Muharrem iftarında eylem hazırlığı

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı 11 Ocaktaki Muharrem iftarını, bazı Alevi grupları protesto etmeye hazırlanıyor.

Muharrem iftarında eylem hazırlığı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı Muharrem iftarını protesto hazırlıkları var. Bir grup, Alevi önde geleni, ortak bir bildiri yayınlayarak, 11 Ocak’ta Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilecek olan iftarı, yerinde protesto etmeye çağırdı.
 
AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun girişimleriyle düzenlenen AKP ile Alevileri buluşturma iftarına ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP’nin samimi olmadığını öne süren Alevi dernek ve vakıfları iftar yemeğine kuşkuyla yaklaşırken, bir grup Alevi önde geleni de, iftar yemeğinin yerinde protesto edilmesi için ortak bir çağrı metni yayınladı.

 Hasan Kaya, Ali Ersin Kelleci, Ali Balkız, Fevzi Gümüş, Zeynel Gül, Rıza Aydın, Aydın Şimşek, Kamil Ateşoğulları, Kelime Ata, Erdal Yıldırım gibi isimlerin de aralarında bulunduğu bir grup Alevi kökenli, aydın, gazeteci ve yazar “Alevi Aydınlarından Asimilasyon İftarına Karşı Ayağa Kalkma” başlığıyla ortak bir çağrı metni yayınladı.

Çağrı metninde, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun girişimleri ile gündeme gelen AKP’nin Alevi açılımı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Ocak’ta Bilkent Otel’de yapılacak Muharrem iftarına katılacağı hatırlatıldı.

Söz konusu gelişmelerin bazı Alevi kuruluşlar tarafından olumlu bulunduğu belirtilen metinde, AKP’nin bu konuda “samimi” olmadığı ileri sürüldü ve AKP’nin esas amacının Alevi oyları olduğu savunuldu.

Çağrı metninde şu görüşlere yer verildi:  “11 Ocak 2008’de gerçekleşecek oruç açımına binden fazla katılımın olacağını duyuran Reha Çamuroğlu, bu ifadesi ile bu girişimin karşısında duran ve eleştiren kesimlerin marjinal olduğunu ileri sürmektedir.  Bu gelişmelere şimdiye kadar karşı çıkan ve katılmayacaklarını ilan eden kesimlerin; başta Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olmak üzere Alevi Bektaşi Federasyonu ve diğer Alevi kurum ve kuruluşların üye ve yakın çevrelerini aynı gün oruç açımının yapılacağı otelin önüne çağırmasını öneriyoruz. Bizce bu aşamada yapılması gereken ve atılması gereken tek adım budur. 11 Ocak 2008 günü Muharrem Orucu açımında bin kişi içeride olurken, onbinlerin dışarıda olması ve AKP’ye, AKP Alevilerine gereken cevabı vermesi gerekmektedir. Bu adım Alevi örgütlerinin rüştünü ispatlama ve muhatap alınmasının da ilk adımı olacağı için son derece önemlidir.”


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir