Kaldırıma park eden sürücüler yandı

İstanbul'da bu bölgelerde kaldırıma park eden sürücüler yandı. Selman-i Pak ve Hakimiyet-i Milliye Caddelerine dikkat!..

Kaldırıma park eden sürücüler yandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana yollardaki trafik aksaklıkları hakkında bir rapor hazırlattı. 1513 ana arterde yaşanan trafik sıkışıklığı ve nedenleri tek tek belirlendi. İlk etapta 33 cadde ve sokakta emniyet birimleri tarafından sürekli denetim yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca araçlarını cadde ve yol üzerinde park ederek sıkışıklığa sebep olanlara hemen ceza kesilecek.

İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan trafik sıkışıklığına çözüm için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yerinde tespit çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyesi kent genelinde sorumluluğunda bulunan ana yollar üzerinde trafik sorununu çözmek için bir rapor hazırladı. UKOME önlem olarak kent genelinde 21 ilçede aralarında Bağcılar Mahmutbey, Fatih Millet ve Fevzipaşa caddeleri, Eyüp Eyüp Sultan Bulvarı, Bakırköy Florya Caddesi, Şişli Halaskargazi caddelerinin bulunduğu 33 cadde ve sokakta emniyet birimlerinin sürekli denetim yapması kararını aldı. Gerektiğinde belediye zabıta ekiplerinden de yardım alınacak. Trafik akışının yoğun olduğu bu güzergâhlarda otobüs duraklarına park eden araçlara, uygunsuz yolcu indirip-bindiren minibüs şoförlerine, kaldırımlara tanıtım amaçlı ürün koyarak yolu kapatan esnafa gerektiği hallerde ceza kesilecek.

Raporda, bu yollardan 273 tanesinin seyir güzergahları olması dolayısıyla toplu taşıma araçları tarafından yoğun şekilde kullanıldığı tespit edildi. Bu güzergahlar içerisinde yer alan 33 adedi üzerinde araç ve yaya trafiğinin yanı sıra yoğun ticari hareketliliğin yaşandığı gözlenen raporda trafik sıkışıklığının nedeni olarak şu maddeler sıralandı: ''Bölünmüş yolların her iki tarafında da park edilemez levhaları olmasına rağmen yol kenarlarına park edildiği, otobüs cepleri, sola dönüş cepleri ve 'U' dönüş ceplerinin araç parkı haline getirildiği, kaldırımlara araç park edildiği, yola paralel park yeri olarak ayrılan cepleri çift sıra şeklinde ya da 90 derecelik açıyla yol kenarına dik olarak park edildiği, minibüslerin uygunsuz yolcu indirip-bindirdiği, esnafların kaldırıma tanıtım amaçlı ürün koyduğu, esnafların araç yoluna reklam dubaları koyarak park yerinin kendi işyerine ait olduğuna dair yoldan yer ayırdığı ihlalleri tespit edilmiştir.'' Belirlenen ihlallerin araç ve yaya trafiğinin sıkışmasına sebebiyet verdiği kaydedilen raporda, araç parklanmaları nedeniyle kaldırımlarda yayaların yürümekte zorlandığı vurgulandı. Rapor doğrultusunda belirlenen güzergahlardan ilk etapta 33 cadde ve sokakta kaldırım ve yol üzeri araçların park etmesi yasaklanarak trafik akışının sürekliliğinin sağlanması için denetimlerin yapılmasına karar verildi.

SÜREKLİ DENETİM YAPILACAK İLÇELER

  • Eyüp: Eski Edirne Asfaltı-Eyüp Sultan Bulvarı
  • Gaziosmanpaşa: Eski Edirne Asfaltı-Küçükköy Yolu
  • Sultangazi: Eski Edirne Asfaltı
  • Fatih: Millet Caddesi-Cemil Birsel Caddesi-Fevzipaşa Caddesi
  • Bakırköy: Florya Caddesi
  • Bayrampaşa: Eski Edirne Asfaltı
  • Kağıthane: Talatpaşa Caddesi
  • Şişli: Halaskargazi Caddesi
  • Sarıyer: Şehit Mithat Yılmaz Caddesi
  • Kadıköy: Söğütlüçeşme-Fahrettin Kerim Gökay ve Şemsettin Günaltay Caddeleri
  • Üsküdar: Selman-i Pak-Hakimiyet-i Milliye caddeleri
  • Sancaktepe: Osmangazi Caddesi
  • Ümraniye: Alemdağ-Mithatpaşa ve Sütçü İmam caddeleri
  • Maltepe: Atatürk ve Bağdat Caddesi
  • Sultanbeyli: Fatih Bulvarı
  • Kartal: Bağdat Caddesi
  • Güngören: Bağcılar Caddesi
  • Bağcılar: Mahmutbey Yolu
  • Beyloğlu: Bülent Demir ve Tersane Caddesi
  • Bahçelievler: Adnan Kanveci Bulvarı ve İzzettin Çalışlar Caddesi

Zaman



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir