2B İstanbul'u orman şehri yapacak

İstanbul'da 2-B çalışmaları önemli bir maddi kazancın yanı sıra milyonlarca metrekare orman kazandıracak.

2B İstanbul'u orman şehri yapacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da 2-B çalışmaları önemli bir maddi kazancın yanı sıra milyonlarca metrekare orman kazandıracak.

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin hazırlanan 2-B yasa tasarısı önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülecek. 2-B olarak bilinen bu yerlerin satışı kadastro işlemleri tamamlanan 36 ilden başlayacak.

EN FAZLA ARAZİ ŞİLE'DE
Milli Emlak Genel Müdürlüğü mühendis ve uzmanlarının çalışmalarıyla Antalya, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 36 ilde binlerce hektar eylemli orman arazisi tespit edildi. İstanbul'da 990 hektar eylemli orman arazisi bulunuyor. İstanbul'da 19, Antalya'da 14 ve Ankara'da 4 olmak üzere toplam 37 ilçede yapılan çalışmada tespit edilen eylemli orman arazisi en fazla 335 hektar ile Şile'de bulunuyor. Şile'yi sırasıyla 158 hektar ile Beykoz, 147 hektar Çatalca ve 131 hektar ile Silivri takip ediyor. 19 ilçede yapılan tespitte Başakşehir, Üsküdar, Sultanbeyli ve Kağıthane'de eylemli orman arazisi tespit edilemezken 5 bin 976 metrekare ile Sancaktepe en az eylemli arazisi bulunan ilçe konumunda. Eylemli orman daha önceden 2-B'ye çıkmış yani orman vasfını kaybetmiş yerlerin kulanım yetersizliğinden dolayı ormanlaşma sürecine girmiş yerler.

ARAZİLER KAMULAŞTIRILACAK
Eylemli orman olduğu tespit edilen 2-B arazileri Çevre ve Orman Bakanlığı'nın talebi üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tekrar ağaçlandırılarak orman yapılmak üzere Bakanlığa tahsis edilecek. 2-B vasfını kaybederek eylemli orman olarak tespit edilen araziler vatandaşa ait ise karşılıklı anlaşılarak araziler kamulaştırılacak. Tasarıya göre belediye mücavir alan sınırları içinde yapılaşma bulunan yerler, bina ve bahçe gibi kullanım alanlarıyla birlikte metrekare sınırlaması olmaksızın hak sahiplerine doğrudan satılabilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DAHİLİNDE
Tarım arazileri dışında kalan, üzerinde yapılaşma bulunan ve Maliye Bakanlığı'nca uygun görülen taşınmazlar, TOKİ, büyükşehir ve ilçe belediyelerine kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirmek üzere devredilebilecek. Özellikle çarpık kentleşmenin olduğu 2-B alanlarında uygulanması amaçlanan çalışma kapsamında devir, Emlak Vergisi metrekare birim değerleri üzerinden gerçekleştirilecek. Bu tip devirlerde hak sahiplerine yeni inşa edilecek konutlarda daire verilecek. Devlet tarafından gerçek ve tüzel kişilere dağıtılan, iskânen verilen, özelleştirilen ya da hisseleri devredilen taşınmazların tapu kayıtları, geçerli kabul edilecek. 2-B'lerin satışını Maliye Bakanlığı koordine edecek. 2-B'leri satın almak isteyen hak sahipleri 3-6 ay içinde başvuruda bulunacak.


gazetea24.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir