DSP Üsküdar adayı Levent Kırca

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Üsküdar Belediye Başkan adayının ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca olduğunu açıkladı.

DSP Üsküdar adayı Levent Kırca
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Sezer, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, aralarında Üsküdar belediye başkan adayı tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın da yer aldığı, İstanbul'daki 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Konuşmasına, ''Gazze'de bir dram yaşanıyor. Bu insanlık dramı içimizi yakıyor'' diye başlayan Sezer, Filistinlilere sabır, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

Sezer, DSP'nin felsefe ve köklerinin, Bülent Ecevit'ten aldığı değerlerle barışçı ve insan haklarından yana olduğunu belirterek, ''DSP'nin iktidardan uzaklaştırılmasıyla oluşturulan yönetim, Türkiye'de büyük sıkıntılara neden oldu. Ülkemiz, toplumumuz, kurumlarımız kutuplaştırıldı. Bölgede barış bozulurken Türkiye'deki yönetim hamasi nutuklar atıyor. Bir şey yapamıyor. Bunu yapacak durumda da değil. İktidara geliş şekli ve iktidarda tutuluş şekli buna engel'' görüşünü savundu.

Türkiye'de iki kutuplu bir siyaset ortamı yaratıldığını ileri süren Sezer, insanların, ''inanan inanmayan, Alevi-Sünni, Türk-Kürt'' diye parçalara ayrılmaya çalışıldığını ileri sürerek, Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sezer, ''Türkiye'yi aydınlık, güzel, kalkınmış geleceğe mutlaka birlikte taşıyacağız. Bunun için ilk aşama 29 Marttaki yerel seçimler. DSP, Türkiye'nin her yerinde ve İstanbul'da son derece değerli adaylarla bu seçimin önde gelen yıldızı olmaya aday'' dedi.

DSP'li belediye başkanlarının tümünün başarısının tesadüf olmadığını belirten Zeki Sezer, İstanbul'da daha önce 16 ilçe belediye başkanını açıkladıklarını anımsatarak, 6 ilçenin belediye başkan adayını tanıttı.

TİYATRO SANATÇISI LEVENT KIRCA ÜSKÜDAR ADAYI

Sancaktepe'de Seyfi Ergül, Çekmeköy'de Sedat Durgun, Zeytinburnu'nda Hasan Yılmaz, Bahçelievler'de Engin Öztür ve Bağcılar'da Yılmaz Kaplan'ın DSP'nin adayı olduğunu kaydeden Sezer, Musahipzade Celal, Burhan Felek, Nazlı Ecevit'in yaşadığı Üsküdar'ın Belediye Başkan adayının da tiyatro sanatçısı Levent Kırca olduğunu açıkladı.

Sezer, daha sonra kürsüye davet ettiği başkan adaylarıyla el ele basına poz verdi.

Üsküdar Belediye Başkan adayı Levent Kırca, basın mensuplarının soruları üzerine, kendisine daha önceki yıllarda başka partilerden de teklifler geldiğini belirterek, ''Ama istemiyordum. DSP'den teklif gelince heyecanlandım. Düşünmek için süre bile istemedim'' dedi.

Kırca, DSP'nin kendisi için doğru adres olduğunu, sanatçıların da artık siyasete girmesi ve bir tarafa eğilmeleri gerektiğini savundu. Belediye başkanlığında Üsküdar'ın sanatsal yönünü ortaya çıkaracağını anlatan Kırca, açık ve şeffaf bir politika izleyeceğini kaydetti.

Toplantıya, DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, DSP İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan da katıldı.

Kaynak: Zaman

Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir