Marmaray'ın açılış tarihi belli oldu

Dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri olan Marmaray prjesi hızla devam ediyor.

Marmaray'ın açılış tarihi belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri olan Marmaray prjesi hızla devam ediyor. Boğaz'ın 60 metre altına inşa edilen tüp tünele raylar döşenmeye başlandı.

Marmaray projesi tüm hızıyla devam ediyor. Gebze ve Halkalı'yı banliyö demiryolu sistemiyle birleştirecek projenin en merak edilen ve ilgi çeken noktası ise hiç kuşkusuz Boğaz'ın altında inşa edilen batırma tüp tüneli.

Deniz seviyesinden 60 metre aşağıya inşa edilen dünyanın en derin tüp tünelinin yapımı tamamlandı, raylar döşenmeye başlandı. Yapımı için yaklaşık 1 milyon metreküp kum, çakıl ve kaya çıkarılan 1.4 km uzunluğundaki tünel, 11 parçadan oluşuyor. Deniz tabanına açılan hendeğe dikkatle yerleştirilen parçalar, 60 metre derinlikte birleşiyor.

GEBZE, HALKALI 105 DAKİKA
Proje ile İstanbul Boğazı'nın her iki yakasındaki demiryolu hatları, Boğaz'ın altından geçecek olan bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlanacak. Hat, Kazlıçeşme'de yeraltına girecek; yeni yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyecek, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek ve diğer bir yeni yeraltı istasyonu olan Üsküdar'a bağlanacak ve Söğütlüçeşme'de tekrar yüzeye çıkacak. Proje ile Gebze-Halkalı arası 105 dakika, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakika, Üsküdar-Sirkeci arası ise 4 dakikada geçilebilecek.

29 EKİM 2013'TE AÇILACAK
Dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri olan Marmaray, ziyaretçi akınına uğruyor. Projenin başladığı 2004 yılından bu yana bilim çevreleri, akademisyenler ve öğrencilerin büyük ilgisini çektiğini kaydeden yetkililer, ''15 bine yakın ziyaretçimiz oldu. Birçok ülkeden, birçok üniversiteden sivil toplum kuruluşlarından ziyaretçilerimiz geldi. Bu, hem projenin hem de ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli'' dedi. Yetkililer, projenin Ayrılıkçeşme'den girildiğinde Kazlıçeşme'den çıkılabilecek noktaya ulaştığını belirterek, ''Artık tüneller birbirine bağlandı. Başbakanımız'ın telaffuz ettiği 29 Ekim 2013 tarihi itibarıyla sistemin içinde tren çalışacak şekilde olmasına gayret gösteriyoruz'' açıklamasını yaptı.

7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME DAYANIKLI
Projenin sözleşme gereği 7.5 büyüklüğündeki bir depreme dayanıklı olarak dizayn edildiğini söyleyen yetkililer, alınan güvenlik önlemlerini de şöyle açıkladı:

''200 metrede bir acil çıkışlar var. Sistemin yangın güvenliği tünel içerisine ve istasyon binalarına inşa edilecek. Şu anda inşaat alanında bir hava akışı yok. Ancak sistem devreye girdiğinde sisteme hava besleme üniteleri ilave edilecek. Bunlar da tünel içinde yeterli havayı sağlıyor olacak.''


cafesiyaset.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir