Harun Karadeniz Üsküdar'da anıldı

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü 1960'lı yılların devrimci gençlik liderlerinden Harun Karadeniz'i Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan kabri başında andı.

Harun Karadeniz Üsküdar'da anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü 1960'lı yılların devrimci gençlik liderlerinden Harun Karadeniz'i Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan kabri başında andı.

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü Başkanı Berk Tütüncü burada yaptığı açıklamada, ''devrime ve devrimcilere olan bağımızı hiçbir baskının ve hiçbir unsurun engel olamayacağını göstereceğiz'' dedi.

Tütüncü ve beraberindeki gençlik örgütü mensupları, Ernesto che guevera'nın bir sözüne hatırlatarak ''Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharı öldüremezsiniz.'' dedi. Ardından basın açıklaması yapıldı.

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü Başkanı Berk Tütüncü'nün yaptığı açıklama şöyle;

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü Başkanı Berk Tütüncü

Sevgili yol arkadaşlarım, Değerli basın emekçileri;

Baharı örgütleyen çocukların Hıdır'ın, Yusuf'un, Deniz'in, Harun'nun adını unutmak mümkün mü?

İşte bugünde, devrimin bir temsilcisi olan fikirlerini savunmak, ideolojilerinin gerçekleşmesi için mücadele eden Harun Karadeniz'i ölümünün 37. Yılında mezarı başında anmak için toplandık. Hayatının en önemli noktası olan üniversitenin ilk yıllarında siyasetle tanıştı Harun; ''onurlu bir geleceğe ancak sosyalist bir ekonomiyle ulaşılabileceğini'' dile getirirdi, işte bu yüzdendir ki o, burjuvazi tarafından açılan onlarca dava ve onlarca yıl hapis cezalarıyla karşı karşıya kaldı ama yılmadan, usanmadan siyasetine devam etti, sosyalizm ve üretilen fikirler onun her zaman rehberi oldu. Öğrenciler için yürüdü, işçiler için yürüdü ''Onlar Ortak, Biz Pazar. İşte Size Ortak Pazar'' sloganıyla  ortak pazara hayır kampanyaları, yürüyüşleri düzenledi. 6. Filo eylemlerinde etkin rol alarak savunduğu akımın devrimcisi olduğu bir kere daha gösterdi. Gençlik hareketlerinin sınıf hareketlerinden bağımsız olmayacağını söyleyerek öğrencilerle işçilerin, köylülerin buluşmaları için büyük çaba harcadı. Harun?un bu amacı isteğine ulaşma yolunda iyi bir yol kat etmiş olmasa da bugün adı bunlarla yaşıyor. 12 mart darbesi sonrası TKP ve Dev-Genç davalarından yargılanan Harun, diğer devrimciler gibi celladın sandalyeye tekme vurmasıyla, boynunda iple hayata veda etmedi o Dev-Genç davasından dolayı girdiği cezaevinde, yakalandığı amansız bir hastalık sonucu tedavisine izin vermeyen cezaevi önetimi tarafından, demir parmaklıklar ardında daha 33 yaşında hayata veda etti. Ardından türküler söyleten Harun, bugün bile bizlere arkadaşlarıyla beraber örgütledikleri baharın simgesi olduğunu gösterdi.

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü 1960'lı yılların devrimci gençlik liderlerinden Harun Karadeniz'i Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan kabri başında andı.

Devrim şehidimiz Harun KARADENİZ ve bu uğurda mücadele eden yoldaşlarımız sonsuza kadar ışığımız olacaktır. Bu ışığı tıpkı o günlerde olduğu gibi bu günlerdede karanlığa cevirmek isteyen bi çok beddah var. Binlerce yıllık şana, şerefe sahip olan mehmetçiğe, şehit olduklarında birileri utanıp sıkılmadan bir kaç mehmet diyebiliyor ise, milletin vekili sınırlarımız içinde kaçırılabiliyor ve bütün demokrasilerde sorunların çözüldüğü meclis ve meclis toplantıları keyfi toplantılara cevrilmi ise sözün can çekiştiği tuzun koktuğu yere varmışız demektir. Vardığımız bu yerde halkının refahı için mücadele eden, halkı için sehit olan, yoldaşlarımızın haklılığını bir kez daha anlıyoruz.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ?nin genç neferleri olarak geçen sene yine mezarının başında andığımız Harun?u bu sene ve önümüzdeki senelerde de anmayı, onu en azından bu şekilde kendimizde yaşatmayı, onun ülke adına yaptıklarını unutmadığımızı göstermek için burada olacağız. DAVAN DAVAMIZ YOLUN YOLUMUZDUR RUHUN ŞAD OLSUN....

Katılımınız için teşekkür ediyor, gençlik örgütümüz adına hepinize saygılar sunuyorum.

Berk TÜTÜNCÜ
CHP Üsküdar Gençlik Örgütü Başkanı

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü 1960'lı yılların devrimci gençlik liderlerinden Harun Karadeniz'i Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan kabri başında andı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir