Yeni Anayasa'ya için Çanakkale'de buluştular

İstanbul 1.Bölge Milletvekili Metin Külünk ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yeni anayasa çalışmaları için Çanakkale'de...

Yeni Anayasa'ya için Çanakkale'de buluştular
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Çanakkale'de ''Yeni Demokratik Anayasa'' paneli...

Güneysu Derneği'nin öncülüğünde başlatılan ''Yedi İklim Yedi Kültür'' projesi kapsamında gerçekleştirilen ''Yeni Demokratik Anayasa İçin Çanakkale Buluşması'' etkinliği yapıldı. Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da katıldı.

15 dernek ile gerçekleştirilen muhabbet toplantılarının sonunda Türkiye'nin 81 ilinden temsilciler ile Çanakkale Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte ilk önce dernekler adına konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmacılar sivil anayasanın yapılmasında sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine değinerek, panelin de bu amaçla gerçekleştirildiğini açıkladılar.

İstanbul Bölge Mv. Metin Külünk ve Üsküdar Bld. Başkanı Mustafa Kara yeni anayasa çalışmaları için Çanakkale'de...

Açılışta bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yeni anayasanın sivil, kolay ve herkese göre farklı yorumlanmayan bir anayasa olmasının gerektiğini belirterek, ''Yeni anayasanın, bir iktidar değiştiğinde o iktidara göre yorumlanabilir bir anayasa olmaması gerekir. Bu anayasa aynı zamanda kimsenin silahı olmaması gerekir. Yani anayasa, halka karşı kullanılan bir silah olmaması lazım. Partilerin de birbirlerine karşı silah haline gelmemesi gerekir. Tam tersi yeni anayasa merkezinde milletin olduğu bir anayasa olması lazım'' dedi.

''Türkiye Bir Darbeler Anayasası ile Sıkışmış Durumda''
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, Türkiye'nin bir darbeler anayasası ile sıkışmış durumda olduğunu belirterek, ''Yeni anayasa ile Türkiye'nin rahatlaması gerekiyor. Türkiye'nin rahatlaması, etrafındaki coğrafyanın da rahatlaması anlamına geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin önemi, etrafındaki coğrafyanın da önünü açacak önemde ve güçtedir. Bu millet de bu sivil anayasayı yapacak güçtedir. İşte 12 Haziran'da milletin iradesinin sandıkta tecelli etme biçimi bunun göstergesidir'' diye konuştu.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir