AK Parti siyasete yeni bir nefes getirdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak katıldı.

AK Parti siyasete yeni bir nefes getirdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Ben milletin gönlündeki cumhurbaşkanını iyi kötü tahmin edebiliyorum. Ama ona daha vaktimiz var. Sayın cumhurbaşkanımız Meclis tarafından seçilmiş her cumhurbaşkanı gibi 7 yıllığına seçilmiştir'' dedi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi Güz Dönemi ''Deneyimlerimizi Paylaşıyoruz'' dersine konuşmacı olarak katılan Bağış, AK Parti'nin siyasete yeni bir nefes getirdiğini belirterek, kendilerini yenilemeyenlerin eskimeye mahkum olduğunu dile getirdi.

Bağış, Morton Abramowitz'in The National Interest adlı dergideki makalesinde, ''2011 yılı Erdoğan yılı oldu. Erdoğan ülkesini iyi bir sürücü gibi hiçbir çukura sokmadan ilerletmeyi başardı. Erdoğan, Türkiye'nin Ortadoğu, Balkanlar ve tüm bölgede çok önemli bir oyuncu haline gelmesini sağladı. Bu sayede Türkiye, ABD'nin ve İsrail'in ilişkilerini bozmak isteyemeyeceği bir ülke haline geldi'' dediğini kaydetti.

2012 yılı için önemli hedeflerin olduğunu ifade eden Bağış, ''2012 kolay bir yıl olmayacak. 2012 yılı için Türkiye'nin en önemli hedefi yeni bir anayasa olmalı'' dedi.

Bağış, 12 Haziran seçimlerinde halkın yüzde 87'sinin sandıklara gittiğini ve kullanılan oyun yüzde 95'inin Meclise yansıdığını kaydetti.

Mecliste her partinin 3'er temsilciyle hazır bulunduğu ve başkanlığını TBMM Başkanı Cemil Çicek'in yaptığı bir uzlaşı komisyonunun bulunduğunu anımsatan Bağış, bu komisyonun yeni bir anayasa konusunda kurulduğunu ifade etti.

Bağış, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine de işaret ederek, şunları kaydetti:

''Bir sonraki cumhurbaşkanını 2014 yılında halkımız seçecek. 2 turlu bir seçimde vatandaşımız önüne çıkan adaylar arasından tercihini yapacak. Eğer adaylardan bir tanesi yüzde 50'nin üzerinde oy alırsa otomatikman seçilmiş olacak. Hiçbir aday yüzde 50'nin üzerine çıkamazsa, en çok oyu alan 2 aday, bir hafta sonra ikinci turdaki seçime gidecekler ve iki adaydan bir tanesi yüzde 50'nin üzerine çıkacağı için o cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Zaten o Türkiye'nin kendini yenilemesi adına çok önemli bir gelişme. 300 küsur milletvekilinin seçtiği bir cumhurbaşkanıyla, 25 milyon seçmenin oyunu almış bir cumhurbaşkanının olaya bakışı da farklı olacaktır. Sistemin o cumhurbaşkanı ile kuracağı diyalog da farklı olacaktır. Ben milletin gönlündeki cumhurbaşkanını iyi kötü tahmin edebiliyorum. Ama ona daha vaktimiz var. Sayın cumhurbaşkanımız Meclis tarafından seçilmiş her cumhurbaşkanı gibi 7 yıllığına seçilmiştir.''

Bağış, 7 yıllığına seçilip, biraz daha uzun görev yapan cumhurbaşkanları olduğunu anımsatarak, 7 yıllığına seçilip, daha az görev yapan cumhurbaşkanı olmadığını dile getirdi.

''Halk oyuyla seçilecek bir sonraki cumhurbaşkanı, anayasa gereğince 5 yıllığına seçilecektir. Ama Meclis tarafından seçilen her cumhurbaşkanı gibi sayın cumhurbaşkanımız da çok başarılı bir şekilde yürüttüğü görevini 2014'ün yazına kadar inşallah yürütecektir'' diyen Bağış, yeni anayasa sürecinde bunları da değerlendirme imkanı olacağını söyledi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir