3. köprüde ağaç kesimi başladı

İstanbul Boğazı'na 3. köprü için çalışmalar başladı. Sondaj hazırlıkları sürerken köprü karşıtları ağaç kıyımı nedeniyle tedirgin.

3. köprüde ağaç kesimi başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da Poyrazköy ile Garipçe arasına yapılacak 3. köprünün ilk sondajı başladı. Köprü için Anadolu ve Avrupa yakasında toplam 48 ayrı sondaj yapılarak örnekler alınacak. Bir yandan sondaj çalışması yapılırken bir yandan da çam ağaçları kesilerek yeni yollar açılıyor.

Radikal'in haberine göre 3. köprünün ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ilk inşaat çalışmaları yaklaşık 2 hafta önce Poyrazköy'de başladı. Köprüyle ilgili zemin araştırmalarının yapılabilmesi için sondaj vurulması gerekiyordu. Poyrazköy'de orman yolu da kullanılarak köprünün yapılacağı yere önce yol genişletme ve yeni yol açma çalışmaları yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'nden yetkililer kesilecek ağaçları damgaladı. 1 Eylül'de ağaçların kesilip yolların tamamlanmasının ardından sondaj aleti Poyrazköy'de çalışmalara başladı.

Sondaj alanındaki şantiye sorumlusu Jeoloji Mühendisi Süleyman Parlak, köprü başlangıcının yapılacağı yerden yaklaşık 50 metre derinlikten örnek aldıklarını anlattı. Anadolu Yakası'nda 24, Avrupa Yakası'nda da 24 olmak üzere toplam 48 ayrı noktadan örnek alınacağını belirten Parlak, çalışmaların 2 ay süreceğini belirtti.

'1.5 MİLYON AĞAÇ GİDECEK'
Yeşiller Partisi'ne sızdırılan bir belgeye göre 3. köprü ve bağlantı yollarının tamamı için 2.3 milyon ağaç kesilmesi öngörülüyordu. Yeşiller Parti üyesi Serkan Köybaşı, Göktürk'teki bir bağlantı yolu için 800 bin ağaç kesildiğini ve 1.5 milyon daha ağacın kesileceğini söyledi. Köybaşı, ''Hiç bir işe yaramayacak proje için onlarca ağaç katlediliyor. Hayvanların da yaşam alanı kâr hırsı yüzünden yok edilecek. 3. köprünün trafik sorununu çözemeyeceği de çok açık'' dedi.

Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çare Olgun Çalışkan da davaları hatırlatarak konuştu: ''Sürecin başından bu yana meslek odası olarak bu konuyu gündeme getirdik. AK Parti'ye ve diğer tüm yetkililere başvurduk. Olumlu bir dille başvurduk. Ancak müzakereye kapalı bir süreç başladı. 8-9 meslek odası olarak dava açıldı. Bazı davaların bilirkişi tespitleri yapıldı. Bazı bölümlerle ilgili durdurma kararı çıktı.'' Ancak yargı süreci devam ediyor.''


Radikal


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir