Engelliler İmza Yerine Ayak İzi Kullansın

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Borçlar Kanunu'nda değişiklik için yeni bir yasa teklifi daha verdi.

Engelliler İmza Yerine Ayak İzi Kullansın
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Borçlar Kanunu'nda değişiklik için yeni bir yasa teklifi daha verdi.

Kanunun imza yerine geçen ''işaretler' başlıklı 16. maddesinde değişiklik yapılmasını isteyen Tanal, iki eli olmayanların imza yerine ayak izi kullanılmasını önerdi. Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin hemen ardından kanunda en fazla tartışma yaratan kefil olurken eşin yazılı rızasının alınması yönündeki düzenlemenin Kanundan çıkarılması için yasa teklifi veren Tanal, bu kez ilginç bir öneri getirdi. Borçlar Kanunu'nun ''İmza yerine geçen işaretler'' başlıklı 16. maddesinde ''İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler'' hükmü yer alıyor. Tanal verdiği yasa teklifinde söz konusu maddeye ''iki eli olmayanlar ayak izini kullanabilirler'' ibaresinin eklenmesini önerdi.

Tanal, verdiği yasa teklifinin gerekçesinde Borçlar Kanunu'nun 16. maddesinin imza atamayanların imza yerine kullanabilecekleri işaretleri düzenlediğini belirterek, bu düzenleme yapılırken iki eli de olmayan vatandaşların imza yerine geçerli nasıl bir işaret bırakabileceklerinin düzenlenmediğini kaydetti. Fiziksel engelli vatandaşların işlemlerinde imza yerine ayak izi de kullanabilmeleri gerektiğini bildiren Tanal, şu tespitlerde bulundu: ''Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda ayak izinin yüzde 99.6 doğruluk payı taşıdığı saptanmıştır. Bu incelemelerde ayaktaki basınç noktalarının bıraktığı izin kimlik tespitinde kullanılabilir olduğu değerlendirilmektedir. Bu çerçevede Borçlar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle iki eli olmayan vatandaşlarımızın imza yerine geçerli olmak üzere ayak izlerinin kullanımı sağlanacaktır.''


yasadikca.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir