Saadet Partisi'nden Basın Açıklaması

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, geçen hafta cumartesi günü yapılan memur-sen'in düzenlediği imza kampanyasına destek programının ardından bir basın açıklaması yayınladı.

Saadet Partisi'nden Basın Açıklaması
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, geçen hafta cumartesi günü yapılan memur-sen'in düzenlediği imza kampanyasına destek programının ardından bir basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasında şu cümlelere yer verildi,

Memur-Sen'in kamuda kılık kıyafet yasağının sona ermesi için başlattığı ''Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza'' kampanyası, Türkiye genelinde yoğun ilgi görmekte ve sivil toplum kuruluşları da bir bir desteklerini açıklamaktadır. Bu haklı ve sevindirici bir gelişmedir. Maalesef bizi üzen kısmı, iktidar partisi olduğunu unutan bir partinin ilçe teşkilatı, bu sorunun gündemden kalkmaması için Memur-Sen'e halkın önünde ''halkımızın yanındayız, bizde sizi destekliyoruz'' deme gafletinde bulunabiliyor olması. İki satırlık bir anayasa değişikliği için üç dönemdir bu aziz milletin duygularıyla oynayan, MHP'nin destek vermesine rağmen çoğunlukla geçebilecek bir yasayı geçirmek yerine sadece imza kampanyasına destek vermekle yetinen bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. Seçmen kitlesinin %47'sininin oyunu almasına rağmen kim karşı çıktıda bu oylama gerçekleşmedi.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı olarak, bu gayri ciddi çalışmaları, mevcut AKP iktidarının bulundukları konumdan habersiz olduğunun, kendi tabanı ile zıt düşen böyle bir yasağı kaldırmaya çalışıyormuş gibi davranmak ve önümüzdeki yerel seçimdeki muhtemel oy kaybını engellemek niyetiyle halkımızın gazını almaya yönelik bir çalışma gayreti içerisine girmiş olduklarının açık bir göstergesi olarak değerlendirmekteyiz. Bu olayın çözümü konusunda yeteri kadar çaba sarf etmeyip seyirci kalmayı tercih eden MHP'ni tutumunu hayretle izlemekteyiz.

Çaresiz AKP iktidarı 12 yıllık iktidar döneminde ve öncesinde halkımıza çözeceğini vaat ettiği fakat çözemediği ülke sorunlarının çokluğundan dolayı iktidar olmayı muhalefet olmaya tercih eder duruma düşmüştür. Ne yazıktır ki mevcut AKP hükümeti diğer memleket meselelerinde olduğu gibi halkımızın mağdur olduğu kıyafet yasağını hala çözememiş ve bu sorunu sanki muhalefetteymiş gibi davranarak ''çözümsüzlüğün karşısındayız'' mesajlarını rahatlıkla vermiştir. Meselenin çözüm makamı olan AKP, bu sorunun çözemeyişinin asıl sebeplerinin kendilerinin dışında cereyan ettiğini ve CHP'nin olası bir çözüme engel olduğunu belirtip halkımızı AKP-CHP horoz döğüşü ile oyalamaktadırlar.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı olarak bizler bu sorunun çözümü için başlatılmış olan böyle bir imza kampanyasına destek verdiğimizi ve kılık-kıyafet özgürlüğünün insan haklarından biri olduğunu tekrardan belirtmek isteriz. Bu sorunun çözümü geçici, ahlaki değerlerden yoksun veya belirli alanlarda ya da belirli meslek gruplarında özgürlük olarak değiştirilmesi girişiminin göz boyamadan ibaret olacağını bildirir halkımızın takdirine sunarız.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı
Erol Belen


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir