Van'ın Üsküdar Köyü oldu

Güveçli'yi ''kardeş köy'' ilan eden Üsküdar Belediyesi, köye ''Üsküdar Meydanı'' tabelası asarak, seyyar banyo ve tuvaletler kurdu.

Van'ın Üsküdar Köyü oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Depremin etkilediği Güveçli'yi ''kardeş köy'' ilan eden Üsküdar Belediyesi, köye ''Üsküdar Meydanı'' tabelası asarak, seyyar banyo ve tuvaletler kurdu.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında merkeze bağlı Güveçli'yi, ''kardeş köy'' kabul eden Üsküdar Belediyesi, ekipleriyle kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Köyde ekiplerle birlikte çalışmalara katılan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden hemen sonra bölgeye gönderilen 12 kişilik bir ekibin yaptığı durum tespitinin ardından 60 kişilik ekibin, iş makineleri ve yardım malzemesiyle birlikte AK Parti İstanbul öncülüğünde, diğer ilçe belediyeleriyle Van'a geldiğini söyledi.

Yapılan yönlendirmeyle Güveçli köyünde çalışmalara başladıklarını anlatan Ekmen, şunları kaydetti:


''Güveçli köyünü kardeş köy ilan ettik. Geldiğimiz ilk günden itibaren Güveçli'nin yanı sıra, Dağönü, Yeşilsu, Göllü köyleri ve bağlı mezralarda her türlü acil ihtiyacı karşılamaya çalıştık. Vatandaşlarımıza, çadırların kurulmasına yardımcı olduk. Gelen iş makineleriyle yolları açarak yardımların daha kolay dağıtılması için çakıl döktük. Depremin 5. gününde gelen köye gelen seyyar banyo ve tuvaletleri kurduk. Köydeki okulun bahçesine kurulan seyyar mutfakta, Güveçli ve çevre köylerde 6 bin kişiye, sıcak yemek dağıttık. Önceki günden itibaren yemekleri valilik kendi aşevinde yapmaya başlayınca bizde pişen aşları kendi araçlarımızla dağıtmaya devam ediyoruz.''

Depremin en çok çocukları etkilediğini bildiren Ekmen, çocukları deprem psikolojisinden kurtarmak için köye gelecek oyuncakları dağıtarak, normal hayata dönmelerini sağlamak için uğraş vereceklerini belirtti.

İlk olarak acil afet yardımı yaptıktan sonra bu köyü kardeş köy bilip bundan sonra ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Ekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Köyümüzün muhtarı ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Onlar bize ev sahipliği yaparak, bu hizmetleri bizimle birlikte yürüttü. Buraya sadece Üsküdar Belediyesi'nin değil Üsküdar halkının kadirşinaslığını, kardeşliğini ve vefasını getirdik. Bir köprü kurarak bundan sonra da Üsküdarlıların vefasını getirmeye devam edeceğiz. Belediye olarak geçici konteyner ve kalıcı evler yapılana kadar burada kalacağız. Bundan sonra valilikle birlikte burada yıkılan evlerin enkazlarını kaldırmaya çalışacağız. Daha sonra gelecek konteynerlerin kurulmasına yardımcı olacağız. Konteynerler, kurulduktan sonra köyde kısmen de olsa hayat normale dönecek. Belediye Meclisi'nin alacağı kararlarla bundan sonra ne yapacağımıza bakacağız. Köye park gerekiyorsa park, okulun ihtiyaçları gerekiyorsa onları yapacağız. Bir kardeş, kardeşine ne yapması gerekiyorsa onu yapacağız.''


Haber7



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir