HGS'de 30 lira zorunluluğu kaldırıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yeni başlayan HGS'yle ilgili açıklama yaptı...

HGS'de 30 lira zorunluluğu kaldırıldı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 17 Eylül'de hizmete gireceği açıklanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'nde vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda, bazı değişiklikler yaptı. Buna göre, hesapta en az 30 TL bulunma zorunluluğunun kaldırıldığı, yetersiz bakiye ve HGS'ye abone olmayanların geçişine direkt cezai işlem uygulanmayacağı, işlemlerin tamamlanması için 7 gün süre verileceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde OGS ve KGS'ye alternatif olarak getirilen, PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'nin 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete gireceği hatırlatıldı.

Sistemle ilgili vatandaşlardan gelen istek ve temenniler doğrultusunda bazı hususlarda değişikliğe gidilmesinin uygun görüldüğü vurgulanan açıklamaya göre, HGS sisteminde şu değişiklikler yapıldı:

  • HGS hizmetinden yararlanmak için hesapta en az 30 TL bulunma zorunluluğu kaldırıldı.
  • Kart bakiyeleri ile ilgili olarak HGS abonelerine gerektiğinde bilgilendirme-uyarı mesajları gönderilecek.
  • Ücret hesap tablolarında yer alan liste uygulamaları hizmet içi uygulamalar olduğundan yalnızca bakiye durumlarının takibi ve sürücülerin bilgilendirilmesine yönelik olacak. Geçişe yeterli bakiyesi olanlar HGS hizmetinden yararlanabilecek.
  • HGS gişelerinden ilk etiket/kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler de yarıya indirildi. 1.Sınıf: 30 lira, 2.Sınıf: 37 lira, 3.Sınıf: 53 lira, 4.Sınıf: 67,5 lira, 5.Sınıf: 81,5 lira.
  • Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda, HGS aboneleri geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda ceza ödemeyecek.
  • HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücüler de 7 gün içerisinde HGS abonesi oldukları takdirde herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacak.

Bugün


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir