En büyük hedef, ''kimsesizlerin kimsesi olmak''

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 4. olağan kongre'nin ardından ilk yerel yönetimler gündemli danışma meclisi toplantısını 6 Nisan 2012 Cuma akşamı Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde partililerin katılımıyla gerçekleştirdi.

En büyük hedef, ''kimsesizlerin kimsesi olmak''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 4. olağan kongre'nin ardından ilk yerel yönetimler gündemli danışma meclisi toplantısını 6 Nisan 2012 Cuma akşamı Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde partililerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Danışma meclisi toplantısında Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerdeki hedefleri ve Üsküdar Belediyesi'nin 3 yıllık sürede yapmış olduğu çalışmalar ve hedefler açıklandı.

Programa Üsküdar'dan sorumlu İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Milletvekilleri İsmet Uçma, Muhammed Çetin, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Zeki Bıyık, Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, yönetim kurulu üyeleri, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, belediye başkan yardımcıları, 24. dönem milletvekili adayları Hakkı Şanlı, Faruk Bilal Şener, Belediye Meclis Üyeleri, eski ilçe başkanı Zekeriya Erdim, eski üsküdar belediye meclis üyesi Atilla Üstündağ, çok sayıda partili ve Üsküdar yerel basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın divan başkanlığını Yerel Yönetimler Birim Başkanı C.Gürsel Aycibin, yardımcılıklarına ise Şerife Kaygusuz, Umut Ceylan ve Yavuztürk mahallesi başkanı Saadettin Karaca yaptı.

Gürsel Aycibin yaptığı konuşmada programla ilgili bilgiler verdi. Aycibin, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasında belediyeciliğin öneminin çok fazla olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak üzere Üsküdar Belediyesi'nin yapmış ve yapacak olduğu hizmetlerin tanıtılması için düzenlenen danışma meclisine katılan tüm partililere hoşgeldiniz'' diyerek programın akışının nasıl olacağını açıkladı. Açılış konuşmasının ardından tanıtım sinevizyonu gösterildi. Daha sonra konuşmalara geçildi.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, kurucu başkan merhum Mehmet Çakır'ı hayırla yad etti. Partinin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve bundan sonrasında daha güzel şeyler yapmak gerektiğini vurguladı. Sinan Aktaş, sözlerine daha sonra şöyle devam etti.

''Bugün Üsküdar Belediyesi'nin geride bıraktığı üç yılın değerlendirmesi ve kalan iki yılda nelerin hedeflendiğini değerlendirmek için bulunuyoruz. Danışma Meclisi toplantılarımız bundan sonra da mahalle mahalle devam edecek. Büyük yerin büyük derdi olur ama nasıl sayın başbakanımız ülkemizin sorunlarının üzerinden geliyorsa Mustafa Kara başkanımız da Üsküdar'ın sorunlarının üstesinden gelecektir.

Üye sayımız şu anda 81.500'dür. Temmuz'a kadar 120 bin hedefini koyduk, bu gerçekleşebilir bir hedeftir. 2009 seçimlerinde 125 bin oy almıştık, 2014 seçimlerinde 250 bin oyu hedefledik. Seçim olmamasına rağmen arkadaşlarımız kapı kapı dolaşarak bu hedefimizin gerçek olması için çalışıyorlar.'' dedi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 4. olağan kongre'nin ardından ilk yerel yönetimler gündemli danışma meclisi toplantısını 6 Nisan 2012 Cuma İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ın konuşması...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise geride bırakılan üç yılda gerçekleştirdikleri icraatları ve hedefledikleri projeleri özetleyerek şunları söyledi.

''AK Parti bir yerel yönetimler okuludur. Birçok projemiz diğer belediyeler tarafından örnek alınıyor. En önemli başarımız bütün kurumlarla uyumlu çalışmamızdır. Şehirler medeniyetimizin aynasıdır. Üsküdar İstanbul'un fethinden önce İslamlaşmıştır.

Halka kapalı belediye imajını kaldırdık. Kurumlar arası diyaloğu önemsiyoruz. Bütün kurumlarla yaptığımız işbirliği bizi başarıya götüren en önemli faktördür. İnsan yönetimi, bilgi yönetimi ve para yönetimi başarıyı getirir. 2004 öncesinde 40 milyon TL borcumuz vardı. Arsa takaslarıyla sıfırladık ve Çavuşdere arsasını kazanmış olduk. Kaynaklarımızı en rasyonel şekilde kullanacağız.

En büyük hedef, ''kimsesizlerin kimsesi olmak''
Aldığımız yüzde 40 oy bir yana, diğer yüzde 60 bizim hizmetlerimizi anlamıyor mu, algılamıyor mu diye bir çalışma başlatacağız. Bütün belediyeler arasında sosyal konulara ayrılan ödenek açısından Üsküdar Belediyesi birinci sıradadır. Başbakanımızın bize koyduğu en büyük hedef, ''kimsesizlerin kimsesi olmak''tır. Sosyal meselelere 40 milyon TL harcadık. TOGEM hayırseverlerin bağışlarıyla yürüyor, belediyenin kasasından bir şey çıkmıyor.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 4. olağan kongre'nin ardından ilk yerel yönetimler gündemli danışma meclisi toplantısını 6 Nisan 2012 Cuma Belediye Başkanı Mustafa Kara'ın konuşması...

Marmaray'ın eziyetini biz Üsküdarlılar yaşıyoruz ama sona yaklaşıyoruz. Bundan sonraki hedef Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro projesidir, onun da yakında temeli atılacak. Üsküdar'da çok sayıda dergâh var, onları restore ediyoruz. Şehirler meydanlarıyla anılırlar. Belediye binamız taşınacak, 200 araçlık katlı otopark yıkılacak 1200 araçlık olanı yapılacak. 2014'de geldiğimizde üst yapı kurumlarımızı bitirmiş olmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Başkan Mustafa Kara'nın konuşmasının ardından AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi. ''Hamdolsun ki bizim dönemimizde çöpler patlayıp insanlar ölmüyor. Mahallelere traktörlerle su gitmiyor. Sayın başkanımız yol da yapıyor, inşaat da yapıyor, zenginin sofrasından alıp fakire veriyor. Her mahalleye gittiğinde STK'sından okuluna, muhtarından kanaat önderine herkesin gönlüne giriyor. Üsküdar'ın farkındalığını sayın belediye başkanımız Mustafa Kara, üç yılda insanların gönlünde taht kurarak kazandı. Biz teşkilat olarak kendisinden razıyız, Allah da kendisinden razı olsun.'' dedi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 4. olağan kongre'nin ardından ilk yerel yönetimler gündemli danışma meclisi toplantısını 6 Nisan 2012 Cuma İlçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay'ın konuşması...

İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Zeki Bıyık ise il genel meclisinin yaptığı çalışmalardan kısaca söz etti, Uluslararası ve İstanbul genelinde yapılan çalışmalar ve bunun yanında Üsküdar genelinde yapılan çalışmalarımız var dedi. Bıyık, Üsküdar'da bazıları yeniden yapılan bazılarının ise depreme karşı güçlendirme işlemleri ve yenileme çalışmaları yapılan 25 okul başta olmak üzere birçok projenin tamamlandığını söyledi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 4. olağan kongre'nin ardından ilk yerel yönetimler gündemli danışma meclisi toplantısını 6 Nisan 2012 Cuma akşamı Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde partililerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Son olarak AK Parti Üsküdar'dan sorumlu İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol konuşma yaptı. Erol, son günlerde Meclis'in gündeminde olan 4+4+4 kademeli eğitim sistemi yasasının Meclis'ten geçiş aşamasıyla memurların sendika kurma haklarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra da ''memurlarımız yılbaşından bu zamana kadar süren çalışmalardan ötürü alınamayan zamları yapılan çalışmalar bittiğinde inşallah bir aksilik olmazsa 15 Mayıs'ta alacaklar'' dedi. Ardından da son olarak iç tüzükle ilgili yasa çalışmalarına da değinen Erol, muhalefetin Meclis'in çalışmaması için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiğini söyledi ve sözlerini şöyle noktaladı. ''Ama inşallah iç tüzük yasasını değiştirerek bu engelleri aşacağız, dünyada yaşanan sıkıntılara rağmen rekorlar kıran bir Türkiye var. Büyümede Çin'den sonra ikinci olduk. Biz el ele verdikten sonra, birbirimizi sevdikten güvendikten sonra, milletin hayır duasını aldıktan sonra bütün bunların üstesinden geliriz. Hep birlikte bundan sonra yapacağımız çalışmalarla çok daha iyi yerlere, iyi günlere ulaşacağımıza canı gönülden inanıyorum'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir