Sakarya Büyüklüğünde 2B Arazisi Satışta.!

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler için başvuru süreci başladı.

Sakarya Büyüklüğünde 2B Arazisi Satışta.!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler için başvuru süreci başladı. Toplamda Sakarya ilinin büyüklüğüne denk gelen 4 bin 830 kilometrekare büyüklüğündeki araziler için hak sahiplerinin ilgili mercilere başvuru yapması gerekiyor.

2B arazilerinde satış süreci başladı. Toplam büyüklüğü 4 bin 830 kilometrekareye denk gelen 2B?lerin büyüklüğü neredeyse Sakarya ili kadar. 2B arazileri üzerinde hak sahibi olanların başvurularını defterdarlık ve mal müdürlüklerine 3 ay içerisinde yapması gerekiyor. Rayiç bedeller üzerinden belirlenecek ödemelerse muhasebe müdürlükleri ve belirlenecek bankalara yapılacak.

Başvuru yoksa hazineye geçecek
2B?de kritik noktayı ise başvurusu yapılmayacak araziler oluşturuyor. Başvuru yapılmayan araziler Hazine'ye geçecek. Satış bedeli rayiç bedelin yüzde 70'i olarak belirlenirken peşin ödemede yüzde 20 indirim uygulanacak. Toplam bedelin yarısının peşin ödenmesi halinde ise yüzde 10 indirim yapılarak kalan tutar takside bağlanacak. Ödemeler ise 6 ay içerisinde yapılacak.

2B arazilerine peşin ödeme yapacak vatandaşın ödeyeceği tutar, yapılacak indirimle rayiç bedelin yaklaşık yüzde 56?sına düşecek. Taksitli ödemelerde bedelin yüzde 10?u peşin, kalanı, belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yılda 6 eşit taksitle, bu sınırlar dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitle faizsiz, olarak ödenebilmesi imkanı getirildi.

Taksitini ödemeyene faiz var
En çok iki taksitin vadesinde ödenmemesi sözleşmenin feshine neden olmayacak. Taşınmazların üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmayacak. Sadece faiz uygulanacak. Satışı mümkün olmayan taşınmazlar yerine rayiç değerine eşdeğer başka bir taşınmaz satılabilecek. Hak sahiplerinden, ecrimisil alınmayacak ve son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil bedelleri satış bedelinden mahsup edilecek. Açılmış olan davalar durdurulacak. Dava açılması gerekenlere ise dava açılmayacak.

Gelir beklentisi düşük
Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye?de toplamda 4 bin 830 kilometrekare büyüklüğü olan 2B arazilerinden 26 milyar lira gelir beklendiğini belirterek, ?Bu beklentiye göre 2B?lerin metrekaresi 5.38 liraya geliyor. Bu rakam çok düşük? dedi. Yazıcı, özellikle İstanbul gibi gayrimenkulün değerinin yüksek olduğu yerlerde metrekare fiyatlarının çok daha yüksek olduğunu belirterek, satışlar başladıktan sonra çok daha yüksek bir gelir kalemine ulaşılabileceğini söyledi.

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler için başvuru süreci başladı.


Milliyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir