CHP Üsküdar Adayı:Sema BARLIN

Her seçimde olduğu gibi bu kez de kadın aday sıkıntısı yaşanıyor. Ancak CHP de drum farklı... Üsküdar'a bir bayan talip...

CHP Üsküdar Adayı:Sema BARLIN
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Her seçimde olduğu gibi bu kez de kadın aday sıkıntısı yaşanıyor. Ancak İstanbul’da özellikle sosyal demokratların kalelerinde hemen hemen tüm partiler kadın aday gösterme yarışına girdi

Yerel seçimlere kalan süre azalırken adaylık için süreç hızlandı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de kadın aday sayısı erkeklerin çok gerisinde kaldı. Ancak İstanbul’da kadın adayların özellikle sosyal demokrat kalelerden aday gösterilmesi dikkat çekti. Aday adaylığı süreci

31 Aralık’ta sona erecek CHP’de, Başbakan Erdoğan’ın oturduğu Üsküdar’da işkadını Sema Barlın aday adayı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu 38 yaşındaki Barlın, “Atatürk’e sahip çıktığı için CHP’den başka parti düşünemezdim” dedi.

MHP’de iki kadının adaylığı kesinleşti. Sosyal demokrat kale Beşiktaş’tan Alevi kökenli Cennet Süzer Teker’i aday yapan MHP, bir başka sosyal demokrat kale Şişli’de de, seçmenin karşısına kadın adayla çıkacak. MHP’nin Şişli’deki adayı Avukat Gülgün Çavuşoğlu. MHP’nin Bakırköy’deki kadın aday adayı da Dr. Esra Bicik.

İstanbul AKP’de 8 kadın, Ataşehir, Adalar, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çekmeköy, Sancaktepe ve Şişli ilçelerinden başvuruda bulundu. Turizmci Gönül Çağlar Büyükçekmece’den, Göztepe’de oturan 60 yaşındaki Nilgün Pal da, Şişli’den belediye başkan aday adaylığı için AKP’ye resmen başvuru yaptı.DSP ise İstanbul’da açıkladığı 16 ilçeden Şile’de seçmenin karşısına Tülay Yıldız’la çıkacak.




20 yıllık belediyeci

Büyük bir savaşa sahne olacak yeni ilçe Ataşehir’de CHP’den aday adayı olarak başvuran tanıdık bir isim. 20 yıllık belediyecilik birikimini arkasına alan Kadıköy eski Belediye Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar ilçenin birçok mahallesini ev ev gezmiş. Kadıköy’de Aile Danışma Merkezleri’ni halkla buluşturan Beşpınar, tam 15 yıldır bu alanda çalışıyor. Kadınlar, engelliler ve gençler için bugüne kadar sayısız proje üretip hayata geçiren Beşpınar, “Aday olduğum takdirde mazbatayı alacağıma inanıyorum” diye konuştu.




AKP mektupla arıyor

Yerel seçimlerde yüzde 30 kadın kotası koyan AKP bu oranı yakalayamayınca çareyi kadın örgütlerine mektup göndermekte buldu. Partinin kadın kolları başkanı Fatma Şahin imzalı mektupta ‘Seçime az kaldı, siyasete girin’ çağrısı yapıldı. Şahin mektubunda “Siyaset üstü bir mesele olan kadın ortak paydasında buluşarak en az merkezi katılım düzeyinde, kadını yerel siyasette de etkin kılmak için bütün üyelerinize gerekli duyuru ve davetin yapılması noktasında gereğini rica ederim” dedi.




AKP’den Kadıköy’e mimar aday

BEŞİKTAŞ, Bakırköy ve Şişli’de aday arayışını sürdüren AKP, İstanbul’un sosyal demokrat kalesi Kadıköy için ünlü mimarla anlaştı. Ünlü işadamlarının evlerinin restorasyona imza atan Sinan Genim, AKP’nin Kadıköy Belediye Başkan adaylığı teklifini kabul etti.

Genim’e teklifi, öğrencilik yıllarından tanıştığı meslektaşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. Genim, AKP’den teklif aldığını doğrulayarak, “Olumlu bakıyorum. Kabul ettim. Önümüzdeki günlerde de başvurumu yapacağım” diye konuştu. Genim, Atatürk’ün Selanik’teki evi, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı başta olmak üzere önemli restorasyon projelerine imza attı. Ünlü mimar, Koç, Sabancı ve Hakko ailelerinin de ev restorasyonlarını gerçekleştirdi.

Kaynak: Aksam-Nebahat KOÇ / İSTANBUL-Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir