CHP İstanbul adayları tamam gibi

Üsküdar içinde süpriz bir isim var. İşte Vatan gazetesinden Aydın Ayaydın'ın yazısı...

CHP İstanbul adayları tamam gibi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Partiler belediye başkanı aday listelerine son şeklini vermeye başladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal İstanbul, Ankara ve İzmir’e özel önem veriyor ve son noktayı bizzat kendisi koyuyor.

CHP Ankara Büyükşehir adayını Murat Karayalçın olarak ilan etmişti. İzmir Büyükşehir için mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eski bakan Hakan Tartan üzerinde duruluyor. İsim önümüzdeki hafta başında netleşecek gibi.

Baykal özel önem verdiği İstanbul büyükşehir adayı için ince eleyip sık dokuyor. Cem Kozlu, Mehmet Sevigen, Tanıl Küçük, Cengiz Solakoğlu, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Berhan Şimşek ve Ercan Karakaş isimleri kulislerde dolaşsa da, Baykal’ın kafasındaki sürpriz bir isim de ortaya çıkabilir.

CHP İstanbul ilçe adaylarının büyük bölümü şekillendi. Kesinleşen ilçeler ve adaylar hemen hemen şöyle:

Avcılar: Mustafa Değirmenci, Beşiktaş: İsmail Ünal, Kadıköy: Selami Öztürk, Büyükçekmece: Hasan Akgün, Bahçelievler: Saffet Bulut, Fatih: Can Özyedieller, Güngören: Lemi Çelik, Bağcılar: Bayram Ali Çeşmeli, Beyoğlu: Mustafa Dolu, Şişli: Fatma Girik, Sarıyer: Sedat Özsoy veya Gökhan Zeybek, Sultangazi: Ercan Karabayır, Zeytinburnu: Adil Emecan, Üsküdar: Dr. Sema Barlın, Ataşehir: Battal İlgeldi, Maltepe: Cüneyt Çelik, Tuzla: Cemil Ekşi, Pendik: Mehmet Salih Usta, Sancaktepe: Fikret Şahin, Sultanbeyli: Osman Nuri Bedir, Taşdelen: Hüseyin Sipahioğlu, Silivri: Selami Değirmenci, Çatalca: Cem Kara.

Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın’ın da Bahçeşehir’i içine alan Başakşehir ilçesi için aday gösterilmesi gündemde. Kemal Aydın, Başakşehir’de CHP’nin kazanma şansının zayıf olması gerekçesiyle Bakırköy’den aday olmak istiyor, CHP yönetimi ise mevcut belediye başkanlarının kendi ilçelerinde aday gösterilmeleri konusunda prensip kararı almış durumda.

CHP yönetiminin, aday fazlalığından dolayı karar vermekte güçlük çektiği ilçeler ise Bakırköy, Beylikdüzü, Esenler, Kartal, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Beykoz ve Adalar.

CHP’de, bu ilçelerde de gösterilecek adayların önümüzdeki hafta başına kadar netleşeceği konuşuluyor.

Çağlayan adaylıkta isteksiz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, dün telefonla beni aradı ve “Ankara için her ne kadar adım geçse de benim kesinlikle böyle bir talebim yok, bakan olarak hükümetteki görevimi sürdürüyorum, bu düşüncemi Sayın Başbakan da biliyor” dedi.

Bakan Zafer Çağlayan bayram tatilini Kadir Topbaş ve Başbakan Erdoğan ile Antalya’da geçirmiş, tatil sonrası AKP’lilerce Çağlayan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının gündemde olduğu seslendirilmişti.

Menderes’in İzmir adaylığı

İki gün önce Merhum Adnan Menderes’in torunu Doç. Dr. Adnan Menderes’e AKP İzmir büyükşehir adaylığının teklif edildiği, bayram tatilinde Antalya’da Başbakan Erdoğan ile görüştüğü, ancak ne evet, ne de hayır cevabı verdiği yorumlarını köşeme taşımıştım. Adnan Menderes’in adaylığına ikna ile görevlendirilen AKP yöneticisinden bizzat duyduğum bilgi, henüz Menderes tarafından doğrulanmasa da, görüşmelerin doğru olduğu. Menderes’in henüz evet kararı olmadığı, ikna çabalarının ise devam edeceği de bana gelen bilgiler arasında.

Bakırköy DSP’de Fırıldak şoku

DSP Bakırköy’de “Fırıldak Ahmet”i aday gösterince hem DSP teşkilatında hem de Bakırköy’de büyük şok yaşandı. DSP Bakırköy teşkilatından aldığım e-postalara bakılırsa DSP’nin Bakırköy’de işi çok zor. Bakırköylüler ise e-postalarında “Başkanlığı döneminde ‘Fırıldak Ahmet’i makamında bulmak mümkün değildi, herkese olmadık sözler veren Bahadırlı, makamı yerine kendisine Ataköy sahilini mesken tutmuştu. Şimdi tekrar kalkmış utanmadan aday oluyor” diyorlar. Daha şimdiden dosyaları havada uçuştuğuna göre bakalım sonu ne olur?

Kaynak: Vatan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir