İçki yasağı belediye meclisinde kabul edildi

Üsküdar Belediye meclisinde alınan kararla okul ve camilere 100 metre mesafede içki satışı yasaklandı.

İçki yasağı belediye meclisinde kabul edildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye meclisinde alınan kararla okul ve camilere 100 metre mesafede içki satışı yasaklandı. ''4'üncü Murad yasakları'' eleştirisi AK Partililer ''4'üncü Murat'ın ruhu şad olsun'' diye yanıt verdi.

Üsküdar'da, 2005'te merhum Belediye Başkanı Mehmet Çakır döneminde Meclis kararıyla uygulamaya konulan ve içki ruhsatı verilecek yerleri yeşil, ruhsat alamayacak yerleri kırmızı renkle belirlenen ''İçkili Yer Bölgesi Krokisi''nin ardından yaşanan içki yasağı tartışmasından sonra, yeni yasak tartışmaları başladı.

Yasağa Uymazsa Ruhsat İptal Edilecek
Geçen hafta  Üsküdar Belediye Meclisi'nden CHP'li meclis üyelerinin karşı oylarına rağmen oy çokluğuyla geçen kararla, okul ve camilere 100 metre mesafede içki satışı yasaklandı. Yeni düzenlemeye göre, yasağa uymayan bakkal, büfe ve kuruyemişci ve marketlerin işyeri ruhsatları iptal edilecek. Karara itiraz eden CHP'liler, Üsküdar'ın her yerinin cami dolu olduğunu ve bunun içkinin toptan yasaklanması anlamına geldiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel, AK Partililere ''4'üncü Murat da sizin gibi içkiyle çok mücadele etti'' sözleriyle, içki yasağına karşı çıkarken, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen bu sözlere ''4'üncü Murat'ın ruhu şad olsun'' karşılığını verdi.

''Gençlerin aklına birayı sokuyorsun''
Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, kararı şu sözlerle savundu: ''Son zamanlarda camilerin, okulların tam dibinde büfe ve bakkal adı altında tekel bayiliği yapıp, içki satılıyor. Cami cemaatinden ve velilerden Beyaz Masa'ya gelen şikâyetleri inceleyip araştırınca bir baktık ki, okulların karşısı, Selamsız Taksi Durağı'nın orada cami dibinde, Kandilli Camisi'nin dibinde, tekel bayisi ruhsatıyla içki satılıyor. Uyarılara rağmen satmaya devam ederlerin ruhsatlarını iptal edeceğiz. Okul dağılırken, maçtan çıkar gibi en az 100 tanesi büfeye uğruyor. Gözünün önünde biralar. Aklına sokuyorsun. Bizim içkiyle derdimiz yok. Derdimiz gençler, öğrenciler. Yanlış yola gitmesini, içki içmesini engellemeye çalışıyoruz.''


Hürriyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir