Şirketlere filo taşımacılığı iznine taksiciler karşı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlere "filo taşımacılığı" yapmasına izin veren karar, taksicilerin tepkisine yol açtı.

Şirketlere filo taşımacılığı iznine taksiciler karşı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı son düzenlemeyle 50 aracı olan şirketler "filo taşımacılığı", 2000 cc üzeri en az 30 aracı olan şirketler ise "lüks otomobil" taşımacılığı yapabilecek.

TAKSİCİLER UYGULAMADAN RAHATSIZ

İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Semih Kaçanoğlu, AA muhabirine, yeni uygulamaya karşı olduklarını söyledi.

Bu uygulamayla korsan taksiciliğin yasal duruma getirildiğini iddia eden Kaçanoğlu, ''Esnafımız, ne yazık ki mücadele ettiği korsanla ekmeğini bölüşmek zorunda bırakılmak istenmektedir'' dedi.

BİRÇOK ŞİRKET TAŞIMA İŞİNE GİRECEK

Şehirde otellere bağlı faaliyet gösteren duraklarda yüzlerce taksicinin uygulamayla birlikte işini kaybetme tehlikesi yaşadığını öne süren Kaçanoğlu, bu düzenlemeyle birçok şirketin taşımacılık işine gireceğini belirtti.

Taksicilerin ekonomik olarak ayakta kalmakta zorlandığını belirten Kaçanoğlu, "Taksi duraklarını tasfiye etmeyi planlayan bu yaklaşım kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

SİGORTAYA YÜZDE 50 ZAM YAPILDI

Trafik sigortasına yüzde 50 zam yapıldığını da anlatan Semih Kaçanoğlu, şunları kaydetti: ''Sigorta primleri bizi öyle bir duruma getirdi ki vergimizden çok trafik sigortası ödüyoruz. Kesinlikle bunun düzeltilmesini istiyoruz. Taksiciden ne istiyorlar. Artık taksiciden ellerini ayaklarını çeksinler. İSPARK, İstanbul'daki bütün ana caddelerden para topluyor. 3 lira tutan taksimetrenin 1 lirasını ona veriyoruz. Taksiciler bunu da kabul etmiyor. Bugün İstanbul'un en büyük sivil toplum örgütü taksicilerdir. Günde 1.5 milyon insan taşıyoruz. Taksicilerin bu sorunlarını yetkililer masaya yatırsın. Taksici esnafı bu direksiyondan inerse bir daha binmez. Kimse de bunu bindiremez. Kimseye buradan gözdağı vermiyoruz. Düşünebiliyor musunuz geliyor hususi otomobil otelin önünden müşteri alıyor.'' Taksimetreye yapılan yüzde 6'lık zammı da yeterli bulmayan Kaçanoğlu, toplu taşımaya yüzde 50 zam yapıldığına göre kendilerine de uygun zam yapılmasını istedi.

TAKSİCİLER TEPKİLİ

Etiler Doğan Taksi Durağı Başkanı Veli Yurt da taksicilerin bugün en büyük sıkıntısının ''VIP taşımacılık'' olduğunu belirterek, ''Böyle bir taşımacılık yapılacaksa, 18 bin taksinin arasından seçilerek yapılmalıdır. Gerekirse taksi sayısı 23 bine çıkarılsın'' dedi.

Yurt, İstanbullular'ın "lüks taşımacılık" talebinin olabileceğini ancak dışarıdan kimsenin sektöre girmemesi gerektiğini söyledi.

Taksicilerin bunu karşılayacak kapasitesinin olduğunu vurgulayan Yurt, şartların ve kriterlerin hazırlanarak taksicilere sunulmasının yeterli olacağını belirtti.


En Son Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir