2023 liderlik okulunda konferanslar devam ediyor

Üsküdar ülkü ocakları başkanı Okan Ertorun 2023 liderlik okuluyla ilgili bilgiler verdi.

2023 liderlik okulunda konferanslar devam ediyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar ülkü ocakları başkanı Okan Ertorun 2023 liderlik okuluyla ilgili bilgiler verdi. Ertorun, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun yeni siyaset anlayışlarının oluşmasında öncü olduğunu, okulda eğitim görmek için yoğun talep geldiğini ifade ederek, yapılan mülakatlar sonucunda belirlenen öğrencilerin yeni dönemde 12 hafta boyunca eğitim göreceklerini, alanında uzman ve deneyimli akademisyenlerin de eğitim vereceğini belirterek eğitim ve öğretimin önemi şu sözlerle özetledi;

İlk insandan beri eğitimin önemi artarak devam etmiştir, artmaya da devam edecektir. Globalleşen, sınırların kalktığı dünyada, bireylerin temel yeterliklere sahip olması, bilgiye ulaşabilmesi, sağlıklı toplumsal ilişkiler kurabilmesi ve iyi bir kariyer elde edebilmesi için eğitim çağımızın en önemli ihtiyaçlarındandır.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyini de gösterir. Bilimde, ekonomide, kültürel açıdan bir adım öne geçmek isteyen toplumlar mutlaka bireylerinin formal ya da informal, örgün ya da yaygın, her türlü eğitime ulaşabilmesi sağlanmalıdır. Bu şekilde, hayat boyu öğrenen, öğrendiklerini sorgulayabilen, kendini gerçekleştiren, özgüveni yüksek bireyler yetişecek, bu şekilde; daha refah, daha mutlu ve özgüveni daha yüksek bir toplum şekillenecektir. Eğitimli iş gücüne ve vatandaşlara sahip ülkeler de gelişmişlik düzeyi bakımından üst sıralarda yer alacaktır.

Geçmişiyle geleceğini bağlamak isteyen,ülkü ocakları Türk kültürünün öğelerini sürdürmek ve varlığını devam ettirmek isteyen toplumlar için de eğitim vazgeçilmez olmalıdır. Çünkü eğitim; kişilerin karakterlerini geliştirir, onları erdemli insan yapar; özgüveni, sorumluluğu, dürüstlüğü ve diğer doğru davranışları kazandırır. Eğitilmiş ve bu nitelikleri kazanmış insanların oluşturduğu bir toplumda kültür de özünü koruyacak, zenginleşerek devam edebileceği uygun ortamı bulacaktır.

Diğer yandan, eğitime yeterince önem vermeyen toplumların, dışarıdan gelen öğretileri sorgulamadan benimseyeceğini, kalkınma konusunda çok yavaş ilerleyeceği, kültürünü ve tarihini gerektiği gibi anlatamayacağını ve varlığını sürdürmede zorlanacağını söylememiz yanlış olmaz. Bunu günümüzdeki gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda eğitime verilen önem kıyasladığımızda ve bu konudaki istatistiklere baktığımızda daha iyi anlayabiliyoruz.

Nitelikli bir eğitim ise çok yönlü olmalı; bireyin kendini tanımasına yardımcı olmalı; cömertlik, yardımseverlik, dürüstlük gibi olumlu özellikler kazandırmalı; sosyal bir varlık olan insanın başkalarıyla etkileşimine olumlu yönde katkıda bulunmalı. İnsanlığın gelişmesi için öğretimle harmanlanarak bireylere bilimsel bilgiyi kazandırmalı; insanları iyi birer vatandaş yapmalı; halkın refah seviyesini arttırmalı ve hem bireysel hem de kitlesel anlamda maksimum düzeyde fayda sağlamalıdır.

Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği bir dünyada gelişmelere ayak uydurabilmek, maddi ve manevi doyuma ulaşabilmek, dünyaya daha geniş pencereden bakabilmek ve analitik düşünüp fikirler üretebilmek ancak eğitimle mümkündür. Dolayısıyla, her birey doğumdan ölüme kadar eğitimini sürdürmeli, eğitimin son derece önemli olduğu her toplumda yeterince vurgulanmalıdır. ekmekten sonra eğitim bir ülkenin en büyük ihtiyacıdır.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir