AK Parti Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Fethi Paşa Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği programda Üsküdar yerel basın mensuplarının 'Çalışan Gazeteciler' gününü kutladı.

AK Parti Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Fethi Paşa Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği programda Üsküdar yerel basın mensuplarının ''Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutladı. Aktaş, ulusal ve yerel gündemle ilgili konular hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Programa ilçe yönetim kurulu üyeleri de iştirak etti.

Programın açılışını Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Birim Başkanı Ziya Gültekin gerçekleştirdi. Gültekin, ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' nedeniyle düzenlediğimiz kahvaltıya hoş geldiniz, afiyet olsun'' dedikten sonra sözü, İlçe Başkanı Sinan Aktaş'a bıraktı.

Sinan Aktaş gazetecilere yaptığı konuşmasında; ''Değerli gazeteci arkadaşlarım, sizlerle düzenlediğimiz programlarda birlikte oluyoruz, hepimiz işimizi yapıyoruz. Her mesleğin zorluğu var, gazetecilik mesleğinin de zorlukları var. Burada onları anlatmayacağım. Bu zorlu mesleği icra eden siz gazetecilerin gününü kutluyorum. Bu vesile ile bir araya gelmişken bir kaç hususu da bilginize sunayım. AK Parti olarak hem ekonomik hem de siyasi anlamda 2013' e hızlı bir giriş yaptık. Yapılan çalışmaların sonuçlarını alıyoruz, bunları görmemiz lazım. En doğusundan, en batısına memleketimizin ve hatta dünyanın neresinde bir acı, bir felaket, bir olay olursa olsun biz de burada onun acısını ve etkileşimini yaşarız. Bu nedenle memleketimizde ve dünyada oluşan durumlar karşısında daha siyasi değil de, daha insani tavırlar alarak durumu değerlendiriyoruz. Bu bir zihniyetin, algının değişmesi demektir ki diğer siyasi partilerin AK Parti'yi algılamalarında sorun oluşturuyor.

Biz global devlet olma yolunda hızla ilerliyoruz. Birleşmiş Milletlerin baktığı gibi bugün olaylara sadece siyasi açıdan bakamayız, Suriye'de, Filistin'de, Arakan'da yaşananların insani boyutu var. Biz İngiltere gibi Arjantin'in bilmem neresindeki, haritada yerini bilmediğimiz Fockland adasını sömürge yapalım demiyoruz ki. Bizlerin bahsettiğimiz coğrafyadakilerle tarihten gelen bağlarımız var. Japonya bilgi ve teknoloji anlamında donanımlıdır ve deprem konusunda da en az hasar nasıl alınacağını bilir ne var ki dev tusunami dalgalarıyla gelen depremde onlarda eli kolu bağlı kaldı. Kader anlamında insani olarak herkes aynıdır.

Buradan hareketle imar kanunu, afet yasasının gereklerine uygun maddelerinde yer alacağı şekilde 1/1000 lik planlar tekrar hızla hazırlanıyor. Afet yasasına uygun dönüşüm şekli Üsküdar'da yerinde dönüşüm şeklinde uygulanacaktır. Üsküdar tarihi bir şehir olduğu için binalarımız eski ve yorgun. Özellikle hastane ve okul gibi kamu binalarımız. validebağ Öğretmenler Evi Hastanesi Şubat ayında güçlendirmeye giriyor ve Üsküdar Devlet Hastanesi olarak hizmete alınacak. Haydarpaşa Numune Hastanesi ilk yapılan tarihi bölüm hariç diğer bölümler yıkılarak, yeniden yapılacak. Okullarımızda ise taşımalı sistemle yenileme işlemlerine devam ediyoruz. Malum imar problemleri nedeniyle yeni okullar yapamıyoruz. Milli Eğitim Bakanı sayın, Hüseyin Çelik, yaptığımız görüşmede en çok sıkıntının İstanbul'da yaşandığını, Üsküdar'daki sorunları da biliyorum dedi. Üsküdar'ın merkezinde okula yeni kayıt yapacakların azalması nedeniyle mevcut okullar yeterli, mahallelerimizde sıkıntı var. Yavuztürk Mahallesi'nde sayın Binali Yıldırım'ın sponsorluğunda 24 derslikli bir okul gerçekleşecek.

Bunun yanı sıra, kamuyla ilgili işlerimizi tek bir binada çözmemiz bizler için büyük avantajlı ve huzurluyuz. Ulaşımla ilgili olarak İETT ile, Altyapı çalışmaları ile ilgili İSKİ ve AYEDAŞ'la görüşmelerimiz sürüyor. İSKİ ile özellikle su toplama yollarına denk düşen alanların kamu yararına kullandırılması konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Şu anda Üsküdar'da 88.000 kayıtlı üyemiz mevcut ve bunlardan 47.000 üyemizle telefonla görüşebiliyoruz. Üye güncellemelerimiz ve sandık çalışmalarımıza da devam ediyoruz. AK Parti olarak biz bunları yaparken; insan odaklı çalışıyoruz, siyasi olup olmadığına bakmıyoruz'' dedi.

İlçe Başkan Yardımcıları; Gürsel Aycibin, Abdullah Ercan, Ziya Gültekin, Muzaffer Ayanoğlu, Behlül Ünver, Esat Kalay, Süleyman Gedikoğlu, Tarık Şebik, Ömer Hayal de programa katılırken, program sonunda gazetecilere ''AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Faaliyet Raporu'' 2013 yılı ajanda ve kalem hediye edildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir