Numan Kurtuluş Üsküdar'da açıkladı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''28 Şubat, Türkiye'nin elitlerinin, halkın çoğunluğundan korkması sonucu yapılmış bir iştir'' dedi.

Numan Kurtuluş Üsküdar'da açıkladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kurtulmuş: 28 Şubat, çok kapsamlı bir projedir

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''28 Şubat, Türkiye'nin elitlerinin, halkın çoğunluğundan korkması sonucu yapılmış bir iştir'' dedi.

Kurtulmuş, Üsküdar Katibim Restoran'da düzenlenen toplantı ile İstanbul'daki bazı üniversitelerin kulüp, topluluk ve komisyon başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Kurtulmuş, yeni bir anayasa yapılması gerektiğini ifade ederek, ''Anayasayı, bazıları bir hukuk metni sanıyorlar, ancak anayasa bir sistemin programlanmasıdır'' dedi.

Kurtulmuş, 1982 Anayasası'nda milletin oy vererek siyasete dahil olmasının önünün kesildiğini vurgulayarak, halk tarafından seçilmiş bir anayasa meclisi olması gerektiğini belirtti.

''28 Şubat, Türkiye'nin elitlerinin halkın çoğunluğundan korkması sonucu yapılmış bir iştir'' diyen Kurtulmuş, 28 Şubat'ın, 27 Mayıs'tan da 12 Eylül'den daha önemli bir ihtilal olduğunu savundu.

Kurtulmuş, 1950'den sonra Demokrat Parti ile Türkiye'de geniş toplumsal kesimlerin üst tarafa çıkmasının gerçekleştirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''28 Şubat'ta mesele sadece din meselesi değildir. Asıl mesele alt tabakanın yukarı çıkması korkusuydu. Bu sürecin hem sivil, hem parlamento, hem medya, hem de ekonomi ayağı vardır. Bunların hepsi ortaya çıkarılmalıdır. 'İrtica', 28 Şubat'ın korku aracıydı. 28 Şubat'ta, bu milletin 300 milyar dolar parası hortumlandı. 28 Şubat'ta on binlerce insanımıza işkence edildi. Binlerce öğrencinin bir kısmı psikolojik sorunlar içerisine düştü. Bir tanesini söyleyeyim İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5. sınıfından atılan bir öğrenci, aradan 15 yıl geçtikten sonra fakülteyi bitirmek için gayret ediyor. 28 Şubat böyle bakıldığı zaman çok etkili olmuştur. 28 Şubat çok kapsamlı bir projedir. Ayrıca 28 Şubat'ın dış bağlantıları da soruşturmalı ve ortaya çıkarılmalıdır.''

''28 Şubat, hiç olmamış gibi davranılamaz'

Kurtulmuş, stratejik önemi çok yüksek, gelişme potansiyeli ve genç nüfusu olan bir ülkenin ikide bir geçmişe dönüp bakamayacağını, bunlara bakılırsa vakit kaybedileceğini belirterek, ''Önce Türkiye bütün bunların hakikatini ortaya koymak zorundadır. Yani arkamızı geçmişe rahatça yaslayalım ki geleceğe bakalım'' dedi.

Türkiye'nin geçmişinin karanlık olduğunu ifade eden Kurtulmuş, 60 yıllık çok partili siyasi hayatta 5 ihtilal olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, ''Türkiye'de sadece ihtilal değil, bir sürü de şüpheli ölüm var. Rahmetli Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Recep Yazıcıoğlu'nun ölümü gibi... Aydın Menderes'in trafik kazası gibi üzerinde hala soru işareti olan ölümler ya da kazalar vardır'' şeklinde konuştu.

Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy gibi bir sürü karanlık cinayetlerin olduğunu ve bunların aydınlatılmadığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunları aydınlığa çıkaracak olan mahkemelerdir, bunu aydınlığa çıkaracak olan TBMM'nin Araştırma Komisyonu'dur. Arkamızı emniyete almadan, geleceğimize bakamayız. Hep geleceğimizle kavga ederiz. Bizim bu yüzden derdimiz 28 Şubat, Ahmet Paşa, Mehmet Paşa değildir. 28 Şubat, hiç olmamış gibi davranılamaz. Kim ne yaptıysa çıksın ortaya. Eli pisliğe bulaşmamış olanlar niye korkuyor ki? Biz diyoruz ki eli pisliğe bulaşmış olanlar ellerini yıkasın. Ama esas devlet elini yıkayacaktır ama yetmiyor, gerçekten egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, bu sistemi, 12 Eylül Anayasası'nı, seçim yasasını değiştireceğiz ki geleceğimize aydınlık olarak bakalım.''

Kurtulmuş, kalıcı olanın, devlet veya toprak parçası değil millet olduğunu dile getirerek, ''Yeni Türkiye'de, oyuncuların değişmesi değil, oyunun değişmesi önemlidir. Biz diyoruz ki oyunun adını koyalım, oyunun adı millet olsun. Biz HAS Parti olarak ekonomik vesayete, askeri vesayete, dış vesayete karşıyız'' diye konuştu.

Toplantıya, HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, HAS Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Tarık Kayan ve üniversite öğrencileri katıldı.


Zaman


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir