CHP Üsküdar İlçe kongresi yapıldı

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 9. Olağan Genel Kongresi 25 Mart 2012 Pazar günü Haydarpaşa Lisesi Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.

CHP Üsküdar İlçe kongresi yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 9. Olağan Genel Kongresi 25 Mart 2012 Pazar günü Haydarpaşa Lisesi Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongreye CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milletvekilleri Mahmut Tanal, İhsan Özkes, Müslim Sarı, Hurşit Güneş, Kadir Gökmen Öğüt, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, pm üyesi Önay Alpago, İstanbul İlçe Başkanları ve Belediye başkanları, delegeler, parti üyeleri ve davetlilerin yanı sıra Üsküdar yerel basın mensupları katıldı. Üsküdar 34 Haber Sitesi ve Üsküdar Postası Gazetesi olara kongreye sabahın erken saatlerinde katıldık. Sizler adına takip ettiğimiz kongrede beklenildiği üzere tartışmalı ve hararetli konuşmaların yanı sıra çok olumlu görüşler ve fikirlerde sunuldu.

Kongre yolu güzergahları CHP bayrak ve filamalarıyla süslendi. Kongre salonu ve kapı önünde bekleyen ve kulis yapan delegeler listeye girbilmek için son çabalarını ve son gayretlerini gösterdi. Kongre salonunda delegeler haricinde çok fazla vatandaşın olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Kongrenin açılış ve selamlama konuşmasını İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya yaptı. Çetinkaya selamlamasında şu sözlere yer verdi; ''Değerli arkadaşlarım yazarları çizerleri içeride olan, hukuk'un üstünlüğü yok sayılan, vatandaşının sorununu değil, telefonunu dinleyen, onu fişleyen, halkının ortak değerlerini yok pahasına elden çıkartan, devletin kurumlarını çatıştıran, yargılıyormuş gibi yapıp yargılamadan ülkesinin değerli evlatlarını zindanda çürüten, parlamenter çoğunluğuna dayanarak parmakla hallederim, parmakla halletmediğimi yumrukla hallederim, yumrukla halledemediğimi de devletin ilgili kurumlarına gönderirim diyen bir iktidarın var olduğu bir ülkede 9. olağan kurultayımıza gidiyoruz, hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. Çetinkaya'ya daha sonra ilçe divan başkanlığı için liste önerilerini istedi. Divan başkanlığı için  CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi önerildi ve yapılan oylama sonrasında kabul edildi. Grup başkan vekilinin yardımcılığına ise Erol Kızılelma ve Aysel Karakaşlıoğlu önerildi ve yapılan oylama sonrasında kabul edildi.

CHP Üsküdar İlçe Teşkilatı 9. Olağan Kongresi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından yapılan teklifle CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ilçe kongresinde divan başkanına seçildi.

Divan başkanı genel kurul maddelerini sırasıyla yerine getirmek için gerekli kontroller ve çalışmaları başlattı.

Yapılan oylama ile seçim sürecinin çarşaf liste olarak yapılmasına karar verildi. Bu delegeler için sevindirici ve çok olumlu bir hareket olarak karşılanırken kongre süresininde uzamasına neden oldu. Pazar sabahı 10'da başlayan kongrenin oylama sürecine saat 19'a sularında geçildi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi kendi konuşma sırası geldiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son yaptığı açıklamalara da cevap vermek üzere bir konuşma yaptı. Konuşmasında 4+4+4'le ilgili son yapılan açıklamanın pazarlama statejisi olarak değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin konuşması;

Hamzaçebi: ''Dershaneleri kapatacağız pazarlama stratejisidir''
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''10 yılda dershanelerdeki öğrenci sayısını 2'ye katlayan AKP, bugün 4+4+4'ün bir pazarlama stratejisi olarak dershanelerin kalkacağını söylüyor. Bu teklifte böyle bir şey yok'' dedi.

Kongrenin divan başkanlığını yapan Hamzaçebi, burada yaptığı konuşmada, seçimlerin üzerinden bir yıllık zaman geçmemiş olmasına rağmen, Türkiye'de büyük bir siyasi gerginlik yaşandığını savunarak, seçimlerin daima ülkenin önüne bir fırsat çıkarmak ve siyasetteki tıkanıklığı aşmak üzere yapıldığını söyledi.

Seçimlerden sonra kurulan hükümetlerin, ülkenin önüne yeni fırsatlar sunmak üzere program ve projelerini açıklayarak muhalefetten destek istediklerini dile getiren Hamzaçebi, muhalefetin ise iktidarlara yardımcı olduğunu ve onları eleştirdiğini kaydetti.

Hamzaçebi, ''Bu şekilde bir diyalogla ülkenin yönetilmesi gerekir. Ancak baktığımızda, 10 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin böyle bir diyaloğa ihtiyacı olmadığı anlaşılıyor. AKP iktidarı, her seçim sonrası kurulan hükümetler, bir öncekini aratır hale gelmiştir. Bugün AKP, muhalefetle diyalog içinde, bir tartışma, değerlendirme içinde herhangi bir konuyu karara bağlamak istememektedir'' dedi.

Son günlerin konusunun, ''4+4+4'' olarak isimlendirilen ve 1997 yılından bu yana uygulanması nedeniyle Türkiye'nin, toplumun, çok büyük kazanımlar elde ettiği bir projenin ters yüz edilmesi olduğunu öne süren Hamzaçebi, şöyle devam etti: ''Son günlerin gündemi budur. İktidar partisi, muhalefetin, özellikle CHP'nin, TBMM görüşmelerini kötüye kullandığı yönünde bir izlenimi kamuoyuna vermeye çalışıyor. Bu yanlıştır. Demokrasilerde parlamentoda muhalefet partileri, görüşlerini açıklıkla ortaya koyma özgürlüğüne sahiptir. Bu özgürlüğü kısıtladığınız yerde demokrasi yoktur. Bugün bizi TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda 'çok konuştular' diye eleştiren hükümetin, 1997 yılında, o zamanın Refah Partisi'nde olan mensupları, bugünkü partinin ağabeyleri, 1997 yılında 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülürken gösterdikleri muhalefeti unutmuş görünüyorlar. 1997 yılında 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, TBMM komisyonlarında toplam 93 saat görüşülmüştür. O zamanın tasarısı sadece 11 maddeydi. Bugün görüştüğümüz teklif, CHP'nin çok konuştuğu iddia edilen teklif 26 maddedir ve son günkü komisyon görüşmelerine kadar komisyonda yapılan görüşmelerin toplamı 91 saattir.''

Üniversite hazırlık kurslarının kaldırılması
Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Seul'e giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ''artık dershanelerin kalkacağını'' söylediğini hatırlatarak, ''Sayın Başbakan'a sormak istiyorum, 10 yıldır iktidardasınız. 10 yıl önce dershanelere giden öğrenci sayısı 570 bindi. Bugün dershanelerdeki öğrenci sayısı 1 milyon 200 bindir. 10 yılda dershanelerdeki öğrenci sayısını 2'ye katlayan AKP, bugün '4+4+4'ün bir pazarlama stratejisi olarak dershanelerin kalkacağını söylüyor. Bu teklifte böyle bir şey yok'' şeklinde konuştu.

''Böyle bir tabloda Sayın Başbakan'ın 'dershaneleri kapatacağız' cümlesi sadece ve sadece bir pazarlama stratejisidir'' diyen Hamzaçebi, bunun, ''4+4+4''ü milletin gözünden kaçırma stratejisi olduğunu savundu.

Türkiye'nin dünyada büyüme rekorları kırdığının ifade edildiğini belirten Hamzaçebi, ''Ortada başarı diye sunulan tablo, bu hükümetin başarısızlığıdır. Ne siyaseten Türkiye iyi yönetilmektedir ne de ekonomik açıdan iyi yönetilmektedir. İyi yönetilen bir ekonomide, işsizlik 10 yıl önceye göre artmaz'' dedi.

Hamzaçebi, Türkiye'de 10 yıl önce işsizlik rakamının yüzde 10,3 olduğunu anlatarak, bugün bu oranın yüzde 10,4'e çıktığını kaydetti.

Kongreye çok sayıda tebrik ve mesaj gönderildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir mesaj göndererek ilçe kongresinin hayırlı olmasını diledi.

Kongrenin müzakereler kısmında milletvekilleri, il başkanları ve delegeler çok uzun bir liste oluşturdu ve konuşmalar yaklaşı 6 saat sürdü.

Divan başkanlığı ilçe başkanı adaylığı, il ve ilçe yönetimi için aday olmak isteyenlere saat 15'e kadar süre verdi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 9. Olağan Genel Kongresi 25 Mart 2012 Pazar günü Haydarpaşa Lisesi Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.

Güneş : ''öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki, adaletini yitirmiş''
Üsküdar'da 17 yıl küplüce mahalesinde oturduğunu söyleyen Hurşit Güneş, ''Üsküdar'ın önemli siyasetçileri yetiştirdiğini söyledi. CHP'lileri özledim diyemeyeceğim zaten CHP'si olmadan yaşamımı sürdürmem mümkün değil, CHP'si içinde doğdum ve umarım yaşamımda CHP'si içinde son bulur. CHP'li olmak bir kıvançtır. CHP'si sayesinde kıvanç duydum onur buldum. CHP'yi iki özellik diğerlerinden ayırır. CHP'nin kökünde aydınlanma var, aynı zamanda CHP adaletin partisi... Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz konu adalet. Her yerde adalet, bırakınız mahkemelerde adaleti bulmayı, siyasette bile adaleti yitirdik. Adalet insanlığın en önemli değerlerinden biridir. Vicdanımızda eğer adalet yoksa insan değilizdir. Oysa bugün öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki, adaletini yitirmiş. Adil değil... Öylesine adil değilki mecliste parlamento kürsüsünde muhalefet yapmamızı bile bize fazla görüyor. Odenli adaleti yitirmiş.''

Türkiye'de Herkes Tutuklu
Güneş, ''İç tüzüğü değiştirmeye çalışıyor, değiştiremezse meclis komisyonunda iç tüzüği ihlal edip yasa tekliflerini apar topar genel kurula indirmeye çalışıyor. Adaleti yitirmiş, mahkemelerde de adalet yok.. Bir sabah apar topar sabahın köründe 5'inde Türkiye'nin aydınları, paşaları, profesörleri yaka paça götürülüyor. Suçunu bilmeksizin, 3 yıl kodeste kalıyor, suçunu bilmiyor, mahpus... Türkiye'de herkes tutuklu milletvekili tutuklu, milletvekili olmayan tutuklu.. Herkes tutuklu...''.

Onlar dindar değil dinsiz mi?
''Bu hafta çok önemli bir yasayı parlamentoda tartışacağız. Bir teklif gelecek bize göre gelmemesi gerekiyor. O nedenle de salı günü Ankara'da bir miting yapacağız. 4+4+4. Neden? 28 Şubat'la hesaplaşacakmışız... 28 Şubat'la hesaplaşacağım diye Türkiye'nin gelecek nesillerinden ne istiyorsun? Bırak da onlar rahatlasın, onlarıda mı tutuklu yapacaksın? Onlarında zihinlerini, beyinlerini tutuklayacaksın? 'Dindar bir nesil yetiştireceğiz' diyorsun? Herkes duysun... Nasıl yetiştirecekmiş? İmam hatip liselerini orta okullarda açacakmış. Bu memlekette dindarlar bir tek imam hatip lisesinden mi yetişiyor? Eğer böyleyse sen imam hatip lisesi'nden yetiştin ama cumhurbaşkanı yetişmedi! O dindar değil mi? Senin milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu imam hatip lisesi mezunu değil! Onlar dindar değil dinsiz mi? Böyle bir ayrışım hiç doğru değil'' dedi.

İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesidir
''Şimdi önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu süreç yerel seçim. İlk aşama İstanbul'u elde etmek, İstanbul'u elde etmemiz lazım. İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesidir. Kalesi olmak için yeniden feth edilmelidir. Üsküdar bunun başlanğıçlarından bir tanesi olmalıdır.''

Türkiye'nin en önemli ailesi CHP'dir
Basketbolculuk yıllarından bahsederek bir örnekle konuyu pekiştiren Hurşut Güneş, ''Başarının iki tane önemli unsuru var. Bir tanesi inanmak, ikincisi takım halinde oynanılan oyunlarda birbirini sevmek. Bizden daha büyük bir aile Türkiye'de yok... Türkiye'nin en önemli ailesi CHP'dir. Biz birbirimizi herkesden fazla severiz, herkesden daha bağlıyızdır ve birbirimize inanırsak da başarı bizim olur. Umarım AKP'yi yıkmanın ilk başarısı ve AKP'nin doğduğu toprak olan İstanbul'da onları gömmektir. İstanbul'da belediye'yi alıcağımıza dair inanmalıyız. O yönde çalışmalıyız ve o yönde çalıştığımız taktirde başarı bizim oalcaktır'' dedi.

Oguz Kaan Salıcı : ''Safları sıklaştırarak bu partiyi büyüteceğiz''
Delegesi olmaktan grur duyduğum Üsküdar'ın kongresinde konuşmakta olmaktan da mutluluk duyuyorum. Satır başlarıyla söyleyeceğim bir kaç şey var. Bunlardan bir tanesi şu; Bu partiyi büyütmek zorundayız. Bu partiyi gelen kişilerin özelliklerine bakıp, beğenmediğimiz kişileri ayıklayarak büyütemeyiz. Bu partiye SHP'den de insanlar gelecek, geldi. DSP'den de insanlar gelecek, geldi. Anap'tan da, DYP'den de, DP'den de gelecekler. Safları sıklaştıralım, daha da insanları toplayıp AKP'lileri de getiricem buraya. Onun için içeriği siyasi olmayan boş tartışmaları lütfen bitirelim. Bu parti böyle büyür. Bu parti CHP'liler safları sıklaştırdığı sürece büyür. Bu parti gelencede bahane olarak büyümez. Eğer bu ülkede son seçimlerde yüzde 26 oy almayı başardıysak, bu az önce bahsettiğimiz arkadaşlar bu partiye gelip büyük bir özveri gösterdikleri için. Hatırlayın 2007 seçimlerini? DSP dışarıda nasıl bir partiydi? SHP başka bir partiydi. Solda 3 tane parti vardı. CHP'si de varlığını devam ettiriyordu. Ve oldığımız oya bir bakın, manzarayı bir gözünüzün önüne getirin. Birde 2011'i düşünün arkadaşlar, sayın Rahşan Ecevit gelmiş hiçbir komplekse kapılmadan bu partiye üye olmuş, kötü mü oldu? Sayın Murat Karayalçın gelmiş hiçbir kompleksi olmadan gelmiş bu partiye üye olmuş. Bu elde var ama bu yetmez. Gelen herkesi CHP'sinin o geniş kucağına o çatısına davet etmemiz lazım. Zaten bütün partiler CHP'sinden çıkmadı mı? Varmı bunda sakınca? Bizim herkese kapımız açık. CHP'nin programını benimsedikleri sürece, CHP'nin genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığını hedefledikleri sürece herkese kapımız açık.

CHP'linin CHP'liye propaganda yaptığı dönemi kapatalım
İkinci nokta şu; Bizim artık CHP'linin CHP'liye propaganda yaptığı dönemi kapatalım. Benim size Atatürk'ü, sizin bana altı oku anlatmaya ihtiyacınız yok. Bizim Atatürk'ü, altı oku, sosyal demokrasiyi bu salonun dışındaki yurtdaşlara anlatmak gibi bir ihtiyacımız var. O zaman onlara anlatalım. Köşedeki bakkala, komşumuza anlatalım. Hayatında CHP'ne oy vermemiş insanları ikna edelim. Hayatında oy vermeyi düşünmemiş olan insanlara CHP'nin nasıl bir kadrosu olduğunu, o kadronun topluma nasıl güven verdiğini ve o kadronun nasıl iktidar olabileceğini anlatalım.

CHP'linin, CHP'linin koltuğuna aday olduğu dönemi bir kapatalım
Üçüncüsü; Artık CHP'linin, CHP'linin koltuğuna aday olduğu dönemi bir kapatalım, biz AKP'linin koltuğuna aday olma dönemini başlatmamız lazım. Elimizde bir avuç belediye meclis üyesi var, ben onun koltuğu için uğraşmayayım. Belediyemiz olan ilçeler var. Ben kendi belediye başkanımız eğer başarılıysa, bunun koltuğu için mücadele etmeyeyim. Ben Üsküdar'ın belediye başkanlığı için mücadele edeyim. Bu sayede bu partiyi bizim başarıya götürme imkanımız var.

Dedikoduyla bu partinin gideceği hiçbir yer yok
Bunu yapmak içinde yapacağımız şeylerden bir tanesi şu; bu partiden artık dedikoduyu uzaklaştırmamız lazım. Dedikoduyla bu partinin gideceği hiçbir yer yok. Ortaya iş koyacağız. İşi konuşan insanların dedikodu konuşacak ne vakti kalır, nede niyeti olur. CHP'nin 200 bin tane üyesi bu partiyi büyütmeyi, bu partiye büyükşehir belediye başkanlığını kazandırmaya inandırırsa kendini AKP bunun önünde duramaz. Yeter ki biz inanalım. Benim ricam şu; birbirimize yaptığının bu hareketin yüzde 50'sini AKP'ye yapın. Başka birşey istemiyorum. Sadece yüzde 50'sini.

Kılpayı kaçırdığımız Üsküdar belediyesi'ni alırız
CHP'nin bugün ki kongreden sonra Üsküdar'da söylecek sözü olan herkesin kapıyı açması lazım, bu mücadeleye katkı sunacak herkesle kucaklaşması lazım ama bu mücadeleyi artık kendi içimizde değil dışa dönük AKP'yle olan bir mücadeleye dönüştürmemiz lazım. Bu Üsküdar'ın da görevi, bu İstanbul'daki 39 ilçenin de görevi. Eğer biz bunu yaparsak, kılpayı kaçırdığımız Üsküdar belediyesi'ni alırız, Beyoğlu belediyesi'ni alır, Kasımpaşaya da selam göndeririz. 2014 yılında da büyükşehir belediyesi'ni alıp 2015 de genel başkanımızı başbakan yaparız.

Halkın belediyesine dönüştüreceğiz
AKP İstanbul'da 1989 yılıdan o siyasi gelenek, bizim her yeni kazandığımız seçimde Sultanbeyli belediyesi'ni kazanarak bu sürece başladı. Sonra belediye başkanlığı sayısını 4'e çıkarttı. Sonra büyükşehir belediyesini aldı. Sonrada Ankara'ya iktidar oldu.

Bizim yapacağımız şey şu; onlardan belediyelerini geri alacağız, halkın belediyesine dönüştüreceğiz ve AKP'yi doğdoğu yere İstanbul'a gömeceğiz. Bu da bizim boynumuzun borcu diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlçe kongresinin divan başkanlığını yapan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi adaylık için verilen sürenin dolmasının ardından ilçe başkanı adaylarının isimlerini açıkladı. Eski ilçe başkanı ve yeni ilçe başkanı adayı Mustafa Çetinkaya ve eski belediye başkanı adaylarından olan ilçe başkanı adayı Nezih Küçükerdem'in isimlerini delegelere sundu. Hamzaçebi yaptığı açıklamanın ardından başkan adaylarına konuşmaları için kürsüde söz verdi. İlk olarak ilçe başkan adayı Nezih Küçükerdem'e daha sonra ise Mustafa Çetinkaya'ya söz verdi. Başkan adayı Nezih Küçükerdem'n konuşmalarından bazı satırlar.

İlçe Başkan Adayı Nezih Küçükerdem'in konuşması;

Bugün Türkiye'nin en iyi belediye başkanı kim?
Küçükerdem, ''Size açıklanmış bir şeyi söyleyeceğim. Bugün Türkiye'nin en iyi belediye başkanı kim? Cevap; Mustafa Kara. Eğer siz Mustafa Kara Türkiye'nin en iyi belediye başkanı adayıysa, ortada bir problem var. Çünkü CHP'nin en kötü yönetilen ilçeside Üsküdar'dır. Seçimin bir tek cevabı vardır. Seçim sonucu açıklandığı zaman eğer iktidarsanız, seçimi kazandınız başarılısınız. İktidar değilmisiniz başarılı değilsiniz. Dolayısıyla biz başardık şunu yaptık bunu yaptık bırakın bu işleri. Ben bu ülkede 17 bin olan oyu 61 bin oya getirdim. Başarılı mıyım? Hayır başarılı değilim. Seçimi kazanamadım. Anlatabiliyormuyum. Buradaki şey de aynen bu. Arkadaşlarımız başarısızlar. Ortada. Çünkü Mustafa Kara Türkiye'nin en iyi belediye başkanı, burada ilçe başkanımızı suçlamakta haklıyım. Çünkü ilçe başkanım belediye meclisinin Cumhuriyet Halk Partisi gurubunun başkanıdır. Bu guruba müdahale etme hakkı vardır. Fakat bu böyle olmuyor. Orayı gurup başkan vekilimiz idare ediyor. Çok güzel. Gurup başkan vekilimiz kim sayın Doğan Tekel. Sema Barlın, Doğan Tekel size ne hatırlatıyor? Güzel bir ilişki... Yönetim burada hepsine teşekkür ediyorum. Ama onlarla birlikte olmak 2014'e onlarla birlikte gitmek sizin elinizde. Biz tam tersini düşünüyoruz. Projelerimizle yarın sabah kesinlikle ve kesinlikle ön seçim şartımız olmak şartıyla, buradaki delegelik atdaya gidiyor. Tamamen tüm üyelerimizin katılımıyla belediye başkan adaylarımızı, meclis üyelerimizi kendimiz seçme hakkını istiyoruz.

Demokratik yarış burada, ne kadar güzel, böyle bir tablo olabilir mi? Ahmet'in, Mehmet'in dayatması yok. Bu delege özgür delegedir. Buradan çıkacak delege özgür olacaktır. Bu delege ile gittiği zaman özgür. Üsküdar'daki delegelerimizi tekrar candan kutluyorum çarşaf liste için...'' dedi.

Siz sadece hesap verin
Küçükerdem önceki dönemlerde de yaşanan ilçe yönetiminin para kaynağı bulamama ve sıkıntıları için başkanlarla konuştuğunu ve para sıkıntısının nasıl çözüleceğinin formülünü bulduğunu söyledi. Eğer yapılan işlerde hesap verilirse paranın her zaman bulunabileceğinin altının çizen Küçükerdem, ''siz sadece hesap verin. Hesabınızı verdiğiniz zaman korkmayın. Ben arkadaşlarıma hep şunu söylüyorum. Para topluyorsunuz, yemek mi yapıyorsunuz, lütfen şunları kaç tane bilet bastırdınız; asınız, şu kadar para aldınız; asınız, kaç para harcadınız; yazınız, sonrada paranız yetmiyorsa tekrar örgüte dönün gereğini yapın. Ama siz bunu yapmıyorsunuz ki? Hesap vermiyorsunuz. Hesap vermediğiniz şeyden bizden ne parası istiyorsunuz? İfade ediyorum hesap vereceksiniz. Ortada bir hesap var. Her seferinde getirip kongrelerde onaylanan, baktınız mı? Birşey gördünüz mü? Biz şeffaf olacağız. Bundan sonra kesinlikle ve kesinlikle şeffaf olacağız.'' dedi.

MUSTAFA ÇETİNKAYA VİDEO İÇİN TIKLAYIN - 1

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 9. Olağan Genel Kongresi, Mustafa Çetinkaya konuşması

İlçe Başkan Adayı Mustafa Çetinkaya'nın konuşması;

Çetinkaya, ''Nezih Küçükerdemi dinlerken, siyaset yapmak adına birşey söyleyeceğim ama ayıp olacak. Bu yönetim birilerinin devamıymış. Kim bu yönetim? Bu yönetim bu kongreden çıkan sizin devamınızdır. Geleceksiniz, evet geçmişte hizmetleriniz olmuş olabilir, bu örgütte bende saygıyla karşılarım. Bu kadar hizmetiniz var, emeğiniz var, belediye başkan adayı olmuşsunuz, il yönetiminde olmuşsunuz. Şu salona sorsak Nezih Küçükerdem adını kaç kişi tanır? Niye? Biz CHP'ni çok seviyoruz ama benim ekip iktidardaysa... Benim 2 buçuk yıllık görevimde, bir referandum ve bir genel seçim var. Peki partili nerede belli olacak? Sandıkta var mısın? Yok! Sokakta var mısın? Yok!. İşte bu kongrelerde delegasyon olduğu zaman varsın? Buralarda varsın. Bu bize birşey getirmez arkadaşlar. Biraz insaf yahu... Ben 2009 Ağustosunda bu partiye ilçe başkanı olarak atanarak geldim. Keşke bizim arkadaşımız pembe hanım burada olsada sorsaydınız, pembe hanım partinin suyu akıyor muydu?'' dedi.

Mustafa Çetinkaya'nın konuşması yapılan müdahalelerle sık sık kesildi.

Ben yalan söylerim ama rakamlar yalan söylemez
Çetinkaya, ''Ben 2 yıl yedi ay onurla ilçe başkanlığını yaptığım kadın kollarıma, gençlik kollarıma, mahalle birimlerime ve mahalle temsilcilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Evet partinin parası yok. 2011 genel seçimlerinde o parası yok denilen örgüt, hiçbir üst kademeden, hiçbir üst makamdan para almadan 26 tane seçim irtibat bürosu açabildi. Yine 44 günde 26 bin kapı çalınır mı? bu örgüt çaldı. Bu yönetimle beraber çaldı. Ben yalan söylerim ama rakamlar yalan söylemez! Referandumda bu ilçe yüzde 46 oy aldı. Genel seçimde yüzde 33.67 oy aldı. Anadolu yakasında en çok oyunu arttıran ilçe! Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz... Ben ona bakarım, ben işe bakarım. Bu örgüte haksızlık etmenin kimsenin hakkı yoktur. Bu örgüt aslanlar gibi çalışmıştır, çalışacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bir yoldur. Çağdaş uygarlığa giden bir yoldur. Bu yolda küsenler olur, düşenler olur, bu yol devam eder. Ben özellikle kişi olarak yaptıklarımı çok anlatmayı seven birisi değilim... Eğer burada bir başarı varsa sizindir, örgütümündür. Şimdi Mustafa Kara başarılı? Tayyip Erdoğan'da başarılı! Basına bakarsanız! Mustafa Kara ne iş yapıyor ki? Sokakta süpürdüğü sokaktan aldığı çöpe mi? muhalefet etmemizi istiyorsunuz? Üsküdar'da yaptığı elle tutulur birşey var mı? Sadece gülerek sırıtarak gezen bir belediye başkanı! 1/5000 de yapılana karşı çıktık. Bir belediyenin en başta gelen işi plandır. Planla o şehir şehir olur. 1/5000'liklere 10 bin tane boğaz bölgesinde dilekçe verdirildi. Kim verdi? Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar ilçe örgütü verdi.''.

MUSTAFA ÇETİNKAYA VİDEO İÇİN TIKLAYIN - 2

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı 9. Olağan Genel Kongresi, Mustafa Çetinkaya konuşması

Konuşması yine kesilen Çetinkaya'ya sorular yöneltildi.

- Sayın başkan büyük plandan söz etmeyin! Altunizade karayolları arazisine itiraz ettiniz mi? Onu bana söyleyin? Parsel bazında itiraz yaptınız mı?

- Başkan Sultantepe trilyonluk rantlar?

Bu örgüt kadar iyi çalan, ahenkli çalan bir örgüt hiçbir yerde yok!
Çetinkaya, ''Bizim akçeli konularda kimseye verilecek hiçbir hesabımız yok! Üsküdar'da Mustafa Çetinkaya'yı tanır... Geç sen onları geç... Birbirimizi eleştiricez ama insafı elden bırakmayacağız. Nezih Küçükerdem, Mustafa Çetinkaya herkesin telefonunu iptal ederde senin telefonunu iptal eder mi? Düşünebiliyor musun? Şimdi ben samimi olarak söylüyorum. Bu salonda tansiyonun yükselnesi ve sesin yükseltilmesi beni rahatsız eder. Tek amacım var ben bu kongrenin sonucuna hiçbir zaman fikslenmedim. Bir şeye fikslendim, İstanbul'a ve Türkiye'ye örnek bir kongre olsun dedim. Onu da başardınız. Helal olsun size... Ben şuna inanıyorum. Bu örgütün eline demokrasi enstrümanını verirseniz. Bu örgüt kadar iyi çalan, ahenkli çalan bir örgüt hiçbir yerde yok, dünyada da yok! Bu örgüte vermeden, almadan veriyor. 88 yıldır veriyor. Bu örgüt mübarek bir örgüt. Değerli arkadaşlar Anap'ın papatyalarını hatırlayın!.. Neredeler? Çünkü iktidar nimeti bitti!. Yoklar. Onlar göçmen kuş, gelir geçerler... AKP'de gelip geçecek. Ama CHP koca bir çınar, bu ağaç kökünü topraklara salmış koca bir çınar'' dedi.

Konuşmaların ardından oy kabinleri ve oy sandıkları hazırlandı. Oy pusulaları hazırlandı ve seçime geçildi.

Seçim sonucunda Mustafa Çetinkaya 414 delegenin 233 tanesinin geçerli oyunu alarak CHP Üsküdar İlçe Başkanlığına devam etti ve güven tazeledi.

Kesin Oylama Sonucu;
- Mustafa Çetinkaya 233 oy,
- Nezih Küçükerdem 94 oy,
- Geçersiz oy sayısı 60,
- Oy kullanmayan delege sayısı 27,
- Toplam delege sayısı ise 414.


Üsküdar 34


Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir