Üsküdar AK Parti'de kılıçlar çekildi

Yerel seçimlerin hemen ardından başlayan AK Parti ilçe ile AK Parti belediye yönetimi arasındaki sessiz çekişme, 4 Ekim'de ciddi bir ayrışmaya dönüştü.

Üsküdar AK Parti'de kılıçlar çekildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediye Başkanı ile AK Parti ilçe yönetimi arasında gerginlik artıyor. Yerel seçimlerin hemen ardından başlayan AK Parti ilçe ile AK Parti belediye yönetimi arasındaki sessiz çekişme, 4 Ekim'de ciddi bir ayrışmaya dönüştü. Çünkü o gün Üsküdar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Seçimi vardı.
 
Ve seçim, adeta iki gücün hesaplaşması biçiminde geçti...
 
Peki Üsküdar nasıl bu noktaya geldi? Aslında Üsküdar, AK Parti için çok önemli. Önemli çünkü, Genel Başkan Tayyip Erdoğan'ın oturduğu ve kayıtlı üyesi olduğu yer Üsküdar... Burada AK Parti'nin seçimi kazanıp kazanmaması önemliydi. Ve seçim AK Parti'nin zaferiyle sonuçlandı. Belediye Başkanlığı'na Korkut Özal'a yakınlığıyla bilinen ANAP kökenli Mehmet Çakır seçildi.
 
Buraya kadar her şey güzel...
 
Ancak, Çakır'ın göreve gelmesinden sonra işin rengi değişmeye başladı. Seçilmesinde önemli rol oynayan teşkilatla, Çakır arasında soğuk rüzgârlar esmeye başladı. Soğuk rüzgârlar, 4 Ekim'deki Meclis Başkan Vekili seçimleriyle gerilime dönüştü. Ve Başkan'ın adayı ile ilçenin adayı karşı karşıya geldi. Seçimi, ilçe adayı Enver Hacıosmanoğlu 19 oyla kazandı.
 
İpler biraz daha gerildi.
 
Tarih 12 Ekim 2004... Saat 20.00... Yer Üsküdar AK Parti İlçe Merkezi... İlçe yönetimi, ilçe meclis üyeleri ve il meclis üyeleri önemli bir toplantı için bir arada... Bu, parti içi sorunların konuşulacağı özel toplantıydı. Bu özel toplantının beklenen konuğu ise Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'dı... Çakır, toplantıya gelmediği gibi kendisiyle birlikte hareket eden meclis üyelerini de toplantıya göndermedi, salondaki sandalyeler boş kaldı. Toplantıda Üsküdar'da yaşanan sıkıntılar ve teşkilat sorunları konuşulacaktı. Ancak taraflardan biri gelmeyince, eleştiriler tek taraflı olmaya başladı. Toplantıya katılan il yöneticileri Ali İhsan Taşçı ve Rahime Akdoğan sadece not aldılar.
İlçe Başkanı Mehmet Küçük, ilçe yönetiminin tamamı, meclis üyeleri İsmail Şanlıer, Hasan Deniz, İlyas Karayel, Levent Can Ülfer, Sadık Albayrak, il meclis üyeleri Ensar Kopuz, Erol Fersan toplantıya katılan isimlerden bazılarıydı...
 
Kulisler buradaki konuşmalarla çalkalanırken biz o toplantıya katılan üyelerle konuştuk. İsimleri biz de saklı üyelerden biri şöyle diyor: "İki dönemdir Üsküdar'da meclis üyeliği yapıyorum. İnanın bu dönem Üsküdar layık olduğu şekilde muamele görmüyor. Başkan bizden rahatsız herhalde. Bu arkadaşımızın tavrında kin nefret ve kavga arayan bir anlayış var." Bir başka meclis üyesi başkanla vatandaş ilişkisine dikkat çekiyor ve aynen şunları anlatıyor: "Üsküdar'da vatandaşın nabzını bir yoklayın. Esnaftan, Üsküdarlı'dan, belediye personelinden, AK parti'den kopuk bir anlayış var. 7 aydır bu böyle. İlçe başkanımıza söyledik. Toplantı yaptı, elini uzattı ama davetli olduğu halde gelmedi."
Bir başkası da başkanın ilgisizliğine dikkat çekiyor ve ekliyor: "İlk gün bile makam arabasıyla korumalarla geldi. Partim maalesef kan kaybediyor."
 
Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, sadece partililerle ilişkisinde değil, Üsküdarlılar'la, basınla ilişkilerinde de sıkıntılar yaşıyor.
 
Bu sıkıntılar parti içinde bir yol ayrımına mı neden olur, yoksa farklı bir çözüm mü bulunur, bilinmez!.. Bekleyip göreceğiz...
 
Kaynak: Mahmut Övür - Sabah

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir