Topkapı'da yaşanan dehşet anları

Topkapı Sarayı'na dün sabah 1 pompalı tüfek ve 1 av tüfeğiyle gelen Libyalı Samir Salem Ali El Nadhwri dehşet saçtı.

Topkapı'da yaşanan dehşet anları
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
1 pompalı tüfek, 1 av tüfeğiyle Topkapı Sarayı'na gelen ve kendisine engel olmak isteyen 3 güvenlik görevlisini yaralayan 36 yaşındaki Libyalı Samir Salem Ali El Nadhwri, 1.5 saatlik çatışma sonucu öldürüldü. Saldırganın Talimhane'de bir otelde birlikte kaldığı arkadaşı aranıyor. İstanbul Valisi Mutlu, saldırganın herhangi bir mesajı olmadığı için adi eylem olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Topkapı Sarayı'na dün sabah 1 pompalı tüfek ve 1 av tüfeğiyle gelen Libyalı Samir Salem Ali El Nadhwri dehşet saçtı. 3 kişiyi yaralayan 36 yaşındaki saldırgan, 1.5 saatlik çatışmada öldürüldü. Şüpheliden geriye ABD'li öğretmen Cory Blasingame'in saldırıdan hemen önce çektiği fotoğrafı kaldı.

Engelle karşılaşmadı
Saldırgan, dün 09.50'de Topkapı Sarayı Bab-ı Hümayun kapısına geldi. Şüpheli, çevredeki vatandaşlarla Saray'a gelen turistlerin şaşkın bakışları arasında dış kapıya kadar ilerledi. Nöbetçi kulübesinde duran askerlerden Şerafettin Eray Topçu (23), saldırganı durdurmak istedi. Ancak ''Allahüekber'' diye bağıran El Nadhwri, Topçu'ya pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırgan, kalçasından yaralanan askerin MP-5 tam otomatik tabancasını aldı. Şüphelinin arkasındaki kulübede duran diğer asker Levent Kahveci, olaya müdahale etmek istedi. Ancak El Nadhwri , Kahveci'ye de ateş açtı. Kahveci sol bacağına isabet eden saçmayla yaralanırken, saldırgan Aya İrini Kilisesi'ne doğru koşmaya başladı. Güvenlik görevlisi Mehmet Ballıcı (34) saldırganın arkasından koştu. El Nadhwri , Ballıcı'yı da karnından ve bacaklarından yaraladı. Saldırganın açtığı ateşe karşılık vermek üzere mevzilenen bir uzman çavuş ise dengesini kaybederek başını mermere vurup yaralandı. Saldırgan Aya İrini Kilisesi'nin yanındaki tarihi sütunlara mevzilendi. Olay yerine gelen Özel Harekât timleri de karşısında mevzilendi ve çatışma başladı. Saldırganın ikna edilmesi için Arapça bilen bir polis megafonla teslim ol çağrısı yaptı. Ancak saldırgan çağrılara ateşle karşılık verdi. Çatışma belirli aralıklarla yaklaşık 1.5 saat sürdü. Çatışmada saldırgan vurularak öldürüldü.

Mesajı zarar vermek
Saldırganın kaldığı Talimhane'deki otel daha sonra polisler tarafından basıldı. Saldırganın otelde bir arkadaşıyla birlikte kaldığı anlaşıldı. 2'nci kişinin saldırı ihtimalini düşünen polis, odaya geniş güvenlik önlemleriyle girdi. Ancak suç unsuru bulunamadı. Saldırganın arkadaşı aranıyor.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gazetecilerin ''Şüphelinin olay yerine bir araçla geldiği söyleniyor. Araca ulaşıldı mı'' sorusuna, ''Doğrudur, bir araçla gelmiştir. Arkadaşlarımız, şahsın olay yerine geldiği araca ulaştı. Araç Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası. Bağlantıları çok kesin değil. Saldırgan bir kişi'' dedi. Şahin, eylemi nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, ''Eylem eylemdir. Eylemin mesajı zarar vermektir'' dedi. Şahin, saldırganın 1975 doğumlu olduğunu ve 27 Kasım'da Türkiye'ye girdiğini söyledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, ''Verdiği herhangi bir mesajın olmaması nedeniyle adi, tamamen kişisel bir eylem arzusunda olduğunu değerlendiriyoruz.Teslim olmasını söyledik, ama teslim olmamakta kararlı görününce gerekli müdahale yapıldı'' dedi. El Nadhwri'nin, geçen pazar günü Bingazi'den THY uçağıyla İstanbul'a geldiği, ertesi gün de Fatih Mercan'a giderek 200 liraya pompalı, 300 liraya da av tüfeği aldığı belirlendi.

Saray kuşatıldı
Olay üzerine polis ekipleri Topkapı Sarayı'na akın etti. Saray personeli ve içeride bulunan turistler arka kapıdan çıkarıldı. Özel Harekât Timleri de Saray'a geldi. Saldırgan El Nadhwri'nin öldürülmesinin ardından çöp tenekelerinde bomba arandı. Saldırganın öldürüldüğü yerde av tüfeği ve pompalıya ait 301, MP-5'e ait 66 boş kovan bulundu.


Hürriyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir