Boğaziçi Köprüsü Kapanmayacak!

''Boğaziçi Köprüsü tadilat için bir yıl kapalı kalacak'' iddiasına birinci ağızdan yalanlama geldi.

Boğaziçi Köprüsü Kapanmayacak!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kapatmanın söz konusu olmayacağını belirtti ve ekledi: 'Tadilat tarihi belli değil ama bakım yapılırken trafik devam edecek. Bakım toplamda 8-9 aylık bir süreyi kapsayabilir'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı sırasında trafikte bir miktar kısıtlama olacağını, ancak köprünün kapatılmasının düşünülmediğini söyledi. Bakan Yıldırım, mimar ve mühendisler grubu ile Rixos Otel'de kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantı öncesinde gazetecilerin Boğaz Köprüsü ile ilgili sorularını yanıtlayan Yıldırım, köprünün aynen otomobillerde olduğu gibi çeşitli zamanlarda bakımının yapıldığını ifade etti. Yıldırım, Boğaz Köprüsü'nün 40. yılına gireceğini belirterek, bu nedenle yapılacak bakımın daha kapsamlı ve büyük olacağını vurguladı.

Bakım 8-9 ay sürecekBakım sırasında trafikte biraz da olsa kısıtlama olacağını ifade eden Yıldırım, ''Hiçbir zaman kapatılma düşünülmez. Bunun planlamasını arkadaşlar yapıyorlar. İstanbulluların en az şekilde etkileneceği bir çalışma planı ortaya konulacak. Onun için endişeye mahal yok'' diye konuştu. Bakan Yıldırım, ''Tadilatta erteleme söz konusu mu?'' şeklindeki bir soru üzerine ise bunun teknik bir konu olduğunu, ölçümlerin ve incelemelerin devam ettiğini, tadilatın ne zaman yapılacağına henüz karar verilmediğini dile getirdi. Bakımın ne kadar süreceğine ilişkin bir başka soruya da Yıldırım, tüm bu detayların daha sonra açıklanacağını, ancak bakımın 8-9 aylık bir süreyi kapsayabileceği yanıtını verdi.

Esenboğa'ya bir pist daha yapacağız Ankara 50 yıl rahat edecekEsenboğa Havalimanı'nın göreve geldiklerinde ''köy meydanı gibi'' olduğunu belirten Yıldırım, şimdi ise Ankara'nın çok güzel bir havalimanına sahip olduğunu anlattı. Burayı Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırdıklarını, verdikleri 1 milyon yolcu garantisinin ise daha ilk yılda geçtiğini belirten Yıldırım, ''Şimdi buraya bir pist daha yapacağız. Belki ileride bir terminal daha yapılacak. 2060'a kadar Ankara'da kapasite sorunu yaşanmayacak'' dedi.

Kriz yok diye krize girenler varTÜRKİYE'nin artık 2000'li yılların Türkiyesi olmadığını, 2011'de işsizliği rekor düzeyde azaltarak yüzde 9'un altına düşürdüğünü, ihracatını artırdığını anlatan Yıldırım, ''Ekonomik büyüklüğü ile ihracatıyla üretim artışıyla Türkiye bambaşka bir yerde duruyor. Onun için Türkiye'de kriz yok. Ama ne yazık ki 'Türkiye'de niye kriz yok' diye krize girenler var. Bunun sebebi eski alışkanlıklar'' dedi. Yıldırım, Türkiye'de son 10 yıldır alışkanlıkların değiştiğini, üreterek, çabalayarak, ihraç ederek, katma değer sağlayarak para kazanılabildiğini kaydetti.


Aktif Haber



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir