Haliç metro köprüsünün ayakları yerleştiriliyor

İstanbul metrosunun geçiş güzergâhlarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün yapımında önemli bir aşamaya gelindi.

Haliç metro köprüsünün ayakları yerleştiriliyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2008 yılında ihale edilen ancak UNESCO tarafından yapılan düzenlemeler sebebiyle uzun süre bekleyen Haliç Metro Geçiş Köprüsü inşaatında denizin üstündeki çalışmalar başladı. UNESCO toplantılarında tartışmalara yol açan ve Uluslararası Bağımsız Uzmanlardan Kurulu Danışma Komitesi tarafından sürekli denetlenen köprünün Yalova'da üretilen köprü ayakları Haliç'e getirildi. Çelik köprü ayakları öncelikle Karaköy tarafına yerleştirilecek.

İstanbul metrosunun geçiş güzergâhlarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün yapımında önemli bir aşamaya gelindi. Köprünün çelik ayakları Haliç'e geldi. Karaköy ile Süleymaniye'yi birbirine bağlayacak köprünün 4 çelik ayağının montaj çalışmaları başladı. Gelecek yıl test sürüşlerinin başlayacağı köprünün imalatı hızla devam ediyor. Günlük 250 bin yolcu taşınan Hacıosman-Şişhane Metro Hattı Haliç üzerinden Yenikapı'daki Marmaray istasyonuna bağlandığında yolcu kapasitesi 750 bine çıkacak.

İstanbul metrosunun geçiş güzergâhlarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün yapımında önemli bir aşamaya gelindi.

Projenin 2013 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor. 2008 yılında ihale edilen ancak UNESCO tarafından yapılan düzenlemeler sebebiyle uzun süre bekleyen köprü inşaatında denizin üstündeki çalışmalar başladı. Uluslararası Bağımsız Uzmanlardan Kurulu Danışma Komitesi tarafından sürekli denetlenen İstanbul Metrosu Haliç Metro Geçiş Köprüsünün Yalova'da üretilen çelik köprü ayakları Ocak ayı içinde Haliç'e getirildi. Çelik köprü ayakları öncelikle Karaköy tarafına yerleştirilecek.

Yalova'da imal edilen köprü ayakları, 800 ton kaldırma kapasiteli özel vinçle montajlanacak. Deniz seviyesinin 3 metre altında kesilen kazıkların tepesine yerleştirilen köprü ayakları, su altında yapılan kuru havuzlardaki kazıklara kaynaklanacak. Çalışmalar esnasında hem kaynak yapacak elemanların güvenliği hem de denizdeki manevralar dolayısı ile kısa süreli olarak deniz trafiği kapatılacak.

İstanbul metrosunun geçiş güzergâhlarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün yapımında önemli bir aşamaya gelindi.

Öte yandan köprünün iki yakasında, köprü ayaklarının geleceği noktalarda İstanbul Arkeoloji Müzesi gözetiminde yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları tamamlanmak üzere. Kazılarda ortaya çıkan eserlerin sergilenmesi için projede değişiklikler de yapıldı. Ayrıca Beyoğlu yakasında istimlâk edilen binaların altında kalan 60 metrelik Ceneviz Surlarının altından geçilmesi için gerekli ölçümler ve proje çalışmaları da İstanbul Teknik Üniversitesi danışmanlığında devam ediyor. Tarihî Yarımada'nın trafik yükünün azaltılması amacıyla inşa edilen metronun Haliç geçişini oluşturan köprü kısmı, projenin en önemli etaplarından birini oluşturuyor. Köprünün 2013 bahar aylarında test sürüşlerine hazır hale getirilmesi hedefleniyor.


Zaman



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir