Yarın son sefer yapılacak

Haydarpaşa Garı'ndan Ankara, Eskişehir ve Adapazarı'na yapılan tren seferleri yarından itibaren durduruluyor.

Yarın son sefer yapılacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Haydarpaşa Garı'ndan Ankara, Eskişehir ve Adapazarı'na yapılan tren seferleri yarından itibaren durduruluyor.

Tarihî Haydarpaşa Garı'ndan Ankara, Eskişehir ve Adapazarı'na yapılan tren seferleri, hızlı tren çalışmaları ve Marmaray Projesi nedeniyle yarından itibaren durduruluyor.

Ankara'dan İstanbul yönüne seferler dün son bulurken, İstanbul'dan son tren bugün kalkıyor. Fatih Ekspresi, Haydarpaşa'dan saat 23.30'da hareket edecek. Gar, 30 ay boyunca seferlere kapalı kalacak.

Haydarpaşa Garı'ndan Ankara, Eskişehir ve Adapazarı'na yapılan tren seferleri yarından itibaren durduruluyor.

Ankara-İstanbul arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışmalarında son aşamaya gelindi. Marmaray ile entegre yürütülecek çalışmalar, 2013 yılında tamamlanacak. Çift yönlü hat elektrikli, sinyalli, en son teknolojiye göre yapılıyor. Mevcut demiryolu hattının hızlı tren için kullanılacak olması sebebiyle seferlere ara veriliyor. 1908 yılında Sultan II. Abdülhamid'in talimatıyla İstanbul-Bağdat demiryolunun başlangıç noktası olarak inşa edilen garda, bugün son sefer yapılacak. Haydarpaşa'nın kapatılacağı bilgisi üzerine gara Antalya'dan geldiğini söyleyen turizmci Nevzat Şahin, garın İstanbul açısından simgesel öneme sahip olduğunu söyledi. 40 yıldır İstanbul'da yaşadığını belirten Ali Çorapçı ise garın tarihî dokusuna dikkat çekerek, ''Haydarpaşa, İstanbul'un tarihî dokularından biridir. Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir noktadadır.'' diye konuştu. Yolcular arasında bulunan eğitimci Ayşen Yılmaz da bu hattan birçok öğrenci ve vatandaşın ucuz fiyata Anadolu'nun birçok köşesine gittiğini şu sözlerle anlattı: ''Bu bina ve bunun gibi birçok tarihi binanın kapatılması, alışveriş merkezi haline getirilmesi çok yanlış. Buranın gelir uğruna kapatılmasına karşıyım. Tarihimize, özümüze sahip çıkmalıyız. İçimiz acıyor, çok üzülüyoruz. Bir an önce açılsın.'' Garın geçici olsa da kapatılmasına bir tepki de Konya'ya gitmekte olan Ramazan Mutlu'dan geldi. Yolculuk masrafının arttığını ifade eden Mutlu, ''Amaç otobüs şirketlerine para kazandırmak. Benim Konya'ya gidiş-geliş masrafım trenle 50 lira. Gelecek ay tekrar İstanbul'a geleceğim. Fakat bu kez otobüsle gelmek zorunda kalacağım. Bunun da maliyeti yaklaşık 150 lira. Vatandaş mağdur edilmemeli.'' diye konuştu. Haydarpaşa Garı'ndan banliyö seferleri ise haziran ayına kadar yapılacak. Yolcuların mağdur olmaması için Kocaeli-İstanbul arasında otobüs seferleri düzenlenecek


Zaman



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir