İstanbul'daki ''siluet zirvesi'' sonuçsuz kaldı

İstanbul Zeytinburnu'nda yapılan gökdelenler İstanbul'un tarihi dokusunu bozuyor...

İstanbul'daki ''siluet zirvesi'' sonuçsuz kaldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bakan Günay ile İstanbul'un üst düzey yöneticileri arasında dün yapılan ''siluet zirvesi''nde gergin anlar yaşandı. Bakan Günay, ''yapılaşmaları frenleyelim'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İstanbul'un silueti için zirve toplantısı düzenledi. Zirveye, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, tarih ve yapılaşmayla ilgili üst düzel bürokratlar, koruma kurullarının üyeleri ile Adalar, Beyoğlu, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy ilçe belediye başkanları katıldı. Zirvede, Sultanahmet'in minareleri arasından tarihi yarımada siluetine giren gökdelenlerle, Dolmabahçe Sarayı'nın yanında yükselen 14 katlı otel ele alındı.

BAKAN GÜNAY: YAPILAŞMALARI FRENLEYELİM
İstanbul'un siluetini bozan yapılarla ilgili zirvede, Bakan Günay, ''Yapılanları yıkalım demiyorum ama artık yeter, frene basalım'' dedi.  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda İstanbul'un silueti için gerçekleştirdiği zirvede ağır sözler etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılmadığı zirveye Vali Hüseyin Avni Mutlu, ilçe belediye başkanları ve kurul müdürleri katıldı. Bakan Günay, ''Yıkalım demiyorum ama frene basalım'' dedi.

SONUÇ ÇIKMADI
Basına kapalı gerçekleşen zirveden somut bir sonuç çıkmadı. Bakan Günay fotoğraflarla silueti bozan görüntüleri gösterdi. Günay'ın Radikal'in ortaya çıkardığı Zeytinburnu'ndaki gökdelen ile Dolmabahçe Sarayı'nın çatlamasına neden olan inşaatın da fotoğraflarını göstererek, şöyle dediği öğrenildi: ''Gökkafes İstanbul'a zarar veriyor. Conrad Otel, Yıldız Sarayı'nın tam ortasına yapıldı. Bu görüntüleri görünce canım yanıyor. İstanbul'un çatılarında ayrıca bir başka kaçak şehir var. Boğaz Köprüsü'nden geçerken bile yüreğim acıyor. Yapılanları yıkalım demiyorum ama artık yeter, frene basalım, siluete etki eden yüksek binalara izin vermeyelim.''

Diğer yandan birimler arası kopukluk olduğuna dikkat çekilerek, bir komisyon oluşturulması gerektiğine ve bu komisyonun sorunları toplayarak, çözüm için bir zemin hazırlığı yapmasına karar verildi.

BAKAN GÜNAY İLE MURAT AYDIN ARASINDA GERGİNLİK
Zirvede en çok tartışılan konu ise Zeytinburnu'nda yapılan ''onaltı dokuz'' isimli 3 gökdelen inşaatı oldu. Bu konuda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile Kültür ve Turizm Bakanı Günay arasında gergin bir konuşma yaşandı. Başkan Aydın, ''izinlerin Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına göre verildiğini, inşaat alanı ile bitişik parselin turizm alanı olduğunu ve yüksek kat izni bulunduğunu'' söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Selamet de Murat Aydın'ı destekledi. Bunun üzerine Bakan Günay ''Bu bizim sorumluluk alanımızda değil'' diyerek karşı çıkınca zirvede gerginlik yaşandı. Vali Hüseyin Avni Mutlu araya girerek gerginliği yumuşattı.


dunyabulteni.net



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir