Bilişimin Geleceği Üsküdar Üniversitesi'nde Konuşuldu

Teknolojiyi, davranış bilimleri ve ruh sağlığı ile birleştirerek ''Düşünce Teknolojisi'' alanında yapay zeka, avatar modelleme, beyin pili gibi önemli çalışmalara imza atan Üsküdar Üniversitesi, 08-14 Mart Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında "Bilişimde Gelecek Yaklaşımı" konulu bir panel düzenledi.

Bilişimin Geleceği Üsküdar Üniversitesi'nde Konuşuldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bilişim Dünyasının önemli isimleri Üsküdar Üniversitesi'nde düzenlenen Bilişim Panelinde buluştu.

Açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın yaptığı panelde Tarhan, sağlıkta bilişimin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ''hedeflerimizden birisi de sağlık ve bilişimi bir araya getirmek, insan vücudunu incelediğimizde eskiden analog olan birçok bilginin artık dijitale çevrilebildiğini görüyoruz; bu gelişmeler sayesinde önümüzdeki yıllarda sağlık bilişimi eğitimi alan öğrenciler kişiye özel tedavi konsepti geliştirebilecekler'' diye konuştu.

Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde söz alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt da değişen ihtiyaçlara ve beklentilere göre şekillenen ''iletişim eyleminin'' teknolojiden nasıl etkilendiğine vurgu yaptı. Bozkurt, ''Şu anda dijital alandaki reklam harcamaları tüm diğer alanları geçmiş vaziyette. Artık marka sadakat kartları sayesinde toplanan veriler pazarlama amaçlı kullanılıyor. Aldığımız ürünler takip ediliyor, bu veriler kullanılarak kişiye özel farklı promosyonel kampanyalar yapılıyor. Günümüzde bize düşen görev bilişim teknolojilerini bütünleşik olarak kullanabilen iletişimciler yetiştirmek''şeklinde konuştu.

Panelde konuşan, TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Trend Analizi ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Sorumlusu Dr. Zeki Erdem, önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde  bilişim trendlerinin neler olacağı hakkında bilgi verdi. Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun ise 2013 yılında 400 milyon uygulama indirildiğine işaret ederek Windows 8'deki uygulamalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mynet İş Geliştirme Direktörü Onur Çekmegil ise kullanıcıların mobil içerik kullanım alışkanlıklarını analiz ederek bu doğrultuda uygulamalar geliştirdiklerini belirtti. Shifdelete.net editörlerinden Tolga Küçükyılmaz, gelişen teknolojinin genç insanlar için birçok fırsatı da beraberinde getirdiğinin altını çizerek, teknolojiyi akıllıca kullanmanın maddi açıdan da gençlere birçok avantaj sunduğunu dile getirdi.


Hürriyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir