Adaylık borsası kriz dinlemedi

İstanbul'da adaylık borsası tavan yaptı. Parti kulislerinde ismi geçenler Ankara'nın yollarını aşındırıyor.

Adaylık borsası kriz dinlemedi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul’da adaylık borsası tavan yaptı. Parti kulislerinde ismi geçenler Ankara’nın yollarını aşındırıyor. AKP cephesinde Fatih’te büyük çekişme yaşanırken, CHP’nin yine sürpriz isimleri var; bilimadamları, sanatçılar...

Partilerde yerel seçim için adaylık yarışı hızlandı. Genel başkan yardımcılarını markaja alan aday adayları, son dakikaya kadar adaylık için yoğun kulis yapıyor. 39 ilçe başkanı, 1200 meclis üyesi ve 220 il genel meclis üyesi çıkaracak İstanbul’da, koltuk kapmak için kıran kırana mücadele sürüyor. Partilerde adaylık için yeni oluşturulan ilçelere büyük ilgi var. 19 Aralık’ta resmi başvurunun sona ereceği AKP’de, İstanbul ilçeleri için bugüne kadar yaklaşık 150 başvuru yapılırken, 20 Aralık’taki Tüzük Kurultayı’ndan sonra başvuruların başlayacağı CHP’de de, kulislerde birçok isim dolaşıyor.

TOPBAŞ KESİN GİBİ

İstanbul’da AKP’nin, Kurban Bayramı öncesi yapılan temayül yoklamasında yüzde 90 oy alan Kadir Topbaş’la devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, CHP’de Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için 10 isim konuşuluyor. Kulislerde Kemal Derviş, Kemal Kılıçdaroğlu, Cengiz Solakoğlu, Oğuz Satıcı, Başaran Ulusoy, Cem Kozlu, Mehmet Sevigen, Gürsel Tekin, Tanıl Küçük ve Ercan Karakaş’ın isimleri geçiyor.

BAŞBAKAN’IN İLÇESİNE İKİ BİLİMADAMI

CHP’de Üsküdar, Fatih ve Beykoz adaylığı için sürpriz isimler ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan’ın oturduğu Üsküdar’da CHP, bir bilimadamıyla yola çıkacak: 1991’den beri Fıstıkağacı’nda oturan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile geçtiğimiz günlerde CHP lideri Deniz Baykal’ın taktığı rozetle parti üyesi olan Prof. Dr. Alper Ünlü arasında karar verilecek.

FATİH’E EKİNCİ

CHP, Fatih’te eski Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci’de karar kıldı. Genel merkez yöneticileri tarafından ikna edilen Ekinci’nin adaylığı önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklanacak. Ekinci, Sultanbeyli adayı eski imam Osman Nuri Bedir’den sonra, İstanbul İl Yönetimi tarafından adaylığı resmen açıklanan ikinci kişi olacak.

AKP’DE EN ÇEKİŞMELİ İLÇE

Fatih’te AKP’de büyük çekişme yaşanıyor. Mustafa Demir’le birlikte, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de aday adayı. İki adayın yarışı, Başbakan Erdoğan’ın bayram namazını kıldığı Sultanahmet Camii’nde gün yüzüne çıktı. İki aday da Erdoğan’a yakın olmak için adeta köşe kapmaca oynadı. Nevzat Er’e, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın destek verdiği kulislerde konuşuluyor.

Wolfowitz’in çorapçısı Eyüp adayı

AKP’de en çok ilgi gösterilen ilçelerden Eyüp’te eski İstanbul İl Yöneticisi Nurettin Nebati’yle birlikte İl Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa eden İsmail Kavuncu da var. Aytuğ Çorapları’nın sahibi Kavuncu, Türkiye ziyareti sırasında yırtık çoraplarıyla ilgi çeken eski Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’e çorap göndermesiyle gündeme gelmişti. Kavuncu, pazartesi günü adaylık için başvuracak.

BEYKOZ’A TİYATROCU CEM DAVRAN

ESKİ belediye başkanı Alaattin Köseler, İl Yönetim Kurulu üyesi Nafiz Ünlü ile eski hesap uzmanı Yavuz Gürkan’ın aday adayı olarak isimlerinin geçtiği Beykoz’da, CHP’de sanatçı Cem Davran’ın ismi de gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda CHP’nin dayanışma gecesinde sunuculuk yapan Davran’ın, aileden CHP’li olduğu, babasının CHP’ye sahip çıkması konusunda Davran’a vasiyette bulunduğu da kulislerde dolaşan bilgiler arasında. Beykoz’da oturan Cem Davran, CHP’den teklif aldığını doğrulayarak, “Ben aktörüm. 30 yıldır mesleğimi yapıyorum. Aktif siyaseti düşünmüyorum” diye konuştu.

İstanbul’un muhtemel adayları

Kartal: Emre Saltık, Mustafa Kul, Altınok Öz, Necla Erdem, Atılay Atilla, Metin Ağırman, Ümit Özerol.

Esenyurt: Gürbüz Çapan, Bülent Kasımoğlu, Selahattin Korkmaz, Ahmet Oruçoğlu, Tuncer Marangoz.

Sarıyer: Gökhan Zeybek, Şükrü Genç, İbrahim Urhan, Sedat Özsoy, Erol Aydın, Erdal Sarıgöl.

Sancaktepe: Arif Sağ, Hüseyin Akbulut, Hakkı Sağlam, Fikret Şahin, Coşkun Gökçe.

Şişli: Ercan Karakaş, Dursun Çaltı, Berhan Şimşek, Muharrem Sarıgül.

Bakırköy: Ateş Ünal Erzen, Erdoğan Toprak.

Ümraniye: Adil Aktan, Sacit Eyüboğlu, Musa Dikenci.

Küçükçekmece: Nurettin Şen, Naci Ekşi, Murat Taştan.

Çekmeköy: Hüseyin Avni Sipahi, Atılay Altıntaş.

Üsküdar: Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Halil İbrahim Çiftçi, Mustafa Kara, Mahmut Karaman, Ekrem Baki, Mehmet Çakır.

Bakırköy: Tacettin Kümet, Zekai Akın, Mustafa Kemal Sarıdikmen, Bahattin Kaba, Ahmet Bahadırlı.

Başakşehir: Mevlüt Uysal, Enver Şengül, İsmet Yıldırım.

Çekmeköy: Ahmet Poyraz, Mehmet Yaşa, Tarak Yusuf Uçar, Okan Erhan Oflaz, Ekrem Esmeray, Zabit İspir, Ferit Özteker, Şükrü Özger, Ahmet Akdoğan.

Avcılar: Mehmet Şahin, Cafer Sezgin, Aydın Ayhan, Mahmut Öztürk.

Sancaktepe: Yusuf Büyük, Mustafa Güneş, Nihat Atan, Hasan Altıntaş, Hüseyin Tuzcu, Hasan Kambur, Mehmet Çelik, Kemal Ayyıldız, Sabit Karaman.

Haber: Nebahat KOÇ - Akşam


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir