Üsküdar'da en güçlü aday!

Üsküdar'da en güçlü aday, AKP'den Mustafa Kara...MUSTAFA KARA aday adaylık yürüyüşünü başlattı ve 2 Aralık günü başvurusunu yaptı.

Üsküdar'da en güçlü aday!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Başbakan Erdoğan’ın Kızılcahamam toplantısında yerel seçim startını vermesi ve 5 Aralık’ta Büyükşehir adaylarını açıklayacağını söylemesi ile siyasetin nabzı yükseldi.
 
İstanbul’un yerel siyasetinin nabzını tutmada önemli ilçelerden biri de şüphesiz Üsküdar. Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın devam etmeyeceğine kesin gözü ile bakılırken, gözler yeni adaylar üzerine çevrilmiş durumda. Yeni adaylar arasında ismi geçen ve kamuoyunda en güçlü aday olduğu bilinen MUSTAFA KARA aday adaylık yürüyüşünü başlattı ve 2 Aralık günü başvurusunu yaptı.
 
AK PARTİ’nin kuruluşu ile birlikte aktif siyaset hayatına adım atan MUSTAFA KARA, yirmi sekiz yıldır Üsküdarlı. Üsküdar’ı bilen ve Üsküdarlı’nın da bildiği bir İş adamı. 2002’den beri Ak Parti Üsküdar teşkilatının içinde yer alan ve Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcığı görevini yürüten KARA, AK PARTİ Üsküdar teşkilatının içinden yetişen ve teşkilatın tanıdığı biri. Dahası teşkilatın sevdiği ve Üsküdar’da Belediye Başkanı olarak görmek istediği bir kişi. Teşkilatın bu tutumu adaylık başvurusu sırasında açıkça belli oldu. Başvuru büyük bir sevgi ve coşku dolu bir atmosfer içinde yapıldı.
 
2004 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclis üyesi olan ve Meclis Grup Başkanvekilliği görevinin yanı sıra İmar Komisyonu Başkanlığı görevini de üstlenen MUSTAFA KARA, AK PARTİ Üsküdar ikinci olağan kongresinde tekrar Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak ilçe yönetiminde yer aldı. 22 Temmuz 2007 genel seçimleri ve 21 Ekim 2007 halk oylamasında Üsküdar İlçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı.
 
MUSTAFA KARA, aynı zamanda başarılı bir iş adamı olarak da Üsküdar’ın ve Üsküdar’lının bildiği bir kişi. Bir aile şirketi olan ve 1100 çalışanı ile başta Üsküdar olmak üzere İstanbul’un çeşitli ilçelerinde hizmet veren Çağrı Hipermarketleri ve Ada Yapı’nın sahiplerinden olan KARA’nın iş hayatındaki başarısını belediye başkanlığına da yansıtacağı bekleniyor. KARA, İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, aile şirketi olan Ada Yapı ile Heybeliada’da tarihi eser restorasyonu ve Üsküdar’da muhtelif işyeri ve konut projeleri gerçekleştirdi.
 
MUSTAFA KARA, başarılı bir iş adamı olarak sahip olduğu ekonomik imkanları ile, sosyal projeleri desteklemektedir. Aktif siyasi uğraşılarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kurumlarında da kurucu ve yönetici olarak görev alan KARA, sosyal kişiliği ile de bölge de sevilen ve takdir edilen bir kişidir. ( Kızılay Yenidoğan Şubesi Başkan vekilliği, SAGEM -Sosyal Araştırmalar ve Geliştirme Merkezi- Kurucu ve Başkan Yardımcılığı, MABED –Marmara Bahar İş Adamları Derneği-, İGİAD –İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği-)
 
1967 doğumlu Mustafa Kara, ilköğretimini Kars’da, ortaöğretimini Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde; üniversite eğitimini İ.T.Ü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. İş dünyasına proje mühendisi ve taahhüt işleri yaparak başladı. Halen inşaat ve gıda sektöründe; aile şirketi olan Ada Yapı ve Çağrı Hipermarketleri ile aktif iş hayatına devam etmektedir. Ada Yapı, Heybeliada’da tarihi eser restorasyonu ve Üsküdar’ın çeşitli semtlerinde konut - işyeri inşaat projelerini tamamladı. Çağrı Hipermarketleri, çoğunluğu Üsküdar’da olmak üzere, İstanbul’un muhtelif semtlerinde 16 şube ve 1100 çalışanı ile İstanbullulara hizmetini devam ettirmektedir.
 
Evli ve iki kız, iki erkek çocuk babası olan Mustafa Kara, ingilizce bilmektedir. 28 yıldır ÜSKÜDAR’lıdır.
 
Kaynak: Haberbu.com

Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir