Başbakan Erdoğan için zor karar!

Anadolu yakasının önemli ilçesi ve Başbakan Erdoğan'ın ikamet ettiği Üsküdar'da Belediye Başkanlığı için adaylık süreci nefes kesiyor...

Başbakan Erdoğan için zor karar!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için adaylık başvurusu 01 Ocak 2009 tarihine kadar uzatıldı. Adaylık başvurusu süresinin uzatılması sonrası gerekli hazırlığı bugüne kadar yapamayan birçok adayın başvurusunu yapması bekleniyor.

Genel seçimler için önemli bir kriter olacak yerel seçimlere halen iktidarda bulunan AK Parti de yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Türkiye, 2009 yılının 29 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlerde aslında bir anlamda ‘kaderi’ni oylayacak. Halk, ya ‘AKP’yle devam’ diyecek ya da AKP’yi ciddi bir biçimde uyaracak. Bu seçimi kazanan doğal olarak, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarına da damgasını vuracak. Ak Parti başarı gösteremediği taktirde inişe geçecek. Bu durumun bilincinde olan AK Parti İstanbul ilçelerinde hummalı çalışmalar tüm hızıyla sürerken Başbakan Erdoğan’ın ikamet ettiği Üsküdar’da kimi aday göstereceği büyük bir merak konusu oldu.

Anadolu yakasının önemli ilçesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ikamet ettiği Üsküdar’da Belediye Başkanlığı için adaylık süreci nefes kesiyor. Yapılan anketlerde halen Üsküdar Belediye Başkanı olan Mehmet Çakır’a bölge halkının sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle AK Parti’nin adayını değiştireceğine kesin gözüyle bakılıyor ama Başbakan’ın aday olarak kimi belirleyeceği henüz belli değil. Buna karşın bölgenin etkin siyasi aktörlerinden Mustafa Kara’nın adı en güçlü isim olarak kulislerde dolaşıyor.

AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte aktif siyaset hayatına adım atan Mustafa Kara, yirmi sekiz yıldır Üsküdarlı. 2002’den beri Ak Parti Üsküdar teşkilatının içinde yer alan ve Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kara, AK Parti Üsküdar teşkilatının içinden yetişen, teşkilatın tanıdığı ve sevdiği bir isim. Aynı zamanda başarılı bir iş adamı olarak da Üsküdar’ın ve Üsküdarlının bildiği bir kişi olan Mustafa Kara 1,100 kişiye iş imkanı sağlamış. Aktif siyasi uğraşılarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kurumlarında da kurucu ve yönetici olarak görev alan Mustafa Kara sosyal kişiliği ile de bölgede sevilen ve takdir edilen bir kişi olarak biliniyor. 

Kara’ya en büyük rakip olarak Ekrem Baki gözüküyor. Baki dışında Halil İbrahim Çiftçi, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Mahmut Karaman diğer adaylar olarak yarışın içinde yer alıyorlar. Halen Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ise adaylık için henüz başvuru yapmadı.

Başbakan her ilçeyle yakından ilgileniyor ama kendi semti olması itibariyle Üsküdar'la bir başka ilgileneceği kesin. Bu ilginin altında yatan bir başka gerçek de Saadet Partisi olgusu. Yeni lider Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'la yerel seçimlere girecek olan Saadet Partisi'nin bazı bölgelerde AK Parti'yi zorlaması bekleniyor. Bu ilçelerin başında da Üsküdar geliyor. Geçmişte Üsküdar Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Bayat'ın bu seçimlerde Saadet Partisi’nin Üsküdar adayı olması "seçimi riske sokan unsur" olarak niteleniyor. Diğer yandan Üsküdar’da yapılan araştırmada seçmenlerin iktidar partisi desteğindeki adayın kazanmasından yana olduğu, iktidar partisi tarafından desteklenen bir adayın Üsküdar’a daha fazla katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Şüphesiz Başbakan Erdoğan, gerek kendisi gerekse partisi için büyük bir prestij kaynağı olan Üsküdar Belediye Başkanı adayı için iki kere düşünmek zorunda. Zira Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın kaybedilmesi genel seçimler için de büyük bir ölçü olacak.

Kaynak: Haber7

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir