İstanbul kışa hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış koşullarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul kışa hazır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye, önümüzdeki kış sezonu hava koşullarıyla mücadele planlarını gözden geçirdi. Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin etkilenmemesi amacıyla sert hava koşulları karşısında kar, buz ve göllenme ile mücadele çalışmalarını değerlendirme ve planlama koordinasyon toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk başkanlığında AKOM'da gerçekleştirildi.

Toplantıda belediye, kış mevsiminin hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde, 43'ü öncelikli olmak üzere 255 güzergahta toplam 2 bin 833 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında, önümüzdeki kış sezonu için 127 bin 311 ton tuz depolandı. İlçe belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada ise bin 800 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak.

Karla mücadele ekipleri oluşturuldu
Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu.

AKOM tarafından yürütülecek çalışmalara itfaiye, 45 adet 6x6x6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 135 Personeli ile katılacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye ve Tepeüstü meydanlarında, 359 personel ve 48 araç ile kış mücadele çalışması yapacak.

Atık Yönetimi Müdürlüğü, 40 hastane, 34 okul (üniversite ve lise), 13 meydan, 304 durak, 117 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 450 personel ve 38 araç ile görev yapacak. Belediye tarafından oluşturulan 142 traktör kar küreme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı. Karla mücadelede toplam 870 araç 2 bin 406 personel İstanbul halkına hizmet edecek.

Her bölgenin öncelikli güzergahları belirlenip, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5'e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul 9 bölgeye ayrıldı
Olumsuz hava koşulları ile mücadele için kent 9 bölgeye ayrıldı.

Bölgeler şöyle:

''1. bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Zeytinburnu, 2. bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, 3. bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, 4. bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Çatalca,Eyüp, 5. bölge; Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, 6. bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir, 7. bölge; Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, 8. bölge; Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, 9. bölge; Şile, Çekmeköy.''

İstanbullular'ın sorunsuz bir kış geçirmeleri için tedbir alan belediye, karla mücadele araçları ve ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) kullanacak.

Ekipler 255 müdahale güzergahında yapılacak çalışmalarda buzlanma ilk olarak 3 saat önceden tespit edilecek, ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra 45 dakika da ise ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek.

Araçların, belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek.

Kritik kavşaklarda 21 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. Sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambulans ile toplanıp, sağlık kontrollerinden geçirilerek spor salonlarında muhafaza edilecek.

Kar Kaplanı
Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen 6 adet ''Kar kaplanı'' ile çevre yollarında görev yapacak.

80 kilometre hızla giderek bir seferde 40 kilometrelik alanda tuzlama yapma kabiliyetine sahip ''Kar Kaplanı'', Avrupa Yakası'nda, Boğaz Köprüsü Gişeler, Haliç, O3 Otoyolu, Mahmutbey, İstoç, Vatan Caddesi, Hadımköy, Büyükçekmece S Virajı ve Mimarsinan Kavşağında, Anadolu Yakası'nda, Boğaz Köprüsü Gişeler, Fenerbahçe Stadı, Harem, Kartal ve Gebze arasında görev yapacak.

Uzmanlar daha rahat ve güvenli bir trafik akışı için de vatandaşların kar lastiği kullanmasını öneriyor. Avrupa ülkelerinde zincir kullanılmadığı, zincirin asfalta büyük zarar verdiği ve maddi kayıplara neden olduğu belirtiliyor.


Zaman



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir