Suruç'ta yeni okulların açılışına katıldı

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde okul açılışına katıldı

Suruç'ta yeni okulların açılışına katıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç bir dizi açılış programı için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesini ziyaret etti. Ziyaretinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e Başbakanın Eşi Emine Erdoğan'ın abisi Hasan Gülbaran ve eşi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Başkanı Saadet Gülbaran, Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, İş Adamı Fethi Şimşek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve ilgili kurum amirleri eşlik etti.

Hayırsever işadamı Fethi Şimşek tarafından Suruç İlçesine yaptırılan ve 684 bin TL'ye mal olan 18 derslikli, 2 laboratuvarlı Fethi Şimşek Anadolu Kız Lisesinde açılış töreni Vali Güvenç ve beraberindeki heyetin katılımıyla başladı. Açılıştan önce öğrenciler halk oyunu gösterileri yaptı.

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Güvenç, ''İstanbul'da olsalar dahi gönülleri Suruç'la, Viranşehir'le ve tüm buradaki değerli yavrularımızla olan böyle güzel sivil toplum örgütlerimiz var. Gelip buralarda sizler için böyle güzel okullar yapıyorlar. Onun için onları hepiniz adına alkışlıyorum, yürekten tebrik ediyorum'' dedi.

Vali Güvenç konuşmasında; Şanlıurfa'da 678 bin öğrenci bulunduğunu ve öğrenim çağındaki çocuk sayısı bakımından Şanlıurfa'nın Türkiye'nin dördüncü ili olduğunu belirterek, kendisini dinleyen çocuklardan okumalarını, daha çok çabalamalarını ve kendilerini geliştirmelerini istedi.

Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi için eğitimde kendimizi aşmamız, ileri teknolojiyi bu topraklara getirmemiz gerekir diyen Vali Güvenç, Türkiye'nin geçen yıl Çin'den sonra dünyada en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu ama buna rağmen hala on altıncı sırada bulunduğunu hatırlatarak Türkiye'nin ilk on ülke içine girebilmesi için yine eğitime vurgu yaptı.

Tüm dünyada saygı gören bir Türkiye'nin saygın vatandaşları olmak için potansiyelimizin ve Uluslar arası platformlarda, Birleşmiş Milletlerde, NATO'da kural koyan ülke olacak kapasitemizin olduğunu dile getiren Vali Güvenç, gençlerin Türkiye'sinin daha büyük olacağını, bu okullar sayesinde gençlerimizin Amerikalı, Avrupalı gençlerle yarışabilecek şekilde yetişeceklerini belirterek, ''Sizlerin Türkiye'si daha güzel olacak İnşallah. Bu ülkenin bu potansiyeli var'' dedi.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Suruç Kaymakam Dr. Fatih Akbulut okul hakkında bilgiler verdi. Akbulut, ''Öncelikle hayırlı olması diliyorum. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında hizmete başladı. Fevzi Şimşek Anadolu Kız Lisesinde şu anda 96 öğrenci 4 sınıfta eğitim görmektedir. Lisemizde aynı zamanda Sabancı Kız Meslek Lisesinden 150 öğrencilerimizde eğitim görmektedir. Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı ve 8 öğretmen görev yapmaktadır'' dedi.

Kaymakam Akbulut'un ardından söz alan TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, TOGEM'in hizmetlerine değinerek eğitim ve öğretim alanında hayırseverlerin destekleriyle okul çağındaki çocuklara ulaşıldığını kaydetti. Şanlıurfa'ya bir çok ana okulu kazandırdıklarını ifade eden Gülbaran,TOGEM'in gerçek bir sosyal paylaşım sistemi olduğu söyledi. TOGEM Başkanı Gülbaran, ''Amacımız çocuklarımızın eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamaktır. Daha yeni projelerle önümüzdeki günlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunlardan bir tanesi olan ''Geleceğe Annemle Yürüyorum Projesi'' ile kadınlarımıza, annelerimize ve çocuklarımıza daha etkin bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz.  Huzurlarınızda Hayırsever vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Daha sonra söz alan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala T.C Hükümetimiz ve Valimiz Celalettin Güvenç'in kız çocuklarının okullaşmasına verdikleri önemi belirterek, Şanlıurfa'nın 2012 ile 2016 yılları arasında 12 bin dersliğe ihtiyacının olduğunu söyledi. Bu dersliklerin 6 binini devlet kanalıyla 6 binini Fethi Şimşek gibi hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle karşılayacaklarını belirtti. Vali Celalettin Güvenç'in Şanlıurfalı kızların okullaşması için çok büyük bir şans olduğunu söyledi.

Ahmet Pala'dan sonra söz alan TOGEM üyesi olan Fethi Şimşek öğrenciler karşısında duygulu anlar yaşadı. Şimşek, bu anların çok güzel anlar olduğunu belirterek, ''benim doğup büyüdüğüm toprak Suruç, buraya hizmet etmek benim için gurur verici'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu da bir kısa bir konuşma yaparak cehaletin çok kötü bir durum olduğunu söyledi. Şenbabaoğlu, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın TOGEM'e katkılarıyla Edirne'den Kars'a Türkiye'nin her yerine eğitim ve öğretimi götürmek için çalışıyoruz. Cehaleti ortadan kaldırarak Türkiye'yi ileriye taşıyoruz'' dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise, ''Bu çocuklarımıza hak ettikleri geleceği vermek bizim boynumuzun borcudur ve sorumluluğumuzdur.  Bütün STK'lara ve müteşebbislerimize bu sorumluluğa dahil oldukları için şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirilerek, açılış törenine geçildi. Vali Güvenç ve beraberindeki heyet kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Doğa Kolejinin hazırladığı Resim sergisi ve sınıflar gezildi.

Daha sonra Fethi Şimşek tarafından yaptırılan 171 bin TL'ye mal olan 3 derslikli Fethi Şimşek İlk Öğretim Okulunu ve okula bağlı Lojmanın açılışını yapmak üzere Yukarı Ataklar Köyüne geçildi. Burada küçük öğrencilerin dans gösterilerinin ardından okulun ve lojmanın açılışı gerçekleştirilerek, Fethi Şimşek tarafından yaptırılan Yönlü Köyü Mızar Kültür Merkezinin(Taziye Evi) açılışı yapıldı.


Şanlıurfa


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir