Ak Parti İstanbul Adayı

Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Kocaeli'deki Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Ak Parti İstanbul Adayı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben bu partinin genel başkanıyım, Ben ne dersem o olur'' anlayışı içinde bugüne kadar olmadığını, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, ''Ama tek başıma kaldırmaya kalkarsam altında kalırım'' dedi.

Erdoğan, partisinin Sütlüce'deki İl Başkanlığında AK Parti Kocaeli ve İstanbul Teşkilatının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Genel Başkan Yardımcıları Edibe Sözen, Necati Çetinkaya, Hüseyin Tanrıverdi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bölge milletvekillerinin katıldığı toplantıda Erdoğan, partisinin İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, her iki şehirde yapılan temayül yoklamaları, anketler ve istişareler neticesinde AK Parti olarak nihai bir karar verdiklerini belirtti.

''Açık bir hususa değinmek istiyorum. 29 Mart seçimleri önümüzdeki 5 yılda şehirlerin, ilçelerin, beldelerimizin, köylerimizin, geleceğini şekillendirecek. Demokrasimiz ve siyasetimiz açısından önemli bir süreç yaşanacak'' diyen Erdoğan, Türkiye'nin her geçen gün demokrasinin kazanımlarını artırdığını, güçlendirdiğini ve olgunlaştırdığını kaydetti.

Yerel demokrasinin de yerel siyasetle kalite kazandığını, yerel kalkınmada önemli aşamalar kaydedildiğini anlatan Erdoğan, 29 Mart günü yapılacak seçimleri bu yönüyle de önemsediklerini ve yeni sürecin başlangıcını olarak gördüklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, insanların hafızalarında oluşmuş ve olgunlaşmış bir anlayış bulunduğunu da hatırlatarak, ''Nedir o? AK Parti bir yerde belediye başkanlığını kazanırsa, bir daha kolay kolay halk AK Parti Belediyesinin iş başından indirmeyecektir. AK Parti olarak 29 Mart'a yönelik adımlarımızı bu anlayışla atıyoruz. Biz yerel yönetimleri demokrasimizin gelişimi için de ülkemizin kalkınması için de hayati derecede önemli görüyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, çünkü siyasetin özellikle kalkınmanın yerelde başladığına, demokrasinin yerelde güçlendiğine inandıklarını ve merkezi yönetim olarak bu şuurla yerel yönetimler reformunu gerçekleştirdikleri söyledi.

Dünyanın neresine gidilerse gidilsin gelişmiş demokrasilerin yerel yönetimleri güçlendirdiğinin, daha fazla yetki ve sorumluluk verdiğinin görüldüğünü kaydeden Erdoğan, ''Gelişmiş demokrasi, çağdaş demokrasi, ileri demokrasi bunu gerektiriyor'' dedi.

Seçim takviminin başladığı andan itibaren Ak Parti'nin tavrını ifade eden bir parola ortaya koyduklarını da belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Dedik ki; bu seçim bizim için barış içinde yarış olacaktır. Demokrasinin daha da güçleneceği bir süreç olacaktır. En küçük illerden başlayarak Türkiye geneline kadar bu yaklaşımla, bu demokratik kültürle hareket ediyoruz. Fakat, kazanmak için her yolu mübah sayanlardan olanlar var. Ama biz olmayacağız. Ve demokratik meşruiyetin sınırını ihlal eden, demokrasiyi çiğneyen bir tutum içinde bugüne kadar biz olmadık. Tavsiye ederiz diğerleri de olmasın. Milletimizin hür iradesinin sandığa en sağlıklı şekilde yansıması için gerekli titizliği, hassasiyeti göstereceğiz. Demokratik kültür, demokratik teamüller ne gerektiriyorsa, o duruşu sergileyeceğiz.''

Bugüne kadar bu anlayışla hareket ettiklerini, bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceklerini ifade eden Erdoğan, adayları belirleme anlayışlarının da bu paralelde sürdürüldüğünü söyledi.

AK Parti'nin yerel seçimlerdeki adaylarını kademe kademe açıklayarak 15 Ocak 2009'a kadar tüm adaylarını kamuoyuna duyuracağını bildiren Erdoğan, ''Her adayımızın kendisiyle, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle ve milletimizin değerleriyle barışık olması bizim için çok önemli. Gelişime, değişmeye açık, liyakat ve vizyon sahibi, mütevazı, cesur, seven ve sevilen, dürüst adaylar inşallah bizim listemizde yer alacak'' şeklinde konuştu.

''(BEN NE DERSEM O OLUR) ANLAYIŞI İÇİNDE OLMADIM''

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin aday belirleme sürecinin şimdiye kadar hiçbir partide olmayan tam bir demokrasi kültürü içinde devam ettiğini ve parti içi demokrasinin tam manasıyla işletildiğini, milletin iktidarı olmanın, milletin iradesine saygı duymanın bunu gerektirdiğini kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dışarıdan farklı yaklaşımlar olabilir. Farklı şekilde yazan, çizen, değerlendiren olabilir. Bunların hiç birisi doğrusu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bir şey var; Beni ilgilendiren ne yaptığımdır. Ne yaptığıma gelince, şunu çok net söylüyorum; 'Ben bu partinin genel başkanıyım. Ben bu partinin kurucusuyum. Ben ne dersem o olur' anlayışı içinde bugüne kadar olmadım, olmayacağım.

Çünkü, yüklendiğimiz bu ülke davasının, millet davasının, medeniyet davasının yükünü tek başıma ben kaldıramam. Onun için 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diyerek yola çıktık. Herkes bu taşın altına elini koyacak ki, bu taşı rahat kaldıralım. Ama tek başıma kaldırmaya kalkarsam altında kalırım. Altında kaldığım zaman, evet davam da, bu hareket de bu işin altında kalır. Onun için biz hep kararlarımızı böyle aldık. Böyle almaya da devam ediyoruz. Birilerini belediye başkanı yapmak, birilerine makam, mevki dağıtmak peşinde değiliz.''

Halen belediye başkanlığı görevini sürdüren başkan adaylarını da aynı anlayışla değerlendirdiklerini, ortak akıl oluşturduklarını anlatan Erdoğan, geçen hafta Konya, Antalya ve Kayseri adaylarını açıkladıklarını, bugün de İstanbul ve Kocaeli başkan adaylarını açıkladıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Kocaeli'nin Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun bu dönemde Kocaeli'ne ''ilk'' niteliğinde pek çok hizmet kazandırdığını, kenti sadece bir sanayi merkezi olmaktan çıkarıp kültür ve turizm açısından da bir cazibe merkezi haline getirdiğini anlattı.

Kocaeli'ni 4,5 milyar dolar gibi çok ciddi bir borç yüküyle devralan Karaosmanoğlu'nun borcu azalttığı gibi 2 milyar YTL'lik de yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, 2004 yılında çıkarılan yeni yasayla ilin hizmet alanının 110 kat, nüfusunun da 600 kat arttığını söyledi.

Erdoğan, ilin daha önce CHP'li belediye olduğunu belirterek, CHP'lilere kendi dönemleriyle AK Partili belediye dönemindeki farkı görmeleri çağrısında bulunarak, kentsel dönüşümün ilk etabında 2 bin 200 gecekondunun yıkıldığını, fakat bunu zulüm olsun diye yapmadıklarını ifade etti. Erdoğan, 16 ay gibi bir sürede vatandaşları yeni evlerine yerleştirdiklerini bildirdi.

Devlete yük oluşturan SEKA'nın Kocaeli Belediyesi'ne devriyle, vatandaşlar için bir park ve yaşam alanı haline getirildiğini anlatan Erdoğan, ''Bay ana muhalefet lideri kalkıp arkadaşlarıyla buraya geldi. Eylem yaptı. 'Burayı kaptırmayacağız' dedi. 'Şu' dedi, 'bu' dedi. Kimi kime kaptırmıyorsun? Kocaeli halkına mı? Burayı Kocaeli halkına veriyoruz. Herhangi birine vermiyoruz'' diye konuştu.

''MEDYA BUNU AYNEN YAZSIN''

Erdoğan, bu dönemde yalnız şehir merkezi değil, 25 köy de dahil olmak üzere 2 bin 180 kilometre doğal gaz hattı da döşediklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Yalnız burada bir hatırlatma yapmak zorundayım. CHP'li belediye döneminde, 'Medya; yalnız bu sapıtılmasın haa, aynen yazılsın burası, çok önemli', 10 yılda 550 kilometre hat 70 bin abone için 500 milyon YTL harcama yapılmıştı. Ki, bunu yapanlar, zimmet ve devleti zarara uğratmaktan ağır cezada yargılanıyor. Bu dönemde ise 2 bin 180 kilometre döşendi. 550 kilometre niree? 2 bin 180 kilometre nire?''

Tüm bunlar için sadece 96 milyon YTL harcandığını vurgulayan Erdoğan, partili gençlerin ''Çalışınca oluyor'' diye bağırmaları üzerine, ''Sadece çalışmak yetmez gençler. Bir de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceksin'' diye konuştu.

Son bütçe görüşmelerinde Yuvacık Barajı'nın da gündeme geldiğini belirten Erdoğan'ın, ''Hala Yuvacık'ın borçlarını ödüyoruz. Ah, ah...'' demesi üzerine, partililer, ''Kılıçdaroğlu duysun'' sloganı attı. Erdoğan, şunları kaydetti:

''O dönemin belediye başkanı yine belediye başkanı adayı olmuş. Öyle şeyler söylüyorlar ki... 'Yuvacık Barajı'nı yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizden alacaktı. Bize söz verdi. Suyu almadı. Suyu almadığı için su elimizde kaldı. Madem bu kadar suyun vardı, Gebze'den İstanbul'a biz niye su verdik yaa... Suyun varsa önce kendi ilçelerine, beldelerine ver. Şimdi Yuvacık'ın suyu Kocaeli'ne bile zor yetiyor. Bunlar belediyecilik falan yapamazlar. Bunların sadece, hani bize diyorlar ya 'Yandaş medyası var'. Asıl yandaş medya bunlarda.''

Körfez ve Gölcük ilçelerinde afet kaçış yolları açıldığını, Gölcük'ün depremde denize batan Kavaklı sahiline tekrar kavuşturulduğunu da anlatan Erdoğan, şimdi daha büyük projeler hazırlandığını, havadan raylı taşıma sisteminin ilk defa Kocaeli'de uygulanacağını, İzmit Merkez-Umuttepe arasında teleferik sistemi kurulacağını, 30 bin kişilik ''Kocaeli Stadı'' yapılacağını bildirdi.

Ayrıca 8 bin kişilik kapalı spor salonu, 1500 kişilik olimpik yüzme havuzu, 10 bin araçlık kapalı otopark, 5 yıldızlı oteller ve halk plajlarının da gerçekleştirilmesiyle ilin farklı bir konsepte kavuşacağını dile getiren Erdoğan, ''Bu ve benzeri projeler de tamamlandığında Kocaeli, inanıyorum ki dünya kentleri arasında farklı bir kent olarak yerini alacak'' dedi.

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na ve ekibini bir kez daha teşekkür eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde AK Parti'nin adayı olarak yeniden Karaosmanoğlu'nun seçildiğini belirterek, hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Benim milletim bütün gerçekleri en iyi şekilde biliyor. Bildiği için de vakti zamanı gelince ki geldi, 3 ay sonra gereken cevabı, dersi en güzel şekliyle verecek'' dedi.

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'un yıllar yılı tahrip edilmiş, altyapı ve üstyapısı darbeler yemiş bir kent olduğunu, 1994'de aday olduğunda böyle bir kenti devraldıklarını söyledi.

Bu sorunların altından bir dönemde kalkmanın mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, İstanbul'a bugüne kadar yapılan yatırımların yetmediğini, daha yapılacak çok şey bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, İstanbul'a sadece modern binalar inşa etmekle yetinilemeyeceğini, kentin tarihinin de bugüne kazandırılması gerektiğini vurguladı. Camileriyle, saraylarıyla, hamamlarıyla, kütüphaneleriyle, surlarıyla tarihi mirasın yeniden kazanılması gereğine işaret eden Erdoğan, bunlar yapıldığında İstanbul'a gelen turistlerin kente çok daha farklı bir gözle bakacağını ifade etti.

Antalya'ya 9, İstanbul'a 7 milyon turist geldiğini, İstanbul'da otellerin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde kentte böyle bir manzara bulunmadığını, bugün ise kentin bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi. İstanbul'daki otelleri artırma gayretinde olduklarını ifade eden Erdoğan, IMF Genel Kurulu'nun 2010'da İstanbul'da yapılacağını, bunun için açık hava tiyatrosunun olduğu bölgede devasa bir tesis inşa ettiklerini kaydetti. Erdoğan, ''AK Belediyecilik adına yakışan bir belediyecilik anlayışını Belediye Başkanımız Kadir bey, 5 yılda ortaya koydu. İstanbul'u yönetmek için o da geceli gündüzlü ekibiyle çalıştı'' diye konuştu.

İSTANBUL'A YAPILAN YATIRIMLAR

Erdoğan, İstanbul'un çok hızlı geliştiğini, hızına yetişilmediği takdirde sorunlar yumağının içinde çaresiz kalınabileceğini ifade ederek, ''Topbaş, samimi gayretiyle vizyon sahibi yönetimiyle, iyi bir ekip çalışmasıyla, yükün altında ezilmeden İstanbul'u liyakat ve başarıyla yönetti'' dedi.

Birilerinin yaşanan ulaşım sorunlarına yönelik ''Ulaşım kördüğüm, kördüğüme döndü'' dediğini hatırlatan Erdoğan, biraz insaflı olunması çağrısında bulundu. Kentin trafiğine her gün ortalama 600-700 araç katıldığını ve vatandaşın toplu taşımayı kullanma kültürünün olmadığını belirten Erdoğan, toplu taşıma kültürü ne kadar vatandaşlarda yerleşirse, ulaşım sıkıntılarının da o kadar azalacağını vurguladı.

Erdoğan, son 4,5 yılda İstanbul'a yapılan toplam yatırımın 22,5 milyar YTL olduğunu ve bunun içinde merkezi hükümet yatırımlarının yer almadığını, sadece ulaşım yatırımları için 11,5 milyar YTL harcandığını bildirdi. Bu kapsamda yatırım yapılan ulaşım sistemlerinden metrobüsün ikinci etabının Avcılar-Zircinlikuyu arasında hizmete girdiğini, üçüncü etabının da Şubat 2009'da tamamlanarak Anadolu yakasına geçeceğini hatırlatan Erdoğan, böylece daha ucuza süratli ve konforlu bir ulaşım imkanının yakalanacağını söyledi.

Erdoğan, metronun da 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Sitesi arasındaki test sürüşlerinin başladığını, önümüzdeki günlerde Bağcılar-Mahmumtbey-İkitelli-Olimpiyat Köyü metro hattının test sürüşlerinin başlayacağını ifade ederek, 1 Ocak 2009'da Edirnekapı-Topkapı hafif raylı sistem hattını hizmete açacaklarını kaydetti. Erdoğan, 2010'da 196 kilometre raylı sistemle ve 4 milyon yolcu taşımayı, 2012'de raylı sistemin ulaşımdaki payını yüzde 45'e çıkarmayı ve 7 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirtti.

''HİÇBİR BAŞARI ELDE EDEMEZSİNİZ''

İstanbul'da toplam 142 kilometre uzunluğunda 33 tünelin inşa edildiğini anımsatan Erdoğan, kendisinin görev yaptığı dönemin hemen öncesinde İstanbul'un İSKİ skandalıyla çalkalandığına işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kim vardı iş başında. Yine CHP. Bunlar damgalı belli. Ama şimdi iftira at, tutmazsa iz bırakır mantığıyla bir kampanyanın içindeler. Bu kampanya ile başarı elde edeceklerini zannediyorlar. Boşuna uğraşıyorsunuz. Hiçbir başarı elde edemezsiniz. Benim milletim bütün gerçekleri en iyi şekilde biliyor. Bildiği için de vakti zamanı gelince ki geldi, 3 ay sonra gereken cevabı, dersi en güzel şekliyle verecek. Bunlar benim milletime göbeğini kaşıyorlar demedi mi? Bunlar benim milletime 'bunlar anlamaz, anlamadıkları için böyle oy kullanıyorlar' demediler mi? Bunlar 'Zenci Türkler' demediler mi? Bu diyenlere benim milletim yine en güzel şekliyle cevabını verecek.''

Erdoğan, su medeniyetinin başkenti İstanbul'da insanların susuzluktan kırıldığını, küvetlerin sularla dolduğunu, plastik bidon sektörünün oluştuğunu, su istasyonlarının kurulduğunu hatırlatarak, dünya kenti İstanbul'a bunu CHP'li belediyenin yaşattığını ifade etti. O dönem İstanbul'un yağmur bombalarını tartışır hale geldiğini anlatan Erdoğan, ''CHP'li belediye İstanbul'in bin yılık mirasını bir kalemde yok etti. Bizim belediyecilik anlayışımızla İstanbul çilesinden kurtuldu'' dedi.

''DURMAK YOK, YOLA DEVAM''

Erdoğan, son 4,5 yılda İSKİ'nin 4 milyar YTL yatırım yaptığını, Melen Suyu'nun İstanbul'a kazandırıldığını, 143 milyon YTL harcanarak okul bahçelerine 120 kapalı spor salonu yapıldığını, spora toplam yatırım miktarının da 425 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Önümüzdeki dönem bunları çok daha fazlasının yapılacağını belirten Erdoğan, merkezi yönetim, Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle birlikte kentsel dönüşüm projelerini başlattıklarını hatırlattı.

Erdoğan, ''Başarılı çalışmalarından dolayı Topbaş'ı kutluyorum ve yeni dönemde İstanbul'da kendisine 'Durmak yok, yola devam' diyorum'' sözleriyle Kadir Topbaş'ın yeniden AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

DİĞER 11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Erdoğan, önümüzdeki günlerde de kalan 11 büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacaklarını bildirdi.

Kamuoyu araştırmalarını tekrardan değerlendirmeye alacaklarını ve bunların sonucuna göre önümüzdeki hafta diğer adayları açıklayacaklarını belirten Erdoğan, bu arada iyi belediye başkan adaylarından yeniden göreve devam edecekleri açıklayacaklarını, değerlendirmesi devam edenleri de tekrar analize alarak isabet yüzdelerini artırmak istediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, futbol oynadığını dönemde hocasının ''Sahaya 11 kişi sürüyorum. Kadrom 25 kişi. Ben 12 kişiyi seçemem. Kendime göre takdir kullanarak 11 kişiyi seçiyorum'' dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Siyaset sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ya da milletvekili olmak değil. Siyaset aynı zamanda teşkilatımız kademeleri içinde yer almaktır. Birçok yerde, birçok arkadaşımızın müracaatları var. Hepsi bizim, değerli, saygın. Ama biz bir arkadaşımızda karar kılacağız. O zaman diğer arkadaşlar küsüp gitmesin. Diğer arkadaşımız küsüp giderse, siyaseti anlamamak olarak görürüm. Eğer bu arkadaşlar gelip seçim komisyon merkezine derse ki 'Hayırlı olsun, bana ne düşüyor. Ben ne yapabilirim' o zaman alkışlanır.''

Erdoğan, her toplantıda partililerle birlikte dile getirdiği ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısının sözlerine işaret ederek, buna inananların, her sandıkta 9 müşahidin önlerine verilecek liste üzerinden adam adama markajla çalışarak getireceği başarıyı 29 Mart'ta göreceklerini kaydetti.

Erdoğan, konuşmasının ardından yeniden aday gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve il başkanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir