"Zina Yeniden Suç Sayılsın"

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları ''Zina Yeniden Suç Sayılsın'' adında basın açıklaması yaptı

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
SP Üsküdar Gençlik Kolları: ''Zina Yeniden Suç Sayılsın'' dedi.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları 16 Haziran 2012 Cumartesi günü Üsküdar İlçe Binası önünde ''Zina Yeniden Suç Sayılsın'' adında basın açıklaması ve imza kampanyası yapıldı.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından yapılan basın açıklamasında şu cümlelere yer verildi;

Basın Açıklaması
Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak insan fıtratına ilişkin yapmış olduğumuz sosyolojik, psikolojik, hukuki, tıbbi ve dini analizlerde; eşcinsellikle beraber oluşturulan birlikteliğin ve nikâh akdi olmadan cinsi veya hemcinsi ile gerçekleşen cinsel ilişkinin yani zinanın önce insanın sonrada toplumumuzun yapısını bozduğunu ortaya koyduk.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından yapılan basın açıklaması

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları olarak, topluma yönelik yapılan manevi tahribat ve ahlaki yozlaşma karşısında ''Önce Ahlak ve Maneviyat'' diyoruz. Zinanın ve eşcinselliğin yaygınlaştığı ve normalleştiği böyle bir zamanda elbette ki sessiz kalamayız. Toplumun temelini sarsan en büyük tehlike zina ve buna paralel olarak yaygınlaşan eşcinselliktir. Peygamber Efendimizin (s.a.v) ''Allah indinde, zinadan büyük günah yoktur'' ve ''Sizin için en çok korktuğum şey, zinadır'' şeklindeki ve buna benzer onlarca hadislerinde dikkat çektiği zina dinimize göre en ağır günahlardan ve İslam hukukuna göre en ağır suçlardandır. Yine toplumların yerleşik kuralları olan örf ve geleneklerinde de zina ağır suçlardan sayılmıştır. Ahlak mefhumunu tarumar eden ve nesillerin güvenliğini tehdit eden bu suç için derhal önlemler alınmalıdır. Evrensel bütün hukuk kurallarına göre kutsal sayılan ve garanti altına alınan değerler arasında, kişilerin can, mal, akıl ve namus güvenliği sayılmaktadır. Yürürlükteki yasalar kişilerin can güvenliğinin, mal güvenliğinin ve akıl güvenliğinin sağlanması için ne kadar uğraş veriyorsa namus güvenliği için daha fazla uğraş vermelidir.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından yapılan basın açıklaması

Zina toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş bir dinamittir. Ailenin korunması tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda bir suç olarak tanımlanmasının vakti gelmiş ve geçmektedir. Yürürlükteki Medeni Kanunumuz nesebin korunması için boşanan kadınlara bekleme süresi koymuştur. Medeni kanunun 132. maddesine göre, boşanan bir kadın hâkimin yazılı izni olmadan 300 gün dolmadıkça yeni bir evlilik yapamaz. Nesillerin karışmaması ve nesebin korunması amacıyla böyle bir düzenleme varken, ceza yasalarında da zinayı önleyici bir maddenin varlığı şarttır. Yine yürürlükteki Medeni Kanun'un boşanmaya ilişkin maddelerinde zina boşanma sebepleri arasında sayılmış ve zinayı yapan eş açısından ağır kusur kabul edilmiştir. Yani hukuk mahkemelerinde kusur sayılan zina, ceza yasalarında kusur sayılmamaktadır.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından yapılan basın açıklaması

ZİNA VE EŞCİNSELLİK TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK BİR BOMBADIR
Bir diğer deyişle hukuk mahkemelerinde suç sayılan zina, ceza mahkemelerinde suç sayılmamaktadır. Bu kanunların uyumu ve hukukun ruhuna aykırıdır. Zina, tıbbi açıdan da toplum sağlığını tehdit eden bir suçtur. Zinanın sebebiyet verdiği bulaşıcı hastalıklar insanın toplumdan tecrit edilmesine veya ölüme kadar uzanan bir sonuca ulaşmaktadır. Zina eylemini psikolojik olarak da kişileri yıprattığı bilimsel verilerle ortaya konmuştur. Yıllardır ülkemizde zinaya karşı cezalandırma müessesesinin olmayışı toplumsal kargaşayı beraberinde getirmektedir. Namus cinayetleri, kan davaları, fuhşiyata teşvik eden yayınların artması, yıkılan yuvalar, ortada kalan çocuklar vs. yaralar açılmaktadır. Mevcut iktidar zamanında kabul edilen ve yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda zinanın suç olarak yer almaması büyük bir eksikliktir. Yasa çıkmadan önce tartışılan ama Avrupa Birliği'nin baskıları neticesinde yasaya konulmayan bu hükümler gelinen süreçte toplumun yozlaşmasında başrol oynamıştır. 765 sayılı yasanın 440 ve 441. maddelerinde suç sayılan zina eylemi, daha sonra Anayasa Mahkemesince bu maddelerin iptal edilmesinden sonra boşluğa düşmüştür. Milletin değerlerini korumakla yükümlü iktidar ise eline geçen ilk fırsatta bu boşluğu doldurmak yerine, yeni TCK'de bu konuyu pas geçerek dolaylı yoldan bu cürüme ortak olmuştur. Avrupa Birliği'nin gerek zinayı suç sayan yasa maddelerini engelleme, gerekse eşcinselliğin önündeki engelleri kaldırma konusunda gösterdiği gayret ve dayatma milletimizin hassasiyetleriyle örtüşmeyen bir durumdur. Milletin arzusunun dışında, Avrupa Birliği'nin dayatmasıyla atılan her adım, uçuruma doğru atılan bir adım olacaktır. Zinanın yaygınlaşmasına paralel olarak eşcinselliğin yaygınlaşması da insan fıtratına aykırı durumlardandır. Eşcinsellik toplumların yozlaşmasında önde gelen sebeplerdendir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalardır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur.

Bütün bu söylemlerden sonra şunu söylüyoruz:
Tüm insanlık şunu bilsin ki Milli Görüş tüm benliğiyle ''Yeni ve Adil Bir Dünya''nın kurulması noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ve her kim ne türlü oyunlar oynarsa oynasın bilsin ki, muhakkak Hak'ın karşısında bu oyunların hepsi zail olmaya, yok olmaya mahkûmdur. Yeter ki milletimiz damarlarında saklı olan kudretin farkına varsın, Milli Görüş'e güvensin.

Hepinizi Allah'a emanet ediyoruz.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir