İSPARK taksiciliğe el attı

İstanbul genelinde kara, hava ve deniz araçlarına otopark hizmeti veren İspark, şimdi de taksi sorununa el attı.

İSPARK taksiciliğe el attı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul genelinde kara, hava ve deniz araçlarına otopark hizmeti veren İspark, şimdi de taksi sorununa el attı.

Yeni kurulacak 2 bin durak ile 18 bin taksiyi çağrı merkezi çatısı altında toplayıp, direkt müşteriye yönlendirecek şirket, yolcu aramak için yollarda dolaşan taksileri trafikten çekecek. Devrim niteliğindeki sistem 2 ay içinde uygulanmaya başlanacak..

İstanbul, il sınırlarında trafiğe kayıtlı yaklaşık 3 milyon adet araçla, sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük metropollerinden. Kentin her geçen gün katlanarak büyüyen otopark sorununu çözüp, yeni bir sistem geliştirmek üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak 2005 yılında kurulan İspark, 7 yıl içinde birçok şirketi kıskandıran büyüklüğe ulaştı. Kara otoparklarından sonra, Heliport ile helikopter park hizmeti de veren kuruluş, kısa bir süre sonra İsmarin ile deniz araçlarına da park hizmeti vermeye başlayacak. İlk etapta İstinye ve Tarabya'da uygulanmaya başlanacak hizmetin, kısa süre içinde Büyükdere (Sarıyer), Bebek, Paşabahçe (Beykoz) ve Çengelköy'de (Üsküdar) hayata geçirileceğini söyleyen İspark A.Ş Genel Müdürü Mehmet Çevik; ''Özellikle İstanbul Boğazı'ndaki tekne park yerlerindeki düzensizliği önleyip, çağdaş bir yapılanma getirmeyi planlıyoruz. İsmarinle İstinye koyunda 180 ve Tarabya koyunda 208, toplam 388 yat kapasiteli projenin hayata geçmesinin ardından diğer noktaların da faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin yat ve teknenin parklandırılmasını planlıyoruz'' açıklaması yaptı.


Akşam


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir