Yüzyılın projesi ne getiriyor?

Yüzyılın projesi adıyla anılan Marmaray, kente neler getirecek? Marmaray'ı alkışlayanlar karayolu tüp geçidi için ne diyor?

Yüzyılın projesi ne getiriyor?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'a sahip çıkan herkes aynı görüşte. Marmaray, yüzyılın projesi. Şehrin iki yakasını biraraya getireceği için değil, o iki yakayı ilk kez raylarla biraraya getireceği için. Peki yüzyılın projesi İstanbulluyla ne zaman buluşacak? İlk hedef 2010 yılıydı, 2011, 2012 derken Marmaray'da sona gelindi.

Tarih 29 Ekim 2013'ü gösterdiğinde, Marmaray'ın 13.5 km.'lik bölümü hizmete girmiş olacak. Bir başka deyişle, metroya Kadıköy Ayrılıkçeşme'den binip, Üsküdar'da deniz tabanına inecek, sonra da Sirkeci'de yeniden karayla buluşup Yenikapı'ya ulaşacaksınız. Deniz tabanındaki 11 tüp tünel zaten döşenmişti. Şimdi sıra raylarda.

Toplam uzunluğu 76.3 kilometre olan demir ağların Anadolu Yakası'ndaki buluşma adresi Üsküdar, Avrupa Yakası'ndakilerin adres ise Yenikapı.

Anadolu Yakası'nda Haydarpaşa Garı'nı devre dışı bırakan Marmaray, Avrupa Yakası'nda yolculara daha cömert davranıyor. Sirkeci Garı, Marmaray'a rağmen çalışmasını sürdürecek.

Marmaray bu haliyle her kesimin alkışladığı bir sistem. Üstelik bu sayede mevcut banliyö hatları yenilenecek.

Yolcular da böylelikle Ankara'dan Edirne'ye kesintisiz seyehat olanağı bulacak.


cnnturk


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir