İstanbul depreme hazır değil

Üsküdar Belediyesi ile Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Şehirlerimizin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar'' konulu sempozyum düzenlendi.

İstanbul depreme hazır değil
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi ile Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Şehirlerimizin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar'' konulu sempozyum, 19 Kasım Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Sempozyumda İstanbul'un depreme henüz hazır olmadığı konusunda ortak fikir benimsendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İmar Komisyonu Başkanı İdris Güllüce, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, MMG Başkanı Avni Çebi ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin Rektörleri ile öğretim görevlilerinin katıldığı sempozyum, başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizde yaşanabilecek afetlere yönelik hazırlıklar değerlendirildi.

İstanbul depreme hazır mı?
Kentleşmedeki ana hedeflerin başında afet öncesi riskleri azaltmak, çok yönlü tedbirleri etkin bir şekilde hayata geçirmek ve sosyal kent politikalarını geniş ölçekte planlamanın gerekliliğinden hareketle düzenlenen ''Şehirlerimizin geleceği, tehditler ve fırsatlar'' konulu sempozyumda, deprem öncelikli afetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizin depreme hazır olup olmadığı hususunun tartışıldığı sempozyum, ''Afet, deprem ve risk analizleri'', ''Kentsel Dönüşüm Politikaları'' ve ''Şehir, insan ve toplum'' konulu 3 oturum halinde yapıldı. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin rektör ve öğretim görevlilerinin katıldığı sempozyumda katılımcılar İstanbul'un henüz depreme hazır olmadığı konusunda ortak fikirde olduklarını söylediler.


Sempozyumda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şehirlerimizin gelişmesi için şehirlerin seçilmişleri olan siyasetçilere büyük iş düştüğünün farkında olduklarını, şehir ve insan merkezli yatırım ve hizmet anlayışlarını hedeflere yakışır şekilde ve cesaretle sürdürmeleri gerektiğini ifade etti. Kara ayrıca, konutların yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini, İstanbul'da halen 100 bin konutun boş olduğunu, maddi durumu daha iyi insanların daha güvenlikli konutlara geçtiğini ancak daha önce oturdukları güvensiz konutları para uğruna bir başkasına pazarladıklarını, bunun da insan hayatını tehdit ettiğini ifade etti. Mustafa Kara sözlerinin sonunda, ''Bir Belediye Başkanı, yaptırdığı konutlarla değil, imara uymayan ve insan hayatını tehdit eden konutları yıktırmakla övünmelidir'' dedi.

Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Avni Çebi ise yaptığı konuşmada insan odaklı kurulan şehirlerin günümüzde insanları birbirlerinden kopardığını, yeni şehir planları yaparken sosyal depreme neden olacak planlamalardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. İstanbul için yazılmış şiirlerin, İstanbul'a ağıta dönmemesi gerektiğinin altını çizen Çebi, İstanbul'un siluetini bozan binaların bir an önce yıkılması gerektiğini belirtti.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir