Valileri fakirin ayağına gönderiyor

Başbakan Erdoğan, valilere kömür talimatı verdi. Erdoğan, iktidara gelmeleri ile partizanlığa son verdiklerini de söyledi.

Valileri fakirin ayağına gönderiyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valilere gerekirse fakirlere "kömür" dağıtmaları talimatını vererek, "Benim fakirim onurludur, gururludur. Senin kapına gelmesini beklemeyeceksin. Ne yapacaksın? Gideceksin, arayacaksın, bulacaksın. Muhtarlarla irtibatı kuracaksın. Nerde fakir var, nerde garip var. İcabında sayın valim, sayın kaymakamım atlayacaksın kamyonun şoför mahalline oturacaksın. Gerekirse sen gideceksin, kapıyı çalacaksın, kömürü sen vereceksin, sobayı sen vereceksin. Ya bunu yaptığın gün bu Türkiye ne olur? Uçar, uçar" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) tarafından düzenlenen "Yarım Milyon Gülen Yüz" projesi kapsamında merkeze başvuruda bulunan 500 bininci vatandaşa plaket sunumu nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Ödül töreninde partililere hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Konuşmasının başında partilileri uyaran Erdoğan, "Şunu hiçbir zaman unutmayın. Biz sadece ve sadece milletimize hizmet için buralardayız. Biz milletin bize verdiği emaneti hakkıyla, layıkıyla korumak ve zamanı gelince de emaneti sahibine teslim etmekle vazifeliyiz. Bu anlayıştan saptığımız anda kaybederiz. Bu anlayıştan koptuğumuz anda samimiyetimizden azmimizde erozyon başladığı anda hiç şüpheniz olmasın millet bizi kaybedenler safhına mahkum eder. Kapımızı çalan her insan bizim kardeşimizdir. Bu koltukların, kürsülerin gerçek sahibi millettir. Nereden geldiğine bakmayız. Rengi, dili, kökeni bizi asla farklı davranışa sevk etmez. Derdini dinleyeceğiz" dedi.

Erdoğan, köylerdeki elektrik enerjisini yenilemek için bütçeye 1.5 katrilyon koyduklarını söyledi. Mevcut elektriğin ihtiyaca cevap vermediğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Eskiden köylerde difriz, çamaşır makinesi mi vardı? Mevcut elektrik ihtiyaca cevap vermiyor. Şimdi trafoların gücünü artırıyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da maalesef ciddi kaçaklarımız var. Diğer bölgelerde kısmen kaçaklarımız var. Ne yazık ki yüzde 65'i buluyor. Bunu da gidermemiz lazım. Bir bölgedeki kaçağın bedelini diğer bölge ödememelidir. Adaleti milletin bütününe yaymak durumundayız. Bunun zaman içinde bedelini ülke ödüyor" diye konuştu.

VALİLERE "KÖMÜR" TALİMATI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında valilere "kömür dağıtın" talimatı da verdi.

AK Parti'nin kimsesizlerin kimsesi olduğunu ve çalışmalarını buna göre yaptığını ifade eden Erdoğan, valilere ve teşkilatlara şöyle seslendi:
"Biz doğalgazla ısındığımız dairelerdeyiz. Öbür tarafta bırakın doğalgazı, kömür bulamayan vatandaşlarımızı kendi haline bırakabilir miyiz? Bırakamayız. Niye? Çünkü biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Şu ana kadar 8 milyon aileye yaklaşık söylüyorum, 6 milyon ton kömür dağıttık. Tüm valilerimiz, tüm kaymakamlarımız şunu bilecek. Eğer evinde sobası yoksa, sobasını da al. Benim fakirim onurludur, gururludur. Senin kapına gelmesini beklemeyeceksin. Ne yapacaksın? Gideceksin, arayacaksın, bulacaksın. Muhtarlarla irtibatı kuracaksın. Nerde fakir var, nerde garip var. İcabında sayın valim, sayın kaymakamım, atlayacaksın, kamyonun şoför mahalline oturacaksın. Gerekirse sen gideceksin. Kapıyı çalacaksın, kömürü sen vereceksin, sobayı sen vereceksin. Ya bunu yaptığın gün bu Türkiye ne olur? Uçar, uçar. Bu noktaya gelir. Buna ben de dahilim. Bakanlarım da dahil. Milletvekillerim de dahil, belediye başkanlarım da dahil."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda partililere uyarılarda bulunarak, "Şunun samimiyetle altını çizerek huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Ne kadar yol almış olursak olalım. Şımarmadık, şımarmayacağız. Rehavet aklımızın ucundan geçmedi geçmeyecek. Kibir semtimize uğramadı, uğramayacak. Üzerimizdeki elbisenin emanet olduğunu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Gururlanmadık, gururlanmayacağız. Nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz, öyle devam edeceğiz. Benim teşkilatımdan arzum budur talebim
budur" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ENGELLİ GENCE JEST

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından AKİM tarafından düzenlenen "Yarım Milyon Gülen Yüz" projesi kapsamında merkeze başvuruda bulunan 500 bininci kişiye plaket verdi. Erdoğan, ödüle layık görülen bedensel engelli 15 yaşındaki Onur Taşköprü isimli gence masaüstü bilgisayar hediye etti.

Başbakan Erdoğan, ödülü almaya Fenerbahçe atkısıyla gelen Taşköprü'yü severek, başını okşadı. Taşköprü'nün yeni bilgisayarıyla eleştirilerini yazacağını, plan ve projelerini hazırlayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, ödül töreninin ardından engelli gence jest yaparak merdivenin başına kadar tekerlekli sandalyesini kullanmasına yardım etti.



Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir