İstanbul'un silueti bozulmayacak

Tarihi Yarımada'nın siluetinin korunması için, 10 ilçeye inşa edilecek binaların maksimum yüksekliğini belirledi.

İstanbul'un silueti bozulmayacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Büyükşehir Belediye Meclisi, Tarihi Yarımada'nın siluetinin korunması için, 10 ilçeye inşa edilecek binaların maksimum yüksekliğini belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Tarihi Yarımada'nın siluetinin korunması için, 10 ilçeye inşa edilecek binaların maksimum yüksekliğini belirledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı 5. birleşiminde gündeme alınan raporda, İstanbul'da Tarihi Yarımada siluetinin korunmasıyla ilgili 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni İmar Planına eklenen düzenlemenin ardından ilçeler bazında binaların yükseklik seviyeleri de belirlendi.

Bu düzenlemeyle İstanbul'un siluetini etkileyeceği düşünülen Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece ve Zeytinburnu'nda yapılan tespitler uyarınca belirlenen yüksekliklerden fazla inşaat yapılamayacak.

Raporda, Tarihi Yarımada siluetini Haliç'in karşı yamaçlarından, Beyoğlu-Galata kesimlerinden, Üsküdar, Harem, Kadıköy kıyı ve yamaçlarından gören yerlerde inceleme yapıldığı belirtildi.

Silueti olumsuz etkilemelerin tekrar yaşanmaması için ''deniz seviyesine ya da doğal zemin kotuna göre maksimum saçak kotları ile ilgili plan notlarının eklenmesi'' talep edildi.

Mahallelerde yapılan tespitlerde, ilçelerin yüksek mevkilerinde inşaat seviyeleri düşük, çukur ve kot farkı düşük mevkilerde ise yüksek tutuldu.

Raporda, İstanbul'un özgün siluetini oluşturan alanlar ile silueti etkileme potansiyeline sahip çeper alanlarda siluetteki değişimi kontrol etmek amacıyla imar planlarında verilen yapılaşma haklarının yeniden ele alınması gerektiği belirtildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından değerlendirilen teklif aynen kabul edilerek, ilçe belediyeleri tarafından yapılacak uygulama planlarına da işlenmesi notu ilave edildi.

Raporun oylanması öncesinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan, İstanbul için önemli bir karar alındığını belirterek, ''Tarihi siluet uzun yıllar boyunca korunmuş, ancak modern inşaat tekniklerinin geldiği nokta bina yüksekliklerini artırdı. Tarihi Yarımada'nın arkasında kalan tüm bölgedeki silueti etkileyecek her bir noktada inceleme yapıldı. Bundan sonra planlarda yüksekliklere kısıtlama getirildi. Bu işe emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

HAS Parti Meclis Üyesi Ahmet Sadıkoğlu da bu raporun tüm meclis üyelerince saklanması gerektiğini ifade ederek, ''Çok güzel bir çalışma. İstanbul'da inşaat şirketleri Avrupa'nın en büyük binalarını yapmaya çalışıyordu. Raporla bu çalışmaların da önüne geçilmiş olacak'' diye konuştu.

CHP Grubu Meclis Üyesi Mehmet Yıldız da Tarihi Yarımada için yapılan bu çalışmanın, İstanbul'un tamamı için de yapılmasını ümit ettiğini söyledi.

Komisyon tarafından Büyükşehir Belediye Meclisine havale edilen teklif oy birliğiyle kabul edildi.


Türkiye Gazetesi



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir