-Belediyemiz İktidar kanadından olursa daha fazla hizmet alırız düşüncesi vardı. Ancak bu geçen sürede görüyoruz ki; Üsküdar gibi anakent belediyelerinde merkezi yönetimin bir faydası olmuyormuş. Artık seçmen için böyle bir gerekçe de yok demektir.

4- Esasen bunlar’ da Milli Görüşün talebeleri-devamı gibi düşüncelerle de oy kullandılar.

3-İnsanlar her zaman sahip oldukları şeylerin daha iyisine sahip olmayı isterler. 2004 seçimlerin de yukarda söylediğim sebeplerin dışında, bir de bu düşünce ile daha iyi bir başkan seçmek düşüncesi ile sandık başına gittiler. Bu denemeden insanların pek de memnun kalmadıklarını siz de müşahede ediyorsunuzdur.  Şimdi artık Üsküdarlıların Milli Görüş Belediyeciliği ile AKP Belediyeciliğini mukayese ederek sandık başına gideceklerine inanıyorum. Bu bahsettiğim sebeplerden dolayı, Allah’ın yardımıyla Saadet Partisinin adayı olarak seçimleri kazanacağımızı inanıyorum.  Gerek şahsım ve gerekse Üsküdar için hayırlısı olsun diyorum.

*
Sayın Başkan,  aklıma takılan bir husus var. Üsküdar da gezdiğimiz zaman herkes sanki seçimler gelse de Yılmaz Bayatı tekrar Belediye Başkanı olarak seçsek gibi bir hava hissediyoruz. Siz buna ne diyorsunuz.

4 yıl geçmesine rağmen Üsküdarlıların hala Yılmaz Bayatı saygı ve sevgiyle arıyor ve bekliyor olmaları benim için mutlulukların en büyüğüdür. Halkın bana muhabbetini görüyor ve aslında mutlu oluyorum, seçimi kaybettik de ne kadar sevildiğimizi öğrendik diye latife yapıyorum. Yalnız bu muhabbet sadece bana değil,  bizim yönetimimize ve tüm Üsküdar Belediyesi çalışanları ile birlikte ortaya koyduğumuz, halkın ve Muhtarlarımızın da içinde olduğu, hizmet anlayışına duyulan muhabbettir. Hizmetlerimizi çalışan her arkadaşımızla birlikte ve severek yaptık. Bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Bunun için Cenab-ı Hakka ne kadar şükretsek azdır.  Bu durum partimin adaylık teklifini kabul etmemdeki en önemeli sebeplerden biri oldu.

*
Bu seçimlerin Saadet Partisi ile AKP arasında geçeği söyleniyor.  Siz buna ne diyorsunuz?

2004 seçimlerinde Belediye Başkanlığı seçimlerine bakacak olursak görürüz ki o günün şartlarına göre iyi bir oy almışız. Sizinde müşahede ettiğiniz gibi şartlar bu gün çok farklı.

Bu seçimlerde parlamento seçilmeyecek,  hükümet kurulmayacak, sadece Üsküdar’a Belediye Başkanı ve mahallemize de Muhtar seçeceğimiz seçimler olacaktır. Bu seçimler bana göre de Saadet Partisi ile AKP arasında geçecektir.

Üsküdar da; Sol partilerin kazanma şansının olmadığı matematiksel olarak ortada. 2. Olan CHP nin aldığı oy AKP nin aldığı oyların yarısından da az, yani CHP nin kazanma şansı kesin olarak gözükmüyor. Bu seçimde insanlar oyunu kullanırken birtakım korkularla değil, şu parti gelmesin diye değil  Üsküdar için, insanca hizmet alabilmek için kullanacaklardır. Bu durum seçimleri bizim kazanacağımızı gösteriyor. Üsküdar da değişik partilere mensup insanların ortak düşüncesinin bu olduğunu görüyorum. Üsküdar için el ele gönül gönüle olmamız gerekiyor. Üsküdarlılar bir beş yıl daha kaybetmek istemiyorlar. Yeni bir deneme daha yapacaklarını sanmıyorum. Buna zamanımız yok.

*
Nasıl bir Üsküdar bırakmıştınız ve eğer tekrar Belediye Başkanı olursanız Üsküdar için ne düşünüyorsunuz?

10 yıllık dönemde; Belediye ve halk barışık hale gelmişti. Üsküdar’ın altyapı problemleri çözülmüş hemen hemen tamamlanmış gibi idi. Atık su kanalında Kanal da ancak eski tesisatlardan çalışmayanlar olabilir, asfaltsız yolumuz kalmamıştı, ayağımız çamurdan kurtulmuştu.  Yaklaşık 700 dönüm civarında yeni yeşil alan ilave edilmişti.  150.000 civarında boylu ağaç dikilmişti. Temizlikte çok iyi bir noktaya gelmiştik. Belediye gerek fiziksel ve gerekse de hizmet anlayışı ve kalitesi olarak çok güzel bir noktaya gelmişti. e-Belediye ve toplam kalite çalışmalarında öncü bir ilçe olmuştuk. Bilgisayar teknolojisi en iyi kullanan belediyeydik.

Belediyemizin çalışanları, Üsküdar Belediyesinin mensubu olduklarını gururla ifade eder duruma gelmişti.  Üsküdar’ın tarihi yapısına uygun olarak eğitim ve kültür şehri olması noktasında önemli adımlar atıldı ve İstanbul da ÜSKÜDAR, Kültür merkezi haline gelmişti. Üsküdarlı olmak önemli bir gurur kaynağı olmuştu. Üsküdarlılar olarak, eğitim ve kültüre seviyemizi yükseltmek için kültür merkezlerimizin sayısını 2 iken 6 kültür merkezi ilave edilerek 8’e çıkardık, bunlara ilave olarak; yanan Odeon sineması yeniden yapılarak hizmete açılacak noktaya getirildi. Acıbadem kültür merkezi yapımı başlatıldı. Maksadımız Üsküdar’ı bir kültür şehri yapmaktı. Üsküdar da el atmadığımız bir okulumuz yoktur. Her okula ihtiyacına göre ve imkânlarımız ölçüsünde hizmet götürmeye çalıştık. Sporun Üsküdar da gelişmesi için önemli çabalar harcadık. Üsküdar’ın amatör ve profesyonel kulüplerine önemli ölçüde destek olduk. Selimiye ve Haydarpaşa Spor sahaları tamamen elden geçirildi drenaj çalışmaları ve türbinleri yenilendi. Esatpaşa sahası elden geçirildi, Ünalan mahallesi ve Örnek Mahallesine semt sahaları yapıldı. Mahallelerde yaptığımız parklardan müsait olanlarına semt sahaları koyarak mahallenin kulüplerinin hizmetine verildi. Beylerbeyi sahasının yapımında hafriyatına büyük destek sağladık.  Üsküdar belediye Spor kulübünü kurarak futbol dışındaki diğer spor dallarının da bu çatı altında gelişmesini temin ettik. Bayanlar hentbol takımımız yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılar kazandılar. Üniversite ve Orta Öğretime verdiğimiz burslarla gençlerimizin eğitimine önemli destekler verdik. Dönemimiz içinde Üsküdar da 28 cami yapıldı ve istisnasız hepsine o günün imkânları ile destek olundu. Üsküdarlı Ermeni ve Musevi hemşerilerimizin de bu yöndeki taleplerine yine ayırım gözetmeden yardımcı olmaya çalıştık. Ayrıca devlet hastanelerine önemli hizmetlerimiz oldu ve Üsküdarlılar için 7 adet sağlık ocağını tamamlayarak Sağlık Bakanlığının hizmetine verdik. Ayrıca Kadın hastalıkları ve çocuk hastanesi olarak başladığımız hastane binamızın kaba inşaatı tamamlanmıştı.  Üsküdar merkezde hastane olarak yaptığımız bir tesisimiz hizmete girdi ve aynı zamanda da belediyeye kira getiren bir tesis oldu( Yunus Emre Hastanesi
), yine Yöre Market yap işlet devret esasına göre yaptırıldı ve Belediyeye kira geliri sağlayan bir tesis oldu.  Selimiye de makine ikmal müdürlüğü tesisleri ve Belediye eki hizmet binası yapılarak hizmete alındı. Ramazan çadırımız ve Ramazan etkinlikleri Türkiye de bir marka oldu.  Salacakta yapmayı planladığımız yeni nikâh dairemizin yapılması için mahkemenin neticelenmesini bekliyorduk. Ayrıca Büyük Şehir Belediyesine ait olan eski İETT garajı için teklifimiz olan Bağlarbaşı’na Kültür Merkezi ve Çavuşdere’ye Kapalı Spor Salonu ve antikacılar çarşısı yapılması önerimiz,  kabul edilerek Büyük Şehir Yatırım Programlarına alınmıştı. Aslında bu saymaya çalıştığım şeyler işlerin görünen kısımlarıdır. Bizim hizmetimizin temelini ‘’ Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz’’  ve  ‘’ Her şey İnsan için ve İnsanca’’  prensipleri oluşturmuştu. Hizmetimizi gönülden ve severek yapıyorduk. İşi tatlı kılan unutulmaz kılan,  özlenen ve beklenen şeyler bu esaslardır aslında.

* Birde Üsküdar için gelecekte neler planladınız; bir de bunları konuşsak diyorum.

Üsküdar için neler düşünüyoruz sorunuzun cevabını da, müsaade ederseniz seçime yakın bir dönemde ortaya koymak isterim. Artık Üsküdar’ın alt yapı problemleri önemli ölçüde tamamlandığına göre üst yapıda ve şehrin güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız olacaktır. Bilhassa Üsküdar eğitim , kültür, sağlık ve sporda önemli bir merkez olmalı. Üsküdar da ticaretin gelişmesi yönünde önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bazı sosyal konularda Üsküdar’ın tümünü kapsayacak ve Üsküdarlıları kaynaştıracak sosyal projeler ortaya konmalı. Marmarayla birlikte yeni bir döneme adım atılmalı Üsküdar’a uğrayanların tatlı bir huzur aldıkları Üsküdar ayrıcalığını fark etmeleri sağlanacaktır.

İşin en önemli tarafı ise yapacağımız hizmetlerin felsefesini; Biraz önce ifade ettiğim ‘’Her şey insan için ve insanca’’ anlayışımız oluşturmaktadır. Ayrıca hizmetler halkla birlikte olunca anlam kazanıyor. Yerel yönetimlerin önemli bir unsuru da Belediye Başkanı gibi seçimle gelen muhtarlarımızdır. Yine eskiden olduğu gibi, Muhtarlarımızla fikir ve gönül birliği içinde hizmetlerimiz planlanacaktır, ve uygulanacaktır. Bunun için hizmetlerdeki temel prensibimiz ‘’Halkın belediyesi,  halkla birlikte ve halk için çalışma ’ düşüncemizdir.

Kaynak: Marmarahaber

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir