İlk ''tapu şerhi'' İstanbul'da konuldu

İstanbul'da aralarında Kadıköy, Bakırköy, Üsküdar, Maltepe ve Küçükçekmece'nin de bulunduğu ilçelerde yer alan binaların riskli olduğu, tapudaki alım, satım ve devir işlemlerinde görülebilecek.

İlk ''tapu şerhi'' İstanbul'da konuldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da aralarında Kadıköy, Bakırköy, Üsküdar, Maltepe ve Küçükçekmece'nin de bulunduğu ilçelerde yer alan binaların riskli olduğu, tapudaki alım, satım ve devir işlemlerinde görülebilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaların, alım, satım ve devir işlemleri sırasında tapuda görülebilmesi için getirdiği ''şerh'' uygulaması, İstanbul'dan başladı.

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşümün 5 Ekim'de başlamasından bu yana genellikle kamu binaları olmak üzere çeşitli illerdeki riskli binaların yıkımına başlandı.

Yıkımların yanı sıra çeşitli illerde Bakanlığın belirlediği lisanslı kuruluşlarca yapılan riskli bina tespitleri hızla devam ederken, şimdiye kadar tapu ve kadastro il müdürlüklerine İstanbul'dan 48, Ankara'da bir binanın ''riskli olduğu'' yönünde bildirim yapıldı.

Can güvenliği performans düzeyi koşullarını sağlayamama, kolon kiriş boyutlarının küçük olması, yığma duvarlarda çatlak ve hasar, beton kalitesinin düşük olması, taşıyıcı sistem yetersizliği gibi nedenlerle riskli bulunan binaların tapusuna şerh konularak, ''bina risklidir'' tespiti yapıldı.

Ankara'nın Bahçelievler semtiyle İstanbul'un Kadıköy, Bakırköy, Üsküdar, Maltepe ve Küçükçekmece'nin de aralarında bulunduğu ilçelerinde yer alan bu yapıların tapudaki alım, satım ve devir işlemlerinde riskli olduğu görülebilecek.


AA


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir