İstanbul Boğaz'ında muhteşem görsel şölen

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ses ve ışık gösterileri düzenlendi.

İstanbul Boğaz'ında muhteşem görsel şölen
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ses ve ışık gösterileri düzenlendi.

İstanbul'da 89. yıl kutlamalarının bu yılki adresi yine İstanbul Boğazı oldu. İstanbul'un cadde ve meydanları bayraklarla süslenirken, elektrik direklerine ve üst geçitlere Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı ve Türk Bayrağı asıldı.

Gösteriler, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasındaki alanda yapıldı. Saat 19.00'da başlayan ışık gösterisinin ardından havai fişek gösterisi saat 19.45'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Ortaköy Meydanı'ndan başlatıldı.

Gösteride 16 ayrı noktadan 20 tonluk, toplam 48 bini aşan havai fişek atışı yapılırken, her biri 8 bin watt enerji veren 150 ''skytracer'' kullanıldı. En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişekler, İstanbul Boğazı'nda 250 metreye kadar yükseldi.

Boğaz Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer alırken, bin metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturuldu. Organizasyonun enerjisi toplamda 20 bin kWA güç üreten 61 jeneratör ile sağlandı.

Ay-yıldızlı havai fişeklerin de yer aldığı 15 dakikalık gösterinin müziği, Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi. Gösterinin koreografisi, bu besteye göre yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu öncesi ve sırasında, 30'u yurt dışından olmak üzere toplam 300 kişilik bir ekip görev yaptı.

Gösteriyi, yerli ve yabancı pek çok kişi, Anadolu Yakası'nda Kuzguncuk Sahili, Paşalimanı Sahili, Üsküdar İskele, Şemsipaşa Sahili, Çamlıca Sosyal Tesisleri bahçesi ile Avrupa Yakası'nda Eminönü'ndeki Üsküdar-Kadıköy iskeleleri arası, Ortaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe ve Kabataş sahillerinin yanı sıra gezi motorları ile İstanbul Boğazı üzerinde izledi ve bu anları fotoğrafladı.


Radikal


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir