İstanbul'da 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İstanbul'da 23 Nisan Kutlamaları
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun koltuğuna oturan 8. sınıf öğrencisi Aysu Ela Bozyiğit, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'dan kentteki eğitim durumuyla ilgili bilgi aldı.

Şişli'deki Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu Müdürü Arif Akay ve beraberindeki 10 öğrenciyi makamında kabul eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu öğrencilerin bayramını kutladı.

Vali Mutlu, ''Bugün büyük Atamız'ı, büyük bir sevgiyle, hürmetle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Bu güzel bayramı bize armağan eden Atamız. Dünyada tek çocuk bayramı. Şanlıyız. Bu ülkeyi bağımsız, hür, kendi vatanımız olarak mutlu yaşayabileceğimiz bir ülke olarak emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Onları asla unutmuyoruz. Bu ülkenin üstü cennet ama altı da cennet. Çünkü şehitlerin, Anadolu'nun her köşesinde mübarek kanlarıyla suladığı bu vatanın altı da cennet. Çünkü şehitlerimiz var '' diye konuştu.

Vali Mutlu, Marmaray'ın istasyonlarından birinin, Valiliğin köşesinde bulunan Sirkeci'de olacağını ifade ederek, ''Marmaray'ın Sirkeci istasyonu Bab-ı Ali. Marmaray'da heyecanlı olacak. Boğaz'ın altından geçecek. 29 Ekim 2013'te karşıdan karşıya metroyla geçiş yapabileceğiz'' dedi.

Temsilci valinin ilk talimatı eğitim konusunda
Konuşmaların ardından Vali Mutlu'nun koltuğuna temsilen oturan 8. sınıf öğrencisi Aysu Ela Bozyiğit, böyle önemli ve anlamlı bir günde bu makama oturmaktan dolayı çok memnun olduğunu anlattı.

Kadın bir vali olmanın güzel bir duydu olduğunu dile getiren Bozyiğit, kadınların her işin altından kalkacağı mesajının buradan vermenin önemli olduğunu kaydetti.

Vali Mutlu da Bozyiğit'in oturduğu valilik masasının bir sadrazam masası olduğunu ve Cevat Paşa'nın masasını kullandığını belirterek, Bozyiğit'e başarılar diledi.

Bozyiğit oturduğu makam koltuğundan, Özel Kalem Müdürlüğü'ne verdiği talimatla ilk görüşmesini İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile yaptı.

Yıldız'dan, FATİH Projesi kapsamında kentte dağıtılan tablet sayısı ve öğretmen açığı konusunda bilgi alan temsili Vali Bozyiğit, Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu'na bir spor kompleksi yapılmasını konusunda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Bozyiğit, Yıldız ile yaptığı görüşmede ayrıca, öğrencilerin her yıl en az bir defa sağlık kontrolünden geçirilmesini de istedi.

Programın sonunda Vali Mutlu, öğrenciler ve programı izleyen basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çekti.

Taksim'de 23 Nisan töreni
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı törende, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk kondu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde ilk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda yapıldı. Törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu, İstanbul Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Selamet, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Marşı okunduktan sonra Egemen Bağış anıt özel defterini imzaladı. Ardından, İnönü Stadyumu'ndaki kutlamalara geçildi.


Zaman


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir